@Playboy – zašto ljudi u TNSA ne vrijede? Zato što sposobni radnici mijenjaju firmu kada njihova firma završi u gabuli. Što se tiče brenda i toga, zar nitko od vas ne razmišlja o razlikama između špediterskog posla prije i nakon ulaska u EU?
Nadalje, tko će izmijeniti kadar u TNSA? Ovaj šmrkavac stečajni upravitelj kojemu je TNSA prvi veći slučaj? Pa on upravo iz vlastitog neznanja nije pokrenuo likvidaciju.
Tko će doći raditi u TNSA pod stečajem? Misliš da postoje menadžeri koji žele doći u firmu za koju se ne zna hoće li opstati ili će na bubanj?
Popušio si Playboy, get over it…
Pitanje za TNSA-optimiste:
Navedite mi jednu firmu u RH koja je otisla u stecaj a da su vlasnici dionica dobro prosli?
Vi bi ovo iz nekih samo Vama znanih razloga već pokopali i to prije onih koji o tome odlučuju, a to su vjerovnici, država i banke. U ovom slučaju gos. Linić i banke. Stečajni plan se razrađuje i bit će predočen. Istina, ishod se još ne zna, ali vjerujem da će se odlučiti na sanacijski plan. Knjigu u ruke!
TNSA je "pokopao" stečajni sudac kada je proglasio stečaj, a prije toga ga je pokopala uprava neisplatom plaća, a plaće se nisu isplaćivale zbog loših poslovnih odluka ili lopovluka, nazovite to kako god hoćete, ali ja ću vam ponoviti –
Transadrija više ne postoji, a dionice joj vrijede nula kuna iz prostog razloga štop ne mogu vrijediti manje od toga.
To što ste vi kopipejstali nekakvo tumačenje zakona ne znači ama baš ništa. O stečaju Peveca svako malo imate javne informacije, dovoljno je da ih pratite i ovako izdaleka i naučili biste nešto.
Ja vas ne vrijeđam, ja vam govorim grubu istinu, kolega. Govorio sam vam je početkom 2011. godine kad je TNSA bila na 2.000 kn.
Nisam vam samo ja preporučao još onda da je prodate, to vam je dobronamjerno preporučilo još najmanje petoro forumaša. Danas TNSA vrijedi deset puta manje.
Ali to je supar stvar s dionicama, one deset puta mogu vrijediti deset puta manje. A što manje vrijede, to manje gubite. I na kraju, ako skoči s 3 na 8 lipa, bit će to ogroman rast, skoro 200%…
Uživajte, meni je dosta za danas. I da vam proročki kažem – TNSA će otići u likvidaciju jer ljudi koji su tamo ne vrijede, posao ne vrijedi i nema perspektivu, a brend je uništen. Sve što je vrijedi su nekretnine pod hipotekama i ne postoji nijedan razlog iz kojega ga banke ne bi preuzele i prodale nekom drugom tko će znat iskoristiti vrijednost te imovine.
I ne, ništa od tih novaca neće završiti na računu TNSA, sve će otići bankama koje su razlučni vjerovnici. Proučite stečajni zakon…
[/quote]
Kod koje su banke založili luku Šibenik Vidim da sve znaš pa bi te molio da mi odgovoriš
@Playboy – zašto ljudi u TNSA ne vrijede? Zato što sposobni radnici mijenjaju firmu kada njihova firma završi u gabuli. Što se tiče brenda i toga, zar nitko od vas ne razmišlja o razlikama između špediterskog posla prije i nakon ulaska u EU?
Nadalje, tko će izmijeniti kadar u TNSA? Ovaj šmrkavac stečajni upravitelj kojemu je TNSA prvi veći slučaj? Pa on upravo iz vlastitog neznanja nije pokrenuo likvidaciju.
Tko će doći raditi u TNSA pod stečajem? Misliš da postoje menadžeri koji žele doći u firmu za koju se ne zna hoće li opstati ili će na bubanj?
Popušio si Playboy, get over it…
Lebowski jel se to ti guraš na BID-u svako popodne u jedan ? [wink]
Svi ovdje već znamo da će TNSA nakon povratka u trrgovanje već imati stečaj riješen za sobom, vjerojatno ići na pretvaranje dijela dugovanja u temeljni kapital, da Država poveća svoj udio, nominala će ići dolje shodno tome, i početna će cijena biti negdje oko 1000 kn kad opet krene trgovina, s tendencijom na 1600 kn, kao što je IKBA počela ovih dana i ide sigurno prema 1700.
Vrh nove TNSA vidim na 3000kn, a 2000 kn bi mogao biti neki razuman izlaz za većinu "nesretnika" ovdje.
