…mislim da bi ferplay trebao doći do izražaja…barem ovdje nitko ništa ne gubi…
– pogledala sam, s 8 na 233 mjesto.
– stvarno bez veze, ali možda bi ugrozio moje prvo mjesto pa je tako i bolje.
– ipak živimo u korumpiranoj državi u kojoj nikoga nije briga za male.
– bar si to lijepo mogao vidjeti kako to igleda na burzi u ovoj godini.
– a gospodin Dejavue isto kao i ja obožava anarhiju.
– pa i moju dividendu na HT koja nije zanemariva strpao u svoj đep, ali dajem mu je, neka i on zaradi nešto,
– ipak ga nitko ne plaća za ovaj posao,
– a možda što i uredi do kraja godine, nikad se ne zna.
Pozdrav !
dubrovnik4:
”
Evo i moj sitniš…
ATGR-R-A 1 935,00
ATLN-R-A 30 59,95
ATLS-R-A 6 64,26
HMAM-R-A 17 168,25
HPDG-R-A 15 98,00
VIRO-R-A 3 870,53
LKPC-R-A 1 2.832,90
”
Ovo mi je najdraži post ove godine na forumu!!! Ozbiljno.
Neću sad objašnjavati zašto jer onaj tko to sam ne vidi ne može mu se ni objasniti ali razloga je puno.
Lijepo je vidjeti da još ima iskrenosti i jednostavnosti na forumu.
– meni je još draže kako mi se takvi (dubrovnik4) na p.p obraćaju za savjete.
– dobro je za sve nas što na burzu dolaze i novi ulagači.
– kod mene je problem što mi se 5 takvih u ova zadnja dva dana obratilo za pomoć.
– a imam ih još kojima pomažem.
– po meni bi bilo najbolje jedna nova tema,
– ali može se pisati i na temi best buy,
– bar tamo u zadnje vrijeme nema navlačenja ili su minimalna.
– novima se je zbilja teško snaći kod velike količine navlakačkih postova.
– a i mi sami nismo sigurni hoće li tržište dolje ili gore.
– moja je preporuka, pomozite novim investitorima,
– nemojte gledati na njih kao ovce za šišanje.
Pozdrav !
Dobro ljudi je li se netko od Vas probio u pozitivu? Pratim sa velikim interesom?
– ja sam u velikoj pozitivi, ali u svom stvarnom portfelju.
– jer ja ulažem po povlaštenim informacijama.
Pozdrav !
Komentari tablice.
– uskoro ukidamo klub 40, ne isplati nam ga se držati zbog malog broja članova.
– u klubu 10, dobila sam i društvo, i to tenis, ali ja stvarno nemam pojma o toj igri.
– nemam Vam što reći, ali vidite i sami kako sam svakim danom sve bolja i bolja u svakom pgledu,
– samo što se to ne može vidjeti jer sam stalno prva,
– i meni je to dosadilo,
– a sigurno sam i ja Vama dosadila,
– a što ćete, život je takav i ja Vam tu zbilja ne mogu pomoći.
Pozdrav !
ok. dodajte Belje, Adris grupu i Brodomerkur i pravimo se da sam i ja počeo sa 1.1. sa onim cijenama koje su tada bile.. ove tri nisam niti pogledao kakve su bile tada a i nije važno po kojoj sam cijeni stvarno kupio, stavite onu koja je tada bila..
inače, pratim ovu grupu već mjesec dana a i ovaj thread.. shvatio sam ja da je to davno počelo, ali evo vam prilike da me primite svedeno na zajednički nazivnik.. vjerojatno ću imati loš rezultat ali to je ionako samo virtualno..
dubrovnik4: ” Evo i moj sitniš… ATGR-R-A 1 935,00 ATLN-R-A 30 59,95 ATLS-R-A 6 64,26 HMAM-R-A 17 168,25 HPDG-R-A 15 98,00 VIRO-R-A 3 870,53 LKPC-R-A 1 2.832,90 ” Ovo mi je najdraži post ove godine na forumu!!! Ozbiljno. Neću sad objašnjavati zašto jer onaj tko to sam ne vidi ne može mu se ni objasniti ali razloga je puno. Lijepo je vidjeti da još ima iskrenosti i jednostavnosti na forumu.
