TOP 10 – 2008.

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TOP 10 – 2008.

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A šta reći 7 sam i još bliže Ivani, svaki dan sve bliže i bliže dok je ne smjenim na vodećoj poziciji.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

A šta reći 7 sam i još bliže Ivani, svaki dan sve bliže i bliže dok je ne smjenim na vodećoj poziciji.

– ja bi to rađe kazala ovako,
– tako blizu, ali i tako daleko.

– samo mi je zbilja gusto na vrhu.
– i svakako trebam napomenuti, s vrha se vidi najbolje.

– i kao uvijek,
– pozdrav gospodinu Von Braunu, vidim kako dobro utvrđuje svoju poziciju u klubu 30.
Pozdrav !

Danas sam 4 a to znači da je još jako malo vremena ostalo do kada ćete gledati Ivanu na broju 1.

Molim vas gospođice da se pripremite na primopredaju vodeće pozicije.

Lijep pozdrav i s vrha se bolje vidi zato iskoristite to vrijema i ne gledajte sa strane.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

novo, novo, najnovije

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Ajmo tabela prvi puta sam u top 10 i sve bliže Ivani a usput sam joj i najavio da ću je srediti do kraja igre.

…ajmo kolega lijepo u red…kuda se gurate…prije vas sam najavio Ivani da ću je ja srediti…

prilagođenost duboko bolesnom društvu, nije mjerilo zdravlja...

sampras: ” A šta reći 7 sam i još bliže Ivani, svaki dan sve bliže i bliže dok je ne smjenim na vodećoj poziciji. ” – ja bi to rađe kazala ovako, – tako blizu, ali i tako daleko. – samo mi je zbilja gusto na vrhu. – i svakako trebam napomenuti, s vrha se vidi najbolje.

ja bih se ipak zapitao čemu toliki ponos , ipak je -11,78% lijepa cifra izgubljenog novca

nadam se da neće uslijediti odgovor u stilu …. to je virtualni novac, ili nešto slično

poslije bitke svi su vojnici generali

Danas na vrhu ipak lakše dišem,
– konkurncija je ipak malo potonula.
– ali ovo stalno biti na vrhu, zbilja je dosadno i prelazi u monotoniju.

– i uvijek ima nešto za moje ljubitelje iz kluba 30.
– nešto mi je umukao glasnogovornik kluba 30 Von Braun.
– a i RedBullu su izgleda narasla krila te je odletio u klub 30.
– a i poznati milijarder Bill Gates je također u klubu 30.

Puno pozdrava, mojoj žestokoj konkurenciji u vrhu i mojoj omiljenoj ekipi iz kluba 30.

ja bih se ipak zapitao čemu toliki ponos , ipak je -11,78% lijepa cifra izgubljenog novca
nadam se da neće uslijediti odgovor u stilu …. to je virtualni novac, ili nešto slično

– nažalos nije u pitanju virtualni novac.
– osobni gubitak mi je ipak veći od tih -11.78%.
– ali do sada sam puno zaradila, tako da ovaj gubitak ipak puno ne utječe na moje raspoloženje,
– jer jednoga dana opet će sve doći na svoje.
– trenutno sam u preko 30 dionica, od toga su možda i dva balona koje držim više zbog uspomene.
– veći dio portfelja mi je u jeftinim, likvidnim i dividendnim dionicama,
– a imam nešto i u nelikvidnima, ali kvalitetnim na kojima očekujem rast,
– mogu one pasti, ali ih se sigurno ne može kupiti veća količina na jeftinim cijenama.
– što bih kazala nema zime.
Pozdrav !

