TNSA (Transadria d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNSA (Transadria d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Loris,
po ovome vašem ispada da su radnici ti koji ne žele pomoći "jadnoj" upravi da spasi firmu.
Mislim da ste totalno nesvjesni situacije unutra Transadrie a da ne govorim o višemjesečnoj tišini od strane uprave prema radnicima koji nisu primili 4 i po plaće.
Da bi sa druge strane svako malo čitali članke o utaji poreza, ulaganjima na rubu pameti i slične nebuloze.
Zar vi mislite da tu postoji zdrav dijalog??????????

Kolega ,
samo sam dioničar TNSA, a ostalo čitam od vas ovdje.
Ponuditi ću vam dva besplatna savjeta, naizgled neizvediva, a tako jednostavna. O vama djelatnicima ovisi da li ste spremni !!!!

1. Često i puno vas navodi nedjela Uprave. Kopirajte i dokaze i samo jednostavno bez panike i srama dostvite USKOKU u Rijeci. Rješili ste se Uprave .

2. Pogledajte sliku u prilogu i pročitajte savjet života
[/quote]
A što ono mali "cuko" govori velikom "cuki"? Sitno je, ne da se pročitati! [rolleyes]

"Tešku situaciju u koju je Transadria dospjela dodatno otežava i posvemašnji nedostatak komunikacije između Uprave i radnika, pa radnici uopće nemaju informacija o pravom stanju i poslovnim rezultatima tvrtke."
Eto izgleda da je ovdje glavni razlog u nedostatku komunikacije. Pa ljudi moji Vi ne znate ni koliko Vam tvrtka mjesečno uprihoduje.

Pretpostavljam da je veliki "cuko" sinonim za BIG BOSA Ključića i bratiju!

Nestalo struje 2009, a 2010 radnici još uvijek u "mraku". Čak mislim da je jedan radnik isključio glavni osigurač. Tko drugom gasi struju, sam se nađe u mraku! [rolleyes]

Jedan mali podsjetnik: U znak zahvalnosti što je (po naredbi BIG BOSA )isključio struju 2009. g., taj lik danas sjedi u direktorskoj fotelji, a po njemu bi firma uskoro mogla promijeniti i ime u Tranšaner d.o.o. [wink]

U jednom se slažem s kolegom Lorisom. U firmu mora uči DORH, jer samo kazneni progon može spriječiti "upravu" i kupljeni N.O. u namjeri uništavanja poduzeća. Vjerujem da već postoje kaznene prijave, ali su , očito, završile u nekoj od ladica našeg vrlog pravosuđa.
Inače, mjesečni fond plaća je prema zadnjoj objavljenoj bilanci 3 mil.kn, pa je poduzeće radnicima po toj osnovi dužno 15 mil.kn, a ne 5 mil., kako to licitira kolega Bananarama. Jedino ako ne misli da se 10 mil.kn odnosi na plaće Uprave, što je, moram i ja priznati, ipak malo previše.

Očigledno je da gosp.Loris nema pojma kako i što se radi u TNSA. Radnici se nikad ništa ne pitaju, odluke donose pojednici
s svojim "istomišljenicima". Ako se i pojavi netko sa drukčijom idejom (mislim pozitivnom za radnike i posao) taj ne "traje"
dugo. Dok je bilo novaca kupovale su se razne firme (vrijeme pokazuje koliko su ta ulaganja bila pametna), od kojih su samo
glavni imali i imaju koristi. Zaposlenici su saznavali i saznaju svakim danom što se to sve kupovalo, za koga, koliko…..
Najgluplje da sada rukovodstvo "prodaje" priču da su svi u istoj poziciji. Greška je u tome što su ljudi prestrpljivi i pretolerantni (može se reći i idealisti) za ovo lopovsko društvo. Treba ih sve smijeniti.

Kolega pa točno to sam i reako . Nemam pojma što se u TNSA događa !

S druge stren nudim savjet ; nazivate ih " lopovskim društvom" – pa dajte napravite nešto s time kao : kopirajte dokumentaciju koja ih kompromitira, snimite situacije, napravite nešto i dostavite USKOKU. Pokrenite stečaj bilo što !

