…ivana…
…zločesti su ti iz kluba 30…
…stalno se spotičeš o njih, a oni nikako da reagiraju…otupjeli su im osječaji…
…dođe mi da odem u taj klub…samo da ti konačno odgovorim na tvoje pošalice…ali ne daju mi nikako…tamo možeš jedino po preporuci…[smiley][smiley][smiley]
Ma jeli to mene oči varaju ili netko više ne gleda sa vrha.
Lijep pozdrav
– meni je najvažnije biti bolja od crobexa, – a to većini na forumu uspijeva, znači većina investitora je odlična što se tiče investiranja. – a drugo mjerilo uspiješnosi je biti bolja od investicijskih fondova
meni je za cilj bio uvećati ososbnu investiciju a sada vidim da griješim u samom pristupu , iako je moj stvarni portfelj u minusu 15,64 % ja osobno ne osjećam nikakvo zadovoljstvo činjenicom da sam bolji od crobexa i od pojedinih fondova, niti mi pada na pamet da se time ponosim
ljudi koji izađu iz bitke osakaćeni nemaju volje za proslavu i paradu bez obzira što je bitka bila uspješna. A što se tiče prepisivanja portfelja nemam komentara.
Tablja?
amater3:
”
nije mi jasno kako se neko može ponositi sa gubitkom, to što je on malo manji od ostalih ne znači da je dobar, ili možda griješim, pa mi je za utjehu ako na dionici izgubim 10% a neko drugi izgubio 20 ili 30% , stvarno ne razumijem takvu vrstu optimizma ili sam u krivu
”
– većina ulagača je sigurno isprodavala ili dobro izmijenila svoj portfelj.
– tu se gleda uhvatiti 10% i happy.
– ja uvijek gledam uhvatiti 100%.
– a ovi što love 5 -10%, sigurno su u ovom periodu napravili gubitke 20%,
– oni s kreditima i veće,
– meni je najvažnije biti bolja od crobexa,
– a to većini na forumu uspijeva, znači većina investitora je odlična što se tiče investiranja.
– a drugo mjerilo uspiješnosi je biti bolja od investicijskih fondova.
– ali investicijski fondovi, koliko god mi govorili protiv njih bili su uspiješniji od 50% ulagača.
– a investicijski fond koji je bolji od crobexa taj je zbilja u redu,
– samo se moramo sijetiti kako je crobex u zadnje dvije godine rasta preko 60%, a taj prinos su uspijeli ostvariti zbilja rijetki fondovi.
– po meni je crobex uvijek bio bolji od fondova.
– a sada zaključak,
– ako ste bolji od fondova i crobexa, Vi ste sigurno uspiješni ulagači na burzi.
– a je li burza u plusu ili minusu to je ipak trend,
– zato i postoji keš pozicija.
– ali budite uvijereni, dugoročno možete biti samo pobjednici,
– pa i ona simpatična gospoda iz kluba 30,
– dugoročno se sigurno može zaraditi na burzi,
– ali trejdanjem, to zbilja rijetkima može uspijeti.
Pozdrav !
Ajde navedi tri fonda koji su uspjeli nadmašiti crobex u zadnje tri godine?[tongue]
Draga Ivana javi se pa i drugo mjesto je za ljude, ja znam da se odozgo najbolje vidi ali moraš se polako privikavati na pozicije koje se ipak nešto niže, pa šta nama fali ako nismo prvi.
Ivana javi se ako treba mi ćemo napraviti tabelu na kojoj si ti prva.
Dejavue, da bi bilo pošteno i pravedno natjecanje, mislim da u cijenu UPL treba uračunati i dokapitalizaciju, tj. faktor 0,45
Dejavue, da bi bilo pošteno i pravedno natjecanje, mislim da u cijenu UPL treba uračunati i dokapitalizaciju, tj. faktor 0,45
Onda bi trebalo i u Atln.
danas bum napredoval morti i u toptventi..[lol]
dejavue[angry]