Iz moje perspektive ivana7 ima itekako pravo na ponos, mogli bi se jednakim argumentima kao i amater3 razbacivati i mi koji smo u plusu jer smo ušli dok je korekcija već debelo odradila svoje, ali u ono vrijeme su sudjelovali i medvjedi i bikovi i domaće životinje, sa svim svojim analizama i scenarijima, odabrali 10 dionica po volji, što mnogi od njih ni ne mogu u stvarnom žiotu sa ozbiljnijim ulogom , te neslavno odigrali. Kako su oni jahali na valovima i smanjivali/povećavali gubitak vremenom je d(r)uga priča ali tu se više izražavaju špekulantske vještine. U svakom slučaju velike pohvale ivani7 makar i ne završila ukupno prva jer je ova teška vremena njen portfelj prebrodio.
Inače se ne slažem sa mnoštvom postova navedene autorice kojima najviše zamjeram dvosmislenost, no i to može biti igra skrivanja nekih karata(aduta) ili ženska želja za razglabanjem stvari iz više kutova!

fundamentalist

Iz moje perspektive ivana7 ima itekako pravo na ponos, ..

nije mi jasno kako se neko može ponositi sa gubitkom, to što je on malo manji od ostalih ne znači da je dobar, ili možda griješim, pa mi je za utjehu ako na dionici izgubim 10% a neko drugi izgubio 20 ili 30% , stvarno ne razumijem takvu vrstu optimizma ili sam u krivu

poslije bitke svi su vojnici generali

Iz moje perspektive ivana7 ima itekako pravo na ponos, ..

nije mi jasno kako se neko može ponositi sa gubitkom, to što je on malo manji od ostalih ne znači da je dobar, ili možda griješim, pa mi je za utjehu ako na dionici izgubim 10% a neko drugi izgubio 20 ili 30% , stvarno ne razumijem takvu vrstu optimizma ili sam u krivu

Vidim iz vašeg potpisa da volite vojnu terminologiju pa onda možemo probati ovako, nije isto jeste li iz bitke izašli bez noge, bez oka ili sa lakšim ozljedama. Nije isto da li vam je broj pješadije prepolovljen ili smanjen za desetinu. U nove bitke mogu samo oni koji prežive bez većih hendikepa. Iako neki ostanu bez ruke pa izgube kompas i ubijaju po brdima…nadam se da neće biti tako i na burzi!! Uzmimo ovako : da sam prepisivao portfelje, najviše bi volio prepisati njen jer bi sa većim ulogom, da ne spominjem margin-kredite, lombardne, kamatare i sl. danas bio živ, da sam prepisao nečiji s dna ljestvice i uložio bjesomučno, država bi plaćala troškove pokopa! Uglavnom ivana je pobijedila u bitci, a žrtve u ljudstvu(portfelju) ovaj put su bile neminovne!!

fundamentalist

– većina ulagača je sigurno isprodavala ili dobro izmijenila svoj portfelj.
– tu se gleda uhvatiti 10% i happy.
– ja uvijek gledam uhvatiti 100%.
– a ovi što love 5 -10%, sigurno su u ovom periodu napravili gubitke 20%,
– oni s kreditima i veće,

– meni je najvažnije biti bolja od crobexa,
– a to većini na forumu uspijeva, znači većina investitora je odlična što se tiče investiranja.

– a drugo mjerilo uspiješnosi je biti bolja od investicijskih fondova.
– ali investicijski fondovi, koliko god mi govorili protiv njih bili su uspiješniji od 50% ulagača.
– a investicijski fond koji je bolji od crobexa taj je zbilja u redu,
– samo se moramo sijetiti kako je crobex u zadnje dvije godine rasta preko 60%, a taj prinos su uspijeli ostvariti zbilja rijetki fondovi.
– po meni je crobex uvijek bio bolji od fondova.

– a sada zaključak,
– ako ste bolji od fondova i crobexa, Vi ste sigurno uspiješni ulagači na burzi.
– a je li burza u plusu ili minusu to je ipak trend,
– zato i postoji keš pozicija.
– ali budite uvijereni, dugoročno možete biti samo pobjednici,
– pa i ona simpatična gospoda iz kluba 30,

– dugoročno se sigurno može zaraditi na burzi,
– ali trejdanjem, to zbilja rijetkima može uspijeti.

Pozdrav !

New Report

Close