TOP 10 – 2008.

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TOP 10 – 2008.

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bit će zanimljivo pratiti plasman Cobexa. Danas 270. Bilo bi logično da se Crobex penje po ljestvici iz tjedna u tjedan jer mi ne možemo prilagođavati portfelje.

Ako Dejavue slučajno zaključi da uz sve ovo ima viška vremena, moglo bi se igrati i tjedno. Svaki tjedan novi portfelj i svakog petka po jedan pobjednik. Rok za predaju tjednih portfelja recimo nedjelja od 18 do 24h. A zapravo može brigu o tjednim portfeljima voditi i svaki put netko drugi.

Ma samo fantaziram.

Ja realno danas u minusu a vidi ovdje se virtualno bogatim, eh da mi je zamijeniti se. Ali sutra bude sigurno bolje tj. gore [rolleyes]

Već šijemo CROBEX! Svima sve najbolje u 2008!!

Hm, imam 0,94% prvi dan pa se sjetih pjesme “i nikom nije lepše neg je nam, samo da je tako svaki dan”.

S nestrpljenjem isčekujem onu tablicu iz koje bumo vidli u koliko je portfelja zastupljena pojedina dionica.
Take your time, kolega Dejavue. Da se mene pita odmah bi uplatio onih 50 kn. ali da Vi i pobjednik podijelite nagradu.

[color=black][/color]

pozdrav svima, nova sam na forumu, ali i u investiranju, zamolit cu sve vas iskrene ulagace za savjet: ako ulozim 15-20 tisuca kuna, gdje ulozit? dosada sam kupovala i prodavala ht, atlantsku plovidbu, viro, dalekovod i atlantic grupu u koju dugorocno ipak virujem, da li nastaviti ulaganja u iste ili ici malo dalje? [smiley]

moj savjet ti je da ako raspolažeš s 20k kn ne disperziraš više od 3 dionice (s tom lovom su optimum 2)…što se tiće izbora, pogledaj malo našu igru i u koje dionice forumaši vjeruju u 2008.
ja bi ti savjetovao: TISK, RIBA, HT ili INA…možda neće imati trocifreni rast ali nećeš s njima ni popušiti [thumbsup]

leon swpr:

febo: ” leon swpr: ” endy: ” Sorry! Zamjenska LPLH-RA. ” Dejavue, dali se kolegi racuna cijena od 31.12. (600 kuna) ili ova nakon dodatne prijave (645 kuna)? Razlika je nemala – 7.5%. btw stvarno si se uhvatio nezahvalnog posla. ulazes ogroman trud i vrijeme, a neki te vec prozivaju zbog principijelnosti (koja je nadasve potrebna za obaviti posteno ovakvu zadacu). ” a ti samo kao kulturno pitaš ovo za LPLH.[lol] ” Da, treba sve biti regularno; pa tko koga zaj…[lol] [lol] [lol]

Ne cjepidlačite, na PURI-R-A bi bilo bar 2000%,što znači ovih 7.5% prema tome!
Šteta što je Dejavue oprezan.
Uh, umalo pobjedih!

[lol] [lol] [lol] [lol]

Hmm, kakva je uopce situacija s tim Purisom? Ne mogu reci da sam bas upucen, ali ovako od oka mi djeluje katastrofalno nelikvidno…

Aha, skuzio, nema veze…

Vidim da imas sladoranu u portfelju, kako ces je racunati?

Ovisi kako ce izlaziti na burzu…
Ili zakljucna cijena prvoga dana trgovanja na burzi ili ako ce ici IPO i sl, cijena sa IPO-a
Odlucit cemo u hodu u moju korist[lol] [lol] [lol]

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

endy: ” Sorry! Zamjenska LPLH-RA. ” Dejavue, dali se kolegi racuna cijena od 31.12. (600 kuna) ili ova nakon dodatne prijave (645 kuna)? Razlika je nemala – 7.5%. btw stvarno si se uhvatio nezahvalnog posla. ulazes ogroman trud i vrijeme, a neki te vec prozivaju zbog principijelnosti (koja je nadasve potrebna za obaviti posteno ovakvu zadacu).

Racuna mu se cijena od 31.12.
Smatram da kolega nije gledao kratkorocno, jer nema koristi od toga…da je stavio KOKA-R-A ili nesto slicno, uzeo bi mu zavrsnu cijenu od 02.01.

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

dixi: ” ATLN-R-A HT-R-A MAIS-R-A MGMA-R-A MIV-R-A PRFC-R-A PTKM-R-A SLDM-R-A THMT-R-A VLHO-R-A Uspješnu Novu 2008.g. želim svima ” @Dejavue na str. 69 nalaze se mojih 10, ove iz tablice (pod 317) je kopija od Orkia [proud]

Ispravljeno! bit ces sa svojim portfeljem u tablici danasnjega dana 😉

leon swpr: ” endy: ” Sorry! Zamjenska LPLH-RA. ” Dejavue, dali se kolegi racuna cijena od 31.12. (600 kuna) ili ova nakon dodatne prijave (645 kuna)? Razlika je nemala – 7.5%. btw stvarno si se uhvatio nezahvalnog posla. ulazes ogroman trud i vrijeme, a neki te vec prozivaju zbog principijelnosti (koja je nadasve potrebna za obaviti posteno ovakvu zadacu). ” Po meni bi bilo pošteno da se računa od danas jer je prijava nakon današnjeg dana. Osim ako ne vrijedi nešo kao po onom pravilu ” in dubio pro reo “. Inaće mislio sam da ću biti među prvih 5, nakon 1. dana kad ono 23. Dejavue kako to računaš?[wink]

A sto si mislio da necu u igri u kojoj ja racunam pobijediti[lol] [lol]

Kolega Dejavue Hvala na svom velikom trudu , samo jedno pitanje , otprilike mi je jasno što predstavljaju verzije od 1-4 ali bi ipak molio vaše pojašnjenje. Unaprijed zahvaljujem

Verzija 1 su dionice koje igrači imaju najčešće u portfelju.dakle, tip 10 dionica.
Verzija 2 su dionice koje su likvidne ali nisu Blue chip dionice, a najvesce su u portfeljima
Verzija 3 su dionice koje i nisu bas nesto likvidne za sada 🙂 a najcesce su u portfeljima
Verzija 4 su 4 dionice iz verzije 1 i po 3 dionice iz verzije 2 i 3.
A Agrokor je naravno 9 dionica Agrokor koncerna koje kotiraju na burzi 🙂
Jedini portfelj sa 9 dionica…nisam mu ja kriv sto ih ima tako malo[lol] [lol] [lol] [lol]

ne znam da li je već bilo pisano o tome, al evo, što je sa dividendnim prinosom, jel se i to uključuje?

@Djeavue:

Evo da te odma ja malo ugnjavim sa dokapitalizacijom….

Dakle uzeo si cijenu JDBA od oko 13600 kn. Krajem prošle godine bila je objavljena dokapitalizacija, u kojoj svaki dioničar za svoju jednu ima pravo kupiti još jednu dionicu po 2000 kn. Uplate u dopunski kapital bile su u prošloj godini , a pretvaranje dopunskog kapitala u dionice biti će izvršen u ovoj godini…

Vrijednost dionice možda neće puno rasti , ali će se drastično povećati moja vrijednost kapitala uloženog u JDBA. Kako ćemo to korigirati u portfelju ako ćemo uopće?? [proud]

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

New Report

Close