Još jedna stvar koju sam zaboravio,
kada se dionice delistiraju sa burze to ne znači da se neće vratiti na burzu odnosno da je kraj. Moje osobno mišljenje je da je sada sve u rukama nove vlade(odnosno Slavka)
Radi se o ukidanju uvrštenja na uređenom tržištu. Osim uređenog tržišta postoji i MTP, gdje se ne moraju objavljivati kvartalna izvješća i druge pojedinosti i novosti vezane o firmi. Mnogim dionicama koje su u sastavu MTP-a i dalje se uredno trguje, npr. Proficio.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/C61bCeeWbdb7pJibevGgaA==.pdf
Poštovanje svim trenutnim i bivšim dioničarima TNSA.
Imam jedno primitivno i jednostavno pitanje, pošto sam izgubljen u moru postova ove dionice…
Ostale su mi 2 dionice, te imam 97% minusa ostvarenih zahvaljujući neprodavanju jer sam imao velika očekivanja (divne 2007. godine ili kad već…).
Zanima me… ukoliko ne prodam dionicu do 18.1. da li gubim i tih mizernih 400kn kaj mi je preostalo (ako uspijem prodati) ili ima nade da jednog dana to vrijedi koju kunu više?
Nije mi jasno ovo sa stečajem i delistiranjem, pa ne znam da li si sa te 2 dionice mogu samo obrisati rit ili to ima i dalje neku realnu vrijednost i šansu da se vrati na ZSE.
Molim bez trollanja jer je ovo iskreno pitanje amatera dioničara koji je usred svih ovih… neprilika… malo prestao pratiti a ne razumije ovu konkretnu situaciju 🙂
Mislim da krivo gledate – naime, u ovome trenutku firma čije dionice posjedujete vrijede nula kuna, a vi za njih možete dobiti 400 kuna. Firma nikad, ali NIKAD neće vrijediti više od nula kuna, bez obzira što vam ostali luzeri ovdje rekli. Njih vode emocije, a ne razum, a na zse imate javni podatak koliko iznosi stečajna imovina,a koliko potraživanja.
Naravno, vi sad možete i špekulirati, odnosno čekati da se pojavi nekakva budaletina koja će dionice koje vrijede nula kuna platiti 300 kuna. Takve stvari su se događale na Zdenki i na Đakovštini. Kako hoćete.
Slazem se. Ovo sad kupiti vrlo vjerojatno znaci baciti novac kroz prozor. Mozda cete i naci vecu budalu kojoj cete te dionice prodati po vecoj cijeni, ali to je malo vjerojatno.
A sto se tice toga koliko ce dionice vrijediti ako stecaj sa preustrojem uspije – mozda vam je najbolje pogledati primjer Peveca koji je, je li, uspjesan primjer stecaja sa preustrojem. Koliko sad vrijede udjeli u Pevecu u vlasnistvu bracnog para Pevec?
Ovdi je malko drugačia situacia od navedenih tvrtki. Mnoga iskustva pokazuju da se teškoće u kojima se neke tvrtke mogu naći najuspješnije mogu prevladati ako se stave preko stečajnih tijela pod kontrolu vjerovnika.
Otvaranjem stečaja u velikom broju slučajeva omogućen je ponovni rad dužnika jer su
njihovi poslovni partneri ponovno dobili sigurnost da će njihove tražbine za isporučenu
robu i pružene usluge imati povlašteni tretman kao tražbine prema stečajnoj masi.
Također se stavlja pod kontrolu imovina dužnika i time se sprečava njezino daljnje devastiranje.
Otvara se mogućnost pravnih radnji protiv osoba koje su odgovorne za stanje i štetu koju su počinile.
Može se pristupiti kontroliranom unovčenju imovine dužnika, pojedinačno ili kao pravne cjeline.
Kroz stečaj sredstva dužnika ponovno se stavljaju u funkciju.
