Kolega htjeo sam reći da su sve opcije otvorene. A što se tiče banaka, pa one su pune keša kao "čepovi", tako da uskoro više neće ni primati oročene depozite. Ili će ih uzimati uz kamatu od 1%.
A kome će plasirati novac?Vama ili možda meni, ili tamo nekom špediteru sa 2 zaposlena radnika?
Istina, banke su pune love, ali ne odobravaju više tek tako kredite kako se kome digne! Ovo je visoko rizična tvrtka za plasiranje kredita bila i u najboljim vremenima, sada da ne govorim!
Plejboj sve mi je ok sto pises no mozes malo pojasniti zasto ocekujes toliku dramu za speditere prilikom ulaska u EU?
Hehehe, dobar si ako čitaš što Plejboj piše! [lol]
[/quote]
Pa dobar je – Plejboja je prije svih pisao da ce KSST ici sa 750 kuna na 2500 kuna. Prema tome, nemoj se blamirati Spajdi nego odlepršaj u skokovima nazad na svoj Kaštelanac ako nemaš ništa pametno za dodati ovdje.
Upozoravam ljude na moguci stečaj, i vještu igru nalozima kojom netko provlači sitne količine po 1300 kn a svi znamo da je i realna cijena od 1000 kn ovdje već postala vruće kestenje.
Dramu prilikom ulaska u EU za špeditere očekujem iz dva razloga –
1. NAJEZDA KONKURENATA , npr Austrijanci, Slovenci (koji su vec prisutni) i Nijemci koji pokazuju ozbiljne pretenzije na kompletno nase špeditersko tržište
Procunjajte malo po Velesajmu i Jankomiru, pa pogledajte kako Nijemci u ovoj branši već sada odradjuju solidan posao unutar RH
2. MNOGO VAŽNIJE – prestanak potrebe za špediterskim uslugama u mnogim segmentima. Država će ih pokušati spasiti koliko dugo će moći sa zadavanjem brojnih muka uvoznicima po ovom pitanju unatoč nestanku uvoznih carina (koje već i sada ne postoje za EUR robu u mnogim kategorijama) ali to neće moći trajati duže od 5 godina.
Primjer – za fotoaparat vrijedan 12 000 kuna treba vam špediter. Jedan papir – JDC- koji ja ispunim za cca 15 minuta – naplaćuju 400 kn. Dakle 10 PUTA VIŠE NEGO npr CREDOS NAMA PROVIZIJU.
3 % !
Kada udjemo u EU za uvoz ovakvog fotoaparata nece vam trebati ni JDC, niti špediter.
Danas vam treba jer se plaća PDV od 23 % , a da bi platili taj PDV dužni ste obaviti postupak carinjenja iako je CARINA – 0 % !
Kada udjemo u EU placat cete porez u državi u kojoj obavite kupnju i to je to.
Mislim zar nikome ovdje nije jasan princip Slobodne Trgovine koji vlada u EU ?
[cool]
može li netko pokazati FI TNSA u kojem je imovina 40 milijuna eura?
Možda se ugodno iznenadimo i tu vrijednost isčitamo u FI za lanjsku godinu, ako ih budemo imali sreće vidjeti.Neko bi reko:strpljen, spašen [undecid]
Kolega citirat ću Vas "ostalo je 200 zaposlenika sa previše posla" A ovdje većina likova tvrdi da Transadrija nema posla. Znači posla ima, ali trenutno nema para. Kada se račun odblokira, (krajem mjeseca) sjest će i lova u komadu.
Jedino me zaista čudi da ovu postojeću upravu niste do sada uspjeli nabiti "nogom u guz… Ne mogu vjerovati da su se baš toliko "ukorijenili".
Danas je konac mjeseca, a sutra… je novi dan [bye]
Kad smo već kod FI, zna li netko kad bi mogao biti objavljen?
to, za financijsko izvješće, e, to moraš pitati vidovitog Milana….to ti ni ovi u transadriji ne znaju…puno je tu nula, hipoteka, minusa….bolje to nemoj ni gledati, nije ti to dobro za psihičko zdravlje.
to, za financijsko izvješće, e, to moraš pitati vidovitog Milana….to ti ni ovi u transadriji ne znaju…puno je tu nula, hipoteka, minusa….bolje to nemoj ni gledati, nije ti to dobro za psihičko zdravlje.
[/quote]
Nadam se da će ga uskoro objaviti, a to za psihu kako za koga-za moju će biti dobro a nisam mazohist [shocked]
Možda se ugodno iznenadimo i tu vrijednost isčitamo u FI za lanjsku godinu, ako ih budemo imali sreće vidjeti.Neko bi reko:strpljen, spašen [undecid]
Iznenadit ćete se sigurno, samo što to neće biti ugodno!
Ovaj skrbnički ZABE voli kupovati "stečajuše", i to po asku! + 30 kom. [smiley]
Ja na bidu, a on po asku! Pobjednička kombinacija, zar ne? [rolleyes]
Čak je i Alviž Nicolas ubo novih 9 komada. [wink]
Da, pobjednička u zemlji gdje vlada bezakonje, jer da se provodi zakon, oni bi trebali kupovati dionice po cijeni obveze iz javne ponude! Na ovaj način krše nekoliko zakona o tržištu kapitala, a sramotno je da to Hanfa dopušta! Čista manipulacija cijenom i kršenje zakona!
Ovo govorim, jer bi volio da vam taj isti kupac plati dionice po cijeni koju ima u rješenju, da ne mislite kako je usmjereno protiv vas!
Da, pobjednička u zemlji gdje vlada bezakonje, jer da se provodi zakon, oni bi trebali kupovati dionice po cijeni obveze iz javne ponude! Na ovaj način krše nekoliko zakona o tržištu kapitala, a sramotno je da to Hanfa dopušta!
Ovo govorim, jer bi volio da vam taj isti kupac plati dionice po cijeni koju ima u rješenju, da ne mislite kako je usmjereno protiv vas!
[/quote]
Kolega Spiderman, napokon i od Vas nešto pozitivno! Ja mu i namjeravam prodati po 7000,00 ali ovi što prodaju po 7 puta manje su se uplašili upravo vaših komentara i kolege Crumarixa. Vi će te im po svemu sudeći na kraju morati namiriti razliku! A danas se pojavio i ovaj "boy" sa svojom teorijom o ulasku Hrvatske u EU i kolapsu Transadrije, jer eto ukinut će se carina. Kolega "boy", pa Transadrija upravo i planira svoj rast po ulasku Hrvatske u EU, a vi malo proučite materiju prije nego tako nešto iznesete.
Dobro bi nam došao još jedan krug "stečaja" sa 1000 na 1300, zar ne?