najzanimljiviji dio rješenja.
Kako je odredbom clanka 49. ZPDD-a propisano da, ukoliko ponuditelj ne objavi ponudu za
preuzimanje pod uvjetima i na nacin iz ZPDD-a, svaki dionicar ciljnog drustva moze putem mjesno
nadleznog trgovackog suda zahtijevati obvezno sklapanje ugovora 0 prodaji dionica, pod uvjetima pod
kojimaje morala biti objavljena ponuda za preuzimanje, to je Agencija nalozila Ciljnom drustvu da u
roku od 15 dana ovo rjesenje dostavi svim dionicarima.
…onda tako i postupite, pa će te novac i dobiti…kad je bila u poitanju kemoboja ja sam tako učinio i pare dobio…a vi, ako sad ništa ne učinite ili ne držite do sebe ili ste nepismeni ili ste lijeni da bilo što učinite ili ste svo troje…a kukati znate i stalno vikati ko mali žuti kalimero "to je nepravda, to je nepravda"…uzmite stvar u svoje ruke, dižite tužbu i tražite svoju lovu, hanfa je za vas dosta učinila, sad učinite vi nešto za sebe…ili sazovite izvanrednu skupštinu i smijenite nadzorni [yawn]
Gledam dnevne limite trgovanja za ponedjeljak, pa ne vidim TNSA. Kuha se kuha, transadria juha! [smiley]
Postoji jednostavno rješenje za one koji moraju objaviti ponudu o preuzimanju, a to je da jednostavno dignu cijenu dionice na oko 6500 kuna, i onda ih nitko neće imati razloga tužiti. Jednostavno će svatko tko želi prodati svoje dionice učiniti to redovno preko burze.
E sada je red na upravu i NO koji su u sve to upetljani, da nađu način na koji će to izvesti. Moraju pokazati i uvjeriti "svekoliko pučanstvo" da je firma toliko vrijedna, možda čak i više. Objave, reklama, novi poslovi, prodaja nepotrebnih nekretnina iliti što već slično.
Dečki mogli bi napokon malo i da radite za to što ste postavljeni i plaćeni, inače Vam od mene ne gine tužba, u to možete biti 100% uvjereni. Jednostavno mi se debelo isplati da Vas "naganjam" po sudu, jer prosječan ulaz mi je 2990, a komada imam dosta. Mislim da Vam je ova prva solucija bolja. Jest da ćete se malo oznojiti dok to postignete, ali bolje i to nego da igrate šah sa Protegom u Remetinecu. [angry]
Postoji jednostavno rješenje za one koji moraju objaviti ponudu o preuzimanju, a to je da jednostavno dignu cijenu dionice na oko 6500 kuna, i onda ih nitko neće imati razloga tužiti. Jednostavno će svatko tko želi prodati svoje dionice učiniti to redovno preko burze.
E sada je red na upravu i NO koji su u sve to upetljani, da nađu način na koji će to izvesti. Moraju pokazati i uvjeriti "svekoliko pučanstvo" da je firma toliko vrijedna, možda čak i više. Objave, reklama, novi poslovi, prodaja nepotrebnih nekretnina iliti što već slično.
Dečki mogli bi napokon malo i da radite za to što ste postavljeni i plaćeni, inače Vam od mene ne gine tužba, u to možete biti 100% uvjereni. Jednostavno mi se debelo isplati da Vas "naganjam" po sudu, jer prosječan ulaz mi je 2990, a komada imam dosta. Mislim da Vam je ova prva solucija bolja. Jest da ćete se malo oznojiti dok to postignete, ali bolje i to nego da igrate šah sa Protegom u Remetinecu. [angry]
Osnovno pitanje je za koje dionice imaš pravo tužiti? za ove koje si kupovao ovih dana ili one koje si imao 2008 g. kada je obveza nastala? Molim pravnike da se izjasne.
i putnici iz potpalublja Titanica..vidjeli su u jednom trenutku šansu da putuju u prvom razredu….
Kada ćeš shvatiti da mali dioničari nisu za ništa…jedino im je interesantan profit na dionici . NIŠTA više…uostalom,čak ih ne zanima ni na koju firmu glasi dionica…samo profit.
Je, je, a Vas velike dioničare ne interesira profit, Vi ste tu iz ljubavi prema radnicima! Kakav biserko!
Pa naravno da smo svi uložili u dionice iz profitabilnih razloga, a ne iz domoljubnih ili radničkoljubnih!
[/quote]
ZNAO SAM da će netko krivo skontati..ali ti.? Dakle,većinski vlasnici ipak imaju interes da tvrtka radi,širi se i zarađuje . Oni teško mogu prodavati svoje papire na valovima .
i putnici iz potpalublja Titanica..vidjeli su u jednom trenutku šansu da putuju u prvom razredu….
Kada ćeš shvatiti da mali dioničari nisu za ništa…jedino im je interesantan profit na dionici . NIŠTA više…uostalom,čak ih ne zanima ni na koju firmu glasi dionica…samo profit.
Je, je, a Vas velike dioničare ne interesira profit, Vi ste tu iz ljubavi prema radnicima! Kakav biserko!
Pa naravno da smo svi uložili u dionice iz profitabilnih razloga, a ne iz domoljubnih ili radničkoljubnih!
[/quote]
ZNAO SAM da će netko krivo skontati..ali ti.? Dakle,većinski vlasnici ipak imaju interes da tvrtka radi,širi se i zarađuje . Oni teško mogu prodavati svoje papire na valovima .
[/quote]
Nisam ja krivo skontao, nego si ti krivo sročio rečenicu. I mali i veliki su tu zbog profita. Mali zbog kratkoročnog, a veliki zbog dugoročnog. Da nema malih i špekulanata, ne bi nam ni trebala burza.
Špekulanti i mali dižu likvidnost dionice i tako omogućavaju bilo kome da dođe do keša ako poželi.
Da nije tako, ne bi nam ni trebalo dioničarstvo. Papiri se ne daju jesti, niti za njih platiti račun, kupiti auto ili neku nekretninu. Za to je u svakom slučaju potreban "živ" novac.
Osnovno pitanje je za koje dionice imaš pravo tužiti? za ove koje si kupovao ovih dana ili one koje si imao 2008 g. kada je obveza nastala? Molim pravnike da se izjasne.
[/quote]
Dionice koje nemaš nemožeš ni prodati. Kakve veze ima ako si npr. 2008 god. imao 10 komada, au u međuvremenu si ih prodao. Nemaju ti što ni otkupiti.
Gleda se koliko sada imaš ili ćeš imati do trenutka eventualnog otkupa. Broj dionica koje treba otkupiti je ostao isti, bez obzira što su se promijenili vlasnici.