I meni je lijepo vidjeti iskrenost na ovom forumu jer je ponekad previše i onih loših stvari za vidjeti. Dubrovnik4 po tvome postu se vidi da si na početku svog ulaganja na burzi što nije nikako loše ako češ malo paziti kome vjerovati a kome ne…vjeruj najviše sebi, jer češ na kraju i griješke nositi jedino ti. A željela sam ti samo reči, da kad sam vidjela tvoj iznos portfelja još uvijek je veči od onog mog kad sam počela pred devet godina…vrijeme je učinilo svoje tako da se sad stvarno ne mogu žaliti, tako i tebi želim, da bi bio uspješan i da bi si jedne godine mogao priuštiti sve ono o čemu sad samo sanjaš[smiley]
Vendetta meni se i tvoj post sviđa jer kaže da si dobra osoba!
coyote.sk: ” coyote.sk: ” …između ostalog šta kada se KNZM-R-A podjeli na 180 dijelova…ako se ništa ne poduzme stvarno če se otvoriti klub 40+…svatko tko ima KNZM u portfelju odmah će dobiti nagradnih -18%… …možda bude i klub 50+… ” šta ćemo sad sa ovim… …ukoliko se ovo ne ispravi, ja i ostali koji u portfelju imaju KNZM…jednostavno smo izbačeni iz igre…i mislim da nemam šta tražiti na ovoj temi gdje sam zbog porasta od 20% otišao u rikverc 200 mjesta… ” točno, ukoliko se ne ispravi nepravda i ne uračunaju se ovakvi splitingi kao i dokapitalizacije (prema postojećem koeficijentu), onda ova igra nema nikakvog smisla i nimalo ne odražava realno stanje na burzi (u stvarnosti)
Za “split” KNZM se ispricavam.
Sto se tice dokapa, svakome je u interesu da izracuna za svoju dionicu ukoliko je imala dokap kolika bi to nova vrijednost bila u odnosu na “staru” cijenu na pocetku godine.
Dakle, racunajte, stavite to ovdje i prihvatit cemo, nema problema.
Lijepi pozdrav!
evo i ispravljene tablice…
Moja greska je KNZM, a poslovni ima HRBC[lol]
…hvala…u ime nas 11 koji imamo KNZM…
Ivana:
“- pa i moju dividendu na HT koja nije zanemariva strpao u svoj đep”
Dakle, racunajte, stavite to ovdje i prihvatit cemo, nema problema.
…evo Ivana…i HT se da ispraviti…treba od početne cijene oduzeti dividendu i to je to…
…samo još treba znati lijepo zamoliti…
…probaj ti u ime nas 196…
…to nam je izgleda jedini način da ove godine završimo u plusu…
…pozdrav…
[/quote]
Ne slazem se zahtjevom da se dionici skida cijena sa pocetka godine na temelju apsolutnog ili postotnog iznosa dividende u odnosu na vrijednost dionice.
Dionicu ste na pocetku godine kupili pod pretpostavkom dividende ili gledajuci proslost ( šaka u oko je odmah recimo ERNT ove godine) iznosa dividende po dionici. Dakle, niste znali vrijednost dividende, a i trziste vecinom “ispegla” nakon odredenog perioda taj dnevni pad.
Sa dokapom to nije slucaj, trziste ne pegla pad zbog dokapa.
@ mateja
Da ne filozofiram sad, reći ću samo Hvala!
Drago mi je znati da nas ima više.
verdi:
”
Dobro ljudi je li se netko od Vas probio u pozitivu? Pratim sa velikim interesom?
”
– ja sam u velikoj pozitivi, ali u svom stvarnom portfelju.
– jer ja ulažem po povlaštenim informacijama.
Pozdrav !
[/qu
Zbog toga sam zadnji put pitao je li to stvarni ili virtualni portfelj pa si me napala da sam drot. Ja na žalost još ne ulažem na osnovu povlaštenih informacija ali svejedno nikad nisam bio ni ti dana u minusu. Na našem tržištu to može i slijepac te se ne treba time hvaliti. Od juče sam i na fiminom cyberu ÷3%.