TNSA (Transadria d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNSA (Transadria d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://maritime-connector.com/news/national-croatian/luka-sibenik-ulaganja-‘teze’-130-milijuna-kuna/
Pitam se odakle Luci Šibenik 130 milijuna kuna za ulaganja kada cijela Luka Šibenik ne vrijedi ni približno tom iznosu koji planiraju potrošiti???

http://maritime-connector.com/news/national-croatian/luka-sibenik-ulaganja-‘teze’-130-milijuna-kuna/
Pitam se odakle Luci Šibenik 130 milijuna kuna za ulaganja kada cijela Luka Šibenik ne vrijedi ni približno tom iznosu koji planiraju potrošiti???

Ovi u Luci Šbk su očito sposobni i ozbiljni, rade i imaju rezultate, za razliku od onih bivših TNSA stručnjaka i ex uprave, čije si projekte razvoja i restrukturiranja donedavno hvalio na ovom forumu, i ??? uskoro delistare [bye]

dionis@
Kolega Vi ne vladate osnovnim pojmovima vezanim uz trgovanje na burzi, tako da mi je bezpredmetno s Vama raspravljati. Opsjednuti ste Ključaričekom i nepravdom koja Vam je tamo počinjena, tako da ste počeli meditirati sami sa sobom preko dva nicka. Osim toga morate za početak naučiti: prvo što je delistiranje, drugo što je isključenje iz trgovanja na uređenom tržištu, i treće što je MTP.
Dalje, ako Luka Šibenik vrijedi koliko ovi navode, onda i Transadrijin udjel od 50% u Luci vrijedi više od do sada navođene vrijednosti.

ulaganje od 130 milijuna kn su price za malu djecu, istina postoji vjerovatnost da se kupi nova dizalica od cca 3 milijuna EUR, ali do novih poslova bas i ne dolaze, sve se svodi na petrokemiju kao i uvijek do sada

Kolega Bananarama, doista ste nam otvorili oči. Meni je tek sada jasno da je 50% od, recimo 130 mil. kuna, više od 50% od 34 mil kuna, kolika je povijesna vrijednost ulaganja u Luku Šibenik. Pa poznato je da su udjeli u Luci Šibenik kvalitetan segment imovine TNSA, prodajom kojih se planira namiriti potraživanja sadašnjih i bivših radnika firme.
Ne znam zbog čega situaciju u Luci Šibenik stavljate u kontekst pravila burzovnog poslovanja. Vi vjerojatno znate što je MTP, ali se u ocjenama i prognozama situacije i sudbine TNSA baš i niste iskazali. Sve je ispalo suprotno od onoga što ste Vi pisali. I nitko Vas zbog toga nije pokušao diskvalificirati. Kolega Bananarama, smanjite malo osjećaj.
A što se tiče opsjednutosti Ključaričekima mogu Vam ukazati samo na jedno: da ste Vi kojim slučajem radnik, bivši, sadašnji, nije važno, ili dioničar Transadrije, bili biste njima itekako opsjednuti. Ključaričeki su uništili veliku i uglednu firmu i s njom stotine radnika i dioničara. Prema tome vrijedni su opsesije i dugog sjećanja.

Kolega tino70, u svom komentaru sam se obraćao kolegi dionisu, ali izgleda da je to isto!

Dalje, ako Luka Šibenik vrijedi koliko ovi navode, onda i Transadrijin udjel od 50% u Luci vrijedi više od do sada navođene vrijednosti.

Kolika je uopće do sada navođena vrijednost?

Kolika je uopće do sada navođena vrijednost?
[/quote]
Oko 30 milijuna kuna za cijelu Luku, dakle polovica 15 milijuna!

Kolega tino70, u svom komentaru sam se obraćao kolegi dionisu, ali izgleda da je to isto!

Ha ha, kolega, i to je jedan od vaših zaključaka, pogrešnih kao i niz drugih. [wink]

Poštovanje svim trenutnim i bivšim dioničarima TNSA.
Imam jedno primitivno i jednostavno pitanje, pošto sam izgubljen u moru postova ove dionice…
Ostale su mi 2 dionice, te imam 97% minusa ostvarenih zahvaljujući neprodavanju jer sam imao velika očekivanja (divne 2007. godine ili kad već…).
Zanima me… ukoliko ne prodam dionicu do 18.1. da li gubim i tih mizernih 400kn kaj mi je preostalo (ako uspijem prodati) ili ima nade da jednog dana to vrijedi koju kunu više?
Nije mi jasno ovo sa stečajem i delistiranjem, pa ne znam da li si sa te 2 dionice mogu samo obrisati rit ili to ima i dalje neku realnu vrijednost i šansu da se vrati na ZSE.

Molim bez trollanja jer je ovo iskreno pitanje amatera dioničara koji je usred svih ovih… neprilika… malo prestao pratiti a ne razumije ovu konkretnu situaciju 🙂

Kolega sayte,
1. mislim da smo trenutno svi u minusu sa ovom dionicom
2. možete prodati te 2 dionice i uzeti cca 400-500kn ili biti strpljiv pa vjerovatno uzeti više.
Među ostalim, nadu daje današnja Linićeva izjava da bi se mogao donijeti zakon o progresivnom oporezivanju banaka na hipotekarnu imovinu(opširnije o toj temi na biznis t-portalu).
Nadalje nemojmo zaboraviti da država ima velik udio u vlasništvu ove tvrtke, tako da sumnjam da će se ova vlast ponašati sa svojom imovinom kao i predhodna, a to što je i Linić iz Rijeke po meni samo daje još jedan plus za spas ove tvrtke tvrtke
3. kad se dionice ove tvrtke delistiraju to ne znači da ih kasnije s vremenom ne možete prodati(po kojoj cijeni to nitko nezna i glupo bi bilo nagađati) ali je lako moguće da dobijete pismenu ili tel. ponudu za otkup
4. ovaj moj komentar je iskren bez skrivenih namjera te Vas ja ne nagovaram ni na prodaju ni na zadržavanje postojećih dionica već da sagledate situaciju i da kao samosvjesna osoba sami donesete odluku. Naravno bilo bi dobro čuti i ostala mišljenja

3. kad se dionice ove tvrtke delistiraju to ne znači da ih kasnije s vremenom ne možete prodati(po kojoj cijeni to nitko nezna i glupo bi bilo nagađati) ali je lako moguće da dobijete pismenu ili tel. ponudu za otkup

to je meni palo na pamet kupit sad a onda če neko zvat jer če mu trebat dionica u vlasništvu firme i prodat i za soma kuna po komadu to je zarada od 500 posto
al opet ko ti to garantira i samo ti mogu novci ostat zarobljeni ko zna kolko dugo a može bit da onaj ko če htjet kupit da ponudi 100 kuna a nemože se nigdje prodat jer je nema na burza
onom kolegi šta je u minus 97 posto bolje je čekat nego to rješit jel 97 posto ili 100 posto je isti k…..c bolje ti je riskirat 2 ilijadarke i kupit 10 dionica po 200 kuna i tako si smanjit prosjek jer ti si izgleda dionice plačao po 7000 i više a ovak možda smanjiš prosjek i jednog dana povratiš ulog ako transadria ne propadne do kraja a mislim da če ta priča iči još dalje previše je njih u igri nezavisno što je neče bit na burzi a ko ima viška novca nek sad riskira i kupi po 200 kuna
Živio

moje pisanje na forum nije nagovor na kupnju prodaju ili bavljenje dionicama ... moj odlazak sa foruma je zbog moderatora

New Report

Close