Divljeg slona možete maknuti s vašega puta samo na jedan način, udruženim izluđivanjem !

Zar mislite ako šutite i čekate da će se stvari poboljšati ili možda da će doči dobra Vila i sve riješiti ?
Neće, možete si samo zajedničkim snagama pomoći.
Uostalom, sada je glavni Čobanković i Premijerka, te napišite im koje slovo preko medija.

Ne razumijem zašto bi uprava namjerno uništavala sebe i tvrtku, ali ako je tako onda to treba dokumentirati i procesuirati.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

HFP da to želi može napraviti ovdje dar-mar. Kao najveći pojedinačni vlasnik tvrtke sa preko 1/4 vlasništva ima zakonsko pravo da sazove izvanrednu skupštinu. Predloži smjenu uprave, i postavi u upravu koga im drago. Svi ostali ulagači mogu samo gledati i snivati svoje snove.
Zašto država i ovdje ne vodi računa o svojoj imovini? E to je već druga priča i ima političku pozadinu.
Trenutna uprava je "dezorjentirana" kao guske u magli. Niti imaju volje, a niti znanja da bilo što pokrenu. Bitno da su "špicerice" naglancane i da ima kave i žeste u kafiću gdje kuju nove "podvale".
Drago mi je što ih je HANFA nag….. pa u svojih 40% mogu samo zuriti !

Koliko god se trudim "ocrniti" ovu dionicu, svejedno nitko neće da mi proda po 1800. Ima li kakva škola za zvanje " druker", jer očito je da mi baš i ne ide. [cry]

Dragi kolega Loris, “stoka sinog zuba” odnosno zaposlenici ne mogu doći “velikog” šefa, ako prije ne prođu “šanera”. Pravna služba neće i nesmije od istih dati nikakav podatak. financijska još manje. Zvati medije pa si na vrat navući opet istog šanera….ne znam baš.
Jedina nada je sindikat i stečaj. I još jedna ispravka. Uprava ne uništava sebe, samo tvrtku (čije nekretnine će prodati ako već nije) i par stotina radnika (s obiteljima), za koje im se “živo” fućka. Oni su se namirili i njihova egzistencija nije ugrožena.
Pa vi rajo vidite što i kako dalje…..

Koliko god se trudim "ocrniti" ovu dionicu, svejedno nitko neće da mi proda po 1800. Ima li kakva škola za zvanje " druker", jer očito je da mi baš i ne ide. [cry]

kakvo crnjenje..trebaš pisati pozitivno,lupati po bidu i zatuć je do 1000…a onda lagano kupovati .

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

HFP da to želi može napraviti ovdje dar-mar. Kao najveći pojedinačni vlasnik tvrtke sa preko 1/4 vlasništva ima zakonsko pravo da sazove izvanrednu skupštinu. Predloži smjenu uprave, i postavi u upravu koga im drago. Svi ostali ulagači mogu samo gledati i snivati svoje snove.
Zašto država i ovdje ne vodi računa o svojoj imovini? E to je već druga priča i ima političku pozadinu.
Trenutna uprava je "dezorjentirana" kao guske u magli. Niti imaju volje, a niti znanja da bilo što pokrenu. Bitno da su "špicerice" naglancane i da ima kave i žeste u kafiću gdje kuju nove "podvale".
Drago mi je što ih je HANFA nag….. pa u svojih 40% mogu samo zuriti !

http://www.jutarnji.hr/vlada-ukida-najvece-zlo-hrvatske-privatizacije/917597/

Jedina nada je sindikat i stečaj. I još jedna ispravka. Uprava ne uništava sebe, samo tvrtku (čije nekretnine će prodati ako već nije) i par stotina radnika (s obiteljima), za koje im se "živo" fućka. Oni su se namirili i njihova egzistencija nije ugrožena.

Nisam siguran. Koliko sam vidio te likove iz Nadzornog, oni mi više izgledaju kao oni tipovi koji će "zaraditi" 10.000 eura, a onda dići kredit od 90.000 eura kako bi za 100.000 eura kupili novi model BMW-a.

New Report

Close