Radnici uopće nemaju moralno pravo da se žale. Sami su glasali na zadnjoj skupštini za ovu lopovsku upravu koja se skupa sa članovima NO-a zadnjih par godina samo brinula kako da preuzme firmu. Haloooo radnici, oni su vam spiskali 12 milijuna kuna kupujući dionice za trezor po prosječnoj cijeni od oko 3500 kuna po komadu, a sada nemaju ni za četvrtinu plaće. Dajte im "nogom po turu", jer pomaka na bolje sa ovom starom upravom nema, niti će da bude.
Pa ti si među prvima pozdravlj kad je uprava "branila" cijenu. Sad su ti i radnici krivi…
Ne nego sam ja među prvima koji je već u nekoliko navrata napisao da je trebalo pustiti dionicu da potone do 2000 kuna, pa tek onda kupovati i dizati cijenu. Ako imaš vremena čitaj postove unazad.
Radnike nije nitko optužio da su krivi za trenutnu situaciju, nego sam samo napisao da nemaju moralno pravo da se žale, jer su sami izabrali ovu upravu.
Osobno mi odgovara da ovo potone i ispod nominale, čak što više bilo bi mi jako drago!
I još jedno pitanje za kolegu empiricara: Od koga je to uprava branila cijenu? To nikada nije bilo branjenje cijene, jer firmi nije prijetilo nikakvo " neprijateljsko preuzimanje", nego su kupovali trezorske dionice jedino iz razloga da na skupštini imaju veći broj glasova, odnosno da bude manji broj preostalih koje imaju pravo glasa, i još iz razloga što su imali margine, pa su tvrtkinim novcem održavali cijenu dionice iznad margina.
Ima li ovdje kakvih novosti?
Kad će biti pokrenut stečajni postupak?
Misle li ovdje firmu potpuno uništiti ili će konačno pravna država odraditi svoje pa da se u stečaj ide dok se još ima što spasiti??
Kako uopće ovako insolventa firma radi sve ove mjesece? Zašto radnici ne pokrenu stečaj radi naplate svojih potraživanja? Dokle oni misle raditi bez plaće???
Ako ništa drugo ovdje bi način mogao biti da država pretvori svoja potraživanja u kapital, stekne tako preko 50 % prava glasa, i tada bi se ova firma mogla spasiti da se nekom normalnom investitoru proda taj udio .
Međutim ove cijene od 2000 kn su smiješne. Tko će normalan dati tolike novce za firmu u ovom stanju?? Ako država misli nekako stati na kraj svom tom lopovluku i nerazumu, morat će naći način kako ovo prodati po puno manjoj cijeni nego li su ove jer neće neki normalni investitor dati ovoliko.
A što se tiče ove lopovske ekipe koja vam duguje javnu ponudu, oni to ne mogu napraviti, njih trebate za svoja potraživanja po toj ponudi koju su dužni podnijeti goniti sudskim putem ali dionice oni i tako ne smiju dobiti niti po kojoj cijeni. Ne može ova firma naprijed tako da je preuzmu lopovi koji su je uništili – to je bar jasno!!
sve što ide prema stečaju ide prema deset kuna, a kad dođe do desetice onda može i do petice – dkvs, vlds, elpr, zdnk…. [proud]
dioničari transadrije idite na jedinu kartu koja vam je još ostala, tražite od DORH-a da se pozabavi nadzornim odborom i tako spasi ono što je još ostalo, puno je toga još ostalo, al’ se dugovi nagomilali [pray]
Uprava i kupljeni N.O. isisali su iz Transadrije ogromnu lovu kroz različita "ulaganja": TIP,Šibenik 35 mil.kn, "Vrni" 15 mil. kn, "Vendicija" 20 mil.kn, trezor ne 12, nego 20 mil.kn. itd.itd.. Gdje su rezultati tih ulaganja u prihodima tvrtke? Nema ih! Ali ih ima u džepovima uprave i članova N.O..
Nije ni čudo da ne mogu radnicima isplatiti niti četvrtinu plaće za 8. mjesec.
Da li u toj "Transadriji" postoji neki sindikat? Ako postoji, kako može tolerirati toliko kašnjenje s isplatom plaća i gaženje svih radničkih prava. U "Transadriji" su očito svi uškopljeni; radnici, sindikat, oportunistički direktori na nižem nivou i dioničari. Samo zasluženi kazneni progon uprave i kupljenog N.O. može stvari pokrenuti s mrtve točke.
Konačno da Sindikat pomoraca na čelu sa Svalinom učini nešto i za djelatnike Transadrije, dosad je izgleda više činio za upravu [angry]
Za početak, neka uprava podijeli trezorske dionice radnicima,za plaću .
Radnici neka rade s njima što žele .
Mogu ih i prodati …..
meni. [lol]
Za početak, neka uprava podijeli trezorske dionice radnicima,za plaću .
Radnici neka rade s njima što žele .
Mogu ih i prodati …..
meni. [lol]
[/quote]
Radnici su već jedan put prevareni, a to je bilo prije godišnje skupštine 2009 godine, kada im je uprava "savjetovala" da kupe po koju dionicu. Tada su osnovali i udrugu radnika i dioničara Transadrie. Plaćali su ih tada preko 3500 kuna komad. Na CD-u je jako puno dioničara sa po 1 do 5 dionica, a većinom su iz Rijeke
sve što ide prema stečaju ide prema deset kuna, a kad dođe do desetice onda može i do petice – dkvs, vlds, elpr, zdnk…. [proud]
tnsa ima izdanih samo 28755 dionica, a po 10 kuna netko bi je mogao kupiti za 40.000 Eura ?
dobra kupovina .
mali problem je sto joj knjigovodstvena vrijednost 75 milijuna Eura .
dobro, onda će na 100 kuna…zadovoljan?….knjigovodstvenu vrijednost ne spominji, jer ovo nije vrijeme kad se to gleda….pogledaj knjigovodstvenu i drugih, pa ćeš vidjeti da se mnoge trže po 10% od svoje knjigovodstvene, a lepe firme i lepu budućnost imaju. [wink]