Kolega Crumarix, u zabludi ste, dajem sve od sebe i pišem sve što znam. Svaki dioničar mora znati najviše što je moguće o firmi u koju je uložio svoj novac. Dajte si i Vi malo truda!
Opa, čista secesija, nadam se da i ostale vrijedne nekretnine pripadaju nekom umjetničkom pravcu, možda baroku ili gotici, nešto će biti i iz doba rokokoa. Sve to treba uzeti u obzir kod procjena nekretnina, kad se već naveliko kalkulira. [smiley]
Kad kupujete bilo koju dionicu pitajte se tko će tu dionicu poslije vas kupovati, i to još po višoj cijeni od vaše nabavne. Vi dionice kupujete da bi ih jednoga dana prodali po višoj cijeni, je l’ tako?…tko će ovih dana i mjeseci kupovati ovu dionicu?
Oni koji je nemaju ne razmišljaju o njoj sa željom da je kupe, oni koji je imaju razmišljaju o njoj sa željom da je prodaju. I tu imamo nesrazmjer, koji neminovno mora dovesti do daljnjeg spuštanja prodajne cijene…Ukoliko se pojavi neki novi moment, ali pozitivan, doći će uravnoteženja želja i cijena će krenuti prema gore….a koji se to novi pozitivan moment u bliskoj budućnosti može pojaviti kad je u pitanju transadrija ?
Žao mi je, al’ ja ga ne vidim. Sad i da cijena ove dionice padne ispod 1.000 kuna uzeo bi maksimalno 2% u odnosu na cijeli svoj porfelj.
Kolega bananarama
jesto to vi sa 115 komada na 1825 ? Neće ići, ja sam mjesecima slično držao, ali tek 1500 pali !
Kolega bananarama
jesto to vi sa 115 komada na 1825 ? Neće ići, ja sam mjesecima slično držao, ali tek 1500 pali !
Moraš malo pritiskati cijenu. Kupnja na 1500 je sasvim Ok! Neki će prodati na toj cijeni, nadajući se da će biti i niže, a drugi će kupovati vjerujući suprotno. Tko griješi? Vrijeme će najbolje pokazati rezultat prodaje ili kupnje.
Eto još malo pritiska na 1810, možda netko lorisu proda po 1400. [rolleyes]
Eto, kolege dioničari, počam od danas radnici "Transadrije" rade za minimalac, dakle za 2.251,20 kn neto, mjesečno. Doista maksimalni napor Uprave u restrukturiranju tvrtke, koju su prethodno maksimalno brzo devastirali.
Eto još malo pritiska na 1810, možda netko lorisu proda po 1400. [rolleyes]
Kolega žargon nije u skladu s realnim očekivanjima. Svi znamo da će to još dolje i ja imam još dovoljno dionica i nemogu vani jer nema bida, ali da cijena dođe na 300-400 Kuna debelo bi prije odvagnuo i razmislio nego ponovo ulazio .
Vidim da je kolega tino upućen u razvoj događa, a novinari ga potvrđuju u zakašnjenju, a iz ovog razvoja situacije uz najbolju volju nevidim izlaz osim stečaja. Uprava po meni samo produžuje agoniju u kojoj će samo godine prolaziti na mjestu bez pomaka.
U stečaju se sva istina otkriva i kamen temeljac se ponovo polaže, a jedino tada kroz neku akviziciju dolazi do napretka za tvrtku i radnike. Niste valjda mislili da bi neki novi vlasnik mogao pokrenuti ponovo TNSA na noge bez radnika ? Naravno da nebi i zato sam siguran da je stačaj jedini odgovor.
stečaj je majka zdrave ekonomije
Eto, kolege dioničari, počam od danas radnici "Transadrije" rade za minimalac, dakle za 2.251,20 kn neto, mjesečno. Doista maksimalni napor Uprave u restrukturiranju tvrtke, koju su prethodno maksimalno brzo devastirali.
Već sam ranije predvidio sličan razvoj događaja. Dakle oko 200 radnika je pristalo na minimalac, oni nastavljaju s daljnjim radom. Ja tu ne vidim više temelja za stečaj. Sa preostalima koji su proglašeni "viškom" postići će se dogovor o isplati otpremnina, koje neće biti baš nešto "izdašne". Za očekivati je da tu bude još određenih nesuglasica. I jedna i druga strana će gledati da se izvuku što povoljnije.
Sa ovom upravom ili bez ove uprave, firma nastavlja s daljnjim poslovanjem.
Radnici koji su "podržali" upravu ( jer u stvari drugu alternativu nisu niti imali) dobit će zaostale plaće i redovit "minimalac". Zadržali su zaposlenje, a s oporavkom poslovanja rast će im i plaće.
Prodaja bilo koje vrednije nekretnine iz temelja mijenja položaj radnika, odnosno dobit će više od minimalca. Ne vidim ništa loše za firmu koja se riješila "viška" radnika da bi preživjela. U svijetu su to napravile već odavno i daleko veće i jače firme, i to je bio neophodan korak ka "ozdravljenju".
Poslije restruktuiranja ovo postaje poželjnija firma za uložiti novac, a to će uskoro prepoznati i drugi veći ulagači. Uvjet da bi banke dale novi dugoročni kredit bio je rješavanje 1/3 zaposlenika.
Već sam ranije predvidio sličan razvoj događaja. Dakle oko 200 radnika je pristalo na minimalac, oni nastavljaju s daljnjim radom. Ja tu ne vidim više temelja za stečaj. Sa preostalima koji su proglašeni "viškom" postići će se dogovor o isplati otpremnina, koje neće biti baš nešto "izdašne". Za očekivati je da tu bude još određenih nesuglasica. I jedna i druga strana će gledati da se izvuku što povoljnije.
Sa ovom upravom ili bez ove uprave, firma nastavlja s daljnjim poslovanjem.
Radnici koji su "podržali" upravu ( jer u stvari drugu alternativu nisu niti imali) dobit će zaostale plaće i redovit "minimalac". Zadržali su zaposlenje, a s oporavkom poslovanja rast će im i plaće.
Prodaja bilo koje vrednije nekretnine iz temelja mijenja položaj radnika, odnosno dobit će više od minimalca. Ne vidim ništa loše za firmu koja se riješila "viška" radnika da bi preživjela. U svijetu su to napravile već odavno i daleko veće i jače firme, i to je bio neophodan korak ka "ozdravljenju".
Poslije restruktuiranja ovo postaje poželjnija firma za uložiti novac, a to će uskoro prepoznati i drugi veći ulagači. Uvjet da bi banke dale novi dugoročni kredit bio je rješavanje 1/3 zaposlenika.
[/q
a onda se Alisa probudila i shvatila da nije bilo zeca…a svizac je zamotao čokoladu
ma o čemu ti pričaš????helou?????pričaš firmi koja je na poznat hrvatski način popljačkana do temelja………….pa mislim stvarno ja se divim ovako ljudima koji znaju maštati , halucinirati jer zdrav razum a pogotovo poznavanje i življenje aktualnog stanja ne daje niti malo nade niti optimizma a kamoli vjerovanje o nekom ozdravljenju…..