Ako mislite da drukam da bi prodao svoje slobodno mi pop … ite , jer svoje dionice ove tvrtke nemam namjeru prodavati, ekipa iz TNSA je ok, firma ima i previše imovine , nema govora o likvidaciji.
Ako do iste dodje, to će biti najveći lopovluk koji je moderna Hrvatska uopće vidjela, sumnjam da bi si SDP to dozvolio. Ako to dopuste onda su "aj bok" u startu
Malo sam se igrao statistike i vidio da se u razdoblju od zadnjih godinu dana protrgovalo sa cca 1100 kom. dionica ili cca 4% sveukupnog broja izdanih. Zanimljiv podatak s obzirom da su mnogi već pokopali ovu tvrtku. Top 10 je nepromjenjen. Tko zna čitati između redova neka sam izvede zaključak.
Država je spremna odreći se dobrog dijela svojih potraživanja kako bi potaknula proizvodnju i gospodarski rast, a isto očekuje i od najvećih vjerovnika – banaka, kazao je dodavši kako to neće biti lagan teret za bankarski sustav.
Hm, ovo bi ja protumačio tako da bi banke zaista mogle otpisati svoja rizična potraživanja. Međutim, za tvrtke koje su založile svoju imovinu pod hipoteku to apsolutno ništa ne znači, jer će tu istu imovinu banke prodati da namire dio svog duga.
To ti otprilike ide ovako. Dakle, banke su u zlatno doba kredite davale šakom i kapom, a imovinu procjenjivali po nebuloznim cijenama, npr. 3.000 ili 4.000 eura/m2. Sada ta tvrtka više ne vraća kredit jer nema odakle, a nisu otplatili ni dio kamata, a kamoli kredit u cjelosti. Nažalost, banka te nekretnine i dalje vodi po tim nebulozno procjenjim vrijednostima. Naravno, jer bi po umanjenju istih, trebala povećati rezervacije, a to im nije baš sada u interesu. Kako bilo, da bilo, dio tih nenaplativih potraživanja (rizičnih kredita) banka će morati otpisati, ali će dio ipak naplatiti prodajom po 50% manjim cijenama od procjene, pa stoga ne vidim nikakvu mogućnost da tvrtka dođe do dijela novca, što znači da će ostati bez svega.
Nebi vas ja htio ovdje odvraćati od kupnje dionica ako na to mislite, briga me hoćete li kupovati to smeće. Jako dobro sam upoznat sa situacijom, ali ne želim pisati o tome ovdje. Svoje dionice TNSA sam prodao na 3.000 kn krajem 2009.g., nakon što nam je propalo rušenje Ključarićeka i ekipe i više ih nikad nisam kupio, kako god one jeftine izgledale. Nisam pogriješio!
smart@
A potom sve u KSST????
Ako su banke same pravile procjenu nekretnina onda ih po zakonu ne mogu prodati ispod 2/3 procijenjene vrijednosti. Puno je to para onda! A i ona luka Šibenik vrijedi više jedno 5 put od iznosa po kojem se vodi odnosno od procijenjenih 15 milijuna kuna za Transadrijin udio. Jedno 75 – 80 milijuna za 50% udjela je nekakva reala u ovoj krizi
smart@
A potom sve u KSST????
Zašto su vam potrebni ovako debi..ni komentari? Pa, sinko, da u KSST tada po 600 i 700 kn. Većinu portfelja sam prodao sa prosjekom od 3.326 kn. Bolje vam je da to više ne spominjete, stvarno ispdate papci.
Kad me već potežeš za jezik, evo da ti ga isplazim koliko god mogu —> [tongue]
Prodao TNSA na 3.000 —> kupio KSST po 650 kn —> prodao veliki dio KSST po 3.300 kn, a cijena je čak i sada 100% veća od mog ulaza, 1.300 kn! Zamisli koji sam ja genijalac!? Za razliku od vas, koji kupujete TNSA od 4.000, a sada ste na 250 kn! Eto, kad voliš fetiš!
smart@
I ja isto, prodo po 13 tisuća TNSA i kupio po 300 KSST! Koji sam tek ja genijalac, ubo malo i TNSA po 240 čisto da je pratim. Imam veći jezik [tongue] i onu stvar!
Nije uopće bitno, samo nastavite tamo gdje ste stali! Svaka čast!
LP
Malo sam se igrao statistike i vidio da se u razdoblju od zadnjih godinu dana protrgovalo sa cca 1100 kom. dionica ili cca 4% sveukupnog broja izdanih. Zanimljiv podatak s obzirom da su mnogi već pokopali ovu tvrtku. Top 10 je nepromjenjen. Tko zna čitati između redova neka sam izvede zaključak.
Svatko tko moze ukucati DKVS na skdd.hr nek izvede zakljucak.