inkasator:
”
evogaopet:
”
Evo i mene : TISK IGH DDJH HT ATPL DLKV JDBA VERN SLRS BLJE [proud]
”
Nema prepisivanja.
”
O pa vidim kolega da smo istomišljenici što se tiče prve četiri dionice s najvećim rastom u idućoj g. , zanimljivo je da nam se poklopio čak i njihov raspored…. [proud] , a što reći , genijalni umovi slično razmišljaju [rolleyes][proud]
Kolega, mi se poklapamo u 5 dionica.
Bilo bi zanimljivo vidjeti zajednički top 10. A možda je već i postano pa nisam vidio.
Dejavue:
” Dionice koje se pojavljuju u najvise portfelja..
HT-R-A
DLKV-R-A
ATPL-R-A
INA-R-A
PTKM-R-A
VIRO-R-A
KOEI-R-A
JDPL-R-A
DKVS-R-A
IGH-R-A
evo i mog početničkog 1 adrs 2 jdos 3 kodt 4 ernt 5 hupz 6 mais 7 ht 8 riba 9 vdkt 10 htpk[thumbsup]
Adris P ili R
isto i ua kodt?
Dejavue:
” Dionice koje se pojavljuju u najvise portfelja..
Trebalo je uvest pravilo da se spisak šalje na PP tako se nebi moglo prepisivat i bilo bi napetije do same objave lista [smiley]
zašt bi neko išo prepisivat dionice od drugih? šta time dobiva? fora i je u tome da smo ovdje svi ravnopravni i da možemo sastavit portfelj po svom ukusu.
Može li informacija, koliko je porasla cijena dionice?
Porast cijene po ovom primjeru iznosi 1300,00 kn (40,63%) ne uzimajući u obzir dokapitalizaciju. Kupovinnom dodatnih dionica po nižoj cijeni dobijemo nižu prosječnu ulaznu cijenu od 2291,89 kn. Tada imamo rast od 2208,11 kn po dionici. odnosno 96,34%. Ako ne uzmenmo u obzir smanjenje ulazne cijene
postoji mogućnost da realno ostvarimo prinos, a cijenu na kraju godine manju od one na početku. Kako bi dionica ostala 10% od portfelja treba primjeniti koeficjent za umanjenje ulazne cijene.
Evo i mojih TOP10: ATPL, ATPL, ATPL, ATPL, ATPL, ATPL, ATPL, ATPL, ATPL, ATPL!
Ma šalim se!
Ovako me uknjiži:
BLJE
LEDO
DKVS
IGH
LKRI
LRH
SLRS
DIOK
EIG
i naravno, ATPL!
Pozdrav Dejavue, svaka čast na trudu!
Nazalost, pravila smo jasno definirali… Prijavite drugi nick kolega i na taj nacin prijavite zeljeni portfelj[thumbsup]
pozdrav
ne bih se s vama kolega dejavue slozio
naime, ovime u biti samo poticete otvaranje novih nickova (od istih korisnika) sto svakako nije ni primjereno niti pozeljno
jasno je da se pravila treba postivati, i ste strane mozete ili izaci u susret kolegi caymanu ili ne izaci, ali ne poticati na otvarnje novih nickova
zanimljivo je i bitno da znamo koje je dionice pojedini forumas stavio, a ne da on ima vice nickova s kojima moze manipulirati ili stvarati efekt kontraproduktivnosti na forumu, jer svi mi imamo odredjenu prercepciju svakog forumasa i svakako je zanimljivo vidjeti njegove favorite
zato je bitno da “priznati” forumasi stave svoje favorite, a ne da imaju rezervne nickove (koji cijeloj forumskoj zajednici nista ne znace odnosno znace onako kako se taj rezrevni nick ponasa i kako stvara svoju identifikaciju koje je samo njegova)
zbog toga bih ja, naravno ako bi to kolega dejavue prihvatio, predlozio da se zabrani sudjelovanje nickovima koji su otvoreni poslije 1.12.2007. jer oni su:
a) novi korisnici na forumu ali vrlo sigurno i na burzi (jer nemoguce da se bavis dionicama a da ne znas za poslovni.hr), te koji nisu ni toliko renomirani i nisu ni toliko kompetentni davati kakve favorite
b) to su vec registrirani korisnici koji su samo zbog ovoga otvorili novi nick te vama zadali vise bespotrebnog posla, a svima nama unijeli pomutnju
naravno, ja sam svjestan da je ovo daleko od najboljeg rijesenje i da je tesko utvrditi da li je netko novi korisnik ili vec ima svoj username, i da ima dosta forumasa koji vec odavno imaju svoje rezervne nickove,no ovo mi trenutno pada na pamet
nadalje, primjetio sam da najvise forumasa koji su dali svoje favorite su registrirani u 2007. (dakle relativno su novi), za sad ima malo onih “starih” forumasa, no iskreno ocekujem da ce i oni dati svoje favorite pred kraj mjeseca (naravno, bilo bi jako lose da eksponirani forumasi, dakle s cetveroznamenkastim brojem postova, (da ih sada ne imenujem) ne daju svoje favorite) a posebno da ne daju oni koji ce biti medju prvih deset ove godine
dalje, vidljiva je frekvnecija pojednih dionica (to sam vec prosle godine primjetio) prema popularnosti tema na foumu, iz toga se moze zakljuciti da forum ima solidan ucinak (ako ne i presudan kod jednog dijela forumasa) isto tako je vidljivo (ali u manjoj mjeri) prema redosljedu dionica od kojih se ocekuje veci rast
osobno jos stojim kod svojeg proslogodisnjeg stava da se ne smatram dovoljno kompetentnim da “pogodim” dionice s najvecim rastom (zato nisam ni sudjelovao prosle god) i da bih bio u najbolji, no isto tako smatram da je kumulativno moj izbor bolji od veceg dijela forumasa (to je moje misljenje s kojim se nitko ne mora sloziti), no s obzirom da smo prosle god zavrsili i u novinama i da je to postalo dosta zanimljivo na forumu, pa s obzirom da to pratim, vjerojatno cu i ja dati svoje favorite (ali tek pred kraj mjeseca)
pozdrav
Kolega Strateg,bez nervoze strest ce vas srce pa necete vidjet rezultate za 2008[proud]