Potencijalni investitori često preuzimaju kontrolu nad tvrtkama u teškoćama tako da
kupuju kontrolni paket dionica ili udjela u njima jer je cijena tako kupljenih sredstava redovito niska i atraktivna.
http://www.poslovni.hr/vijesti/transadria-nastavlja-s-poslovanjem-190631.aspx
Kolega Frckavi, a možda ipak ne bi bilo loše da počekamo i vidimo koje bi to mađioničarske poteze mogao učiniti taj veliki financijski meš(e)tar Slavko. TNSA mu je sigurno prilegla srcu, ta ex upravu je rado pohodio i savjetovao [proud]
Intrigantno i zanimljivo je i to da niko od većih dioničara nie pokušo izložit na prodaju svoj paket dionica pa makar i po 100 ili 50 kuna. Jer i to je bolje nego 0 kuna.
Ovdi mnoge stvari smrde do boli. Udio TNSA u Luci Šibenik i pripadajuća dobit za 2010 i 2011 godinu mora da skupa vrijedi više od navedenog, a i sama izjava stečajnog upravitelja vjerovnicima da se trenutno suzdrže od prodaje nekretnina jer one vrijede daleko više nego što se sada može dobiti. I zašto je onaj neljebar Ključariček ručo sa stečajnim odma poslije proglašenja stečaja. Što je on s tim dobio jer je osto bez svih funkcija, i ako je tako velika razlika između vrijednosti i potraživanja onda ni radnici ( a i taj neljebar) neće dobit svoja navedena potraživanja.
Sličan slučaj kao i ovdje! Opet država kao većinski vlasnik, što znači da će politika odrediti budućnost.
http://www.poslovni.hr/vijesti/crikvenicki-jadran-nastavlja-s-radom-188227.aspx
…ako bi se luka šibenik kojim slučajem prodavala za nju bi se dobilo oko 200 milijuna kuna…ako matematičkim računom ne možete doći do te brojke pokušajte usporedbom sa lukom rijekom za koju bi se moglo dobiti do milijardu kuna, usporedbom sa lukom ploče, lukom kopar, lukom bar…
Intrigantno i zanimljivo je i to da niko od većih dioničara nie pokušo izložit na prodaju svoj paket dionica pa makar i po 100 ili 50 kuna. Jer i to je bolje nego 0 kuna.
Je, jako je intrigantno. Da ekipa ne želi prodati po 100 kn dionice koje su im prije par godina vrijedila 100 puta više, dakle čudiš se što netko sadda ne želi čvaknuti 1 % ??
Ko je ovdje lud . .. Zar ne znaš da ljudima nekad novci ipak nisu najvažniji, i druga stvar, psihologija čovjeka je takva da se teško odvaja od nečega što je jednom mnogo vrijedilo ako mu se ne nudi barem 30 % te vrijednosti.
K tome još uzmi u obzir da velika većina dioničara nema blage veze da se UVRŠTENJE TNSA UKIDA ZA 7 DANA – dakle, ovo što se sada kupuje , prodaje, više se neće moći prodavati na burzi, i vrlo vjerojatno su se ulagatelji zato i povukli naglo proteklih par mjeseci, jer su svjesni da će jedno vrijeme imati zarobljen kapital, dionice koje će eventualno moći ponuditi samoj kompaniji ako je voljna kupiti
http://www.seebiz.eu/hub-linicev-zakon-moci-cemo-komentirati-tek-kada-budemo-upoznati-s-detaljima/ar-23528/
Zanimljiv članak za ovu i mnoge druge firme gdje država i banke imaju potraživanja!
http://www.seebiz.eu/hub-linicev-zakon-moci-cemo-komentirati-tek-kada-budemo-upoznati-s-detaljima/ar-23528/
Zanimljiv članak za ovu i mnoge druge firme gdje država i banke imaju potraživanja!
Ti bananarama uopće ne kužiš da se u stečaju svi moraju odreći dijela svojih potraživanja iz banalnog razloga – ionako ga nemaju odakle naplatiti. Što se države tiče, ona se TNSA odrekla mnogo ranije nego što je proglašen stečaj.
Članak koji si linkao eventaulno je zanimljiv za dioničare Diokija, Badela, Varteksa i ostalih problematičnih firmi koje NISU u stečaju.