TNSA (Transadria d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNSA (Transadria d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne znam tko prodaje, ali je vidljivo iz TOP 10 da Skrbnički račun ZABE kupuje. U ovom mjesecu su kupili preko 100 kom. , a od toga u zadnjih par dana kupili su 40-tak komada. Za sada je toliko vidljivo.

Ne znam tko prodaje, ali je vidljivo iz TOP 10 da Skrbnički račun ZABE kupuje. U ovom mjesecu su kupili preko 100 kom. , a od toga u zadnjih par dana kupili su 40-tak komada. Za sada je toliko vidljivo.

Pošto TNSA nema više love za kupovanje, kupuje njezina ekipa koja se skupila pod tim skrbničkim računom!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

U portfelju Hrvatskog fonda za privatizaciju nalazi se 783 društva čija je vrijednost procijenjena na 60 milijardi kuna, od čega na državno vlasništvo otpada 16,5 milijardi kuna.

Mrtvi kapital

Imovina je to samo na papiru i Vlada bi je se rado riješila, uz izuzetak rijetkih tvrtki kao što su Podravka, Končar ili Croatia osiguranje, koje bi državnom proračunu mogle donijeti više stotina milijuna kuna. U ovogodišnjem Pretpristupnom ekonomskom programu Vlada se obavezala da će 2010. privatizirati najveći dio preostalog državnog portfelja, dok je premijerkin savjetnik Željko Lovrinčević otkrio da bi jači val privatizacije trebalo očekivati u drugom dijelu godine. Uz brodogradilišta, koja država pokušava prodati u drugom natječaju, ostali se udjeli uglavnom nalaze u problematičnim tvrtkama čiji radnici gladovanjem ili drugim oblicima iscrpljivanja nastoje odgoditi agoniju. Upućeni procjenjuju da najmanje dvije, tri godine ne treba očekivati krupnije privatizacije, nego će se država nastojati rješavati sitnih udjela. To se moglo iščitati i iz izjava Damira Kuštraka, predsjednika HUP-a, koji je kao apsurdno izdvojio državno vlasništvu u hotelu Sheraton.

Dio članka iz novina…

U ovih 783 društava je i TNSA. Možda i tu vidimo neku privatizaciju onih 25 % firme…

Ovdje država nije većinski vlasnik, pa samim tim ne može napraviti klasičnu privatizaciju. Može jedino na natječaju prodati svoj udjel, kao što je to nedavno pokušala napraviti!

Međutim, kad se malo osvrnem na njihovu privatizaciju, pazi šta im piše po naslovom, zašto ulagati u Hrvatsku, pod turizam.

“Hrvatski turistički sektor značajno je porastao tijekom prošlih nekoliko godina. Hrvatska je zabilježila povećanje od 4% u posjetima strane klijentele tijekom ljetne sezone 2002 godine.
Većina turističkih posjetitelja Hrvatske dolaze iz Njemačke, Italije!”

2002.g !!!!????? Bože, sačuvaj me HFP-a i njihove privatizacije, a posebno ljudi koji sve to vode!

Pošto TNSA nema više love za kupovanje, kupuje njezina ekipa koja se skupila pod tim skrbničkim računom!
[/quote]

Hm,nije za baciti niti ideja,da kad dovoljno spuste cijenu,A TNSA nema love,ponude spasonosno rješenje otkupa dionica iz trezora,po ,naravno,trenutnim cijenama .

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Hm,nije za baciti niti ideja,da kad dovoljno spuste cijenu,A TNSA nema love,ponude spasonosno rješenje otkupa dionica iz trezora,po ,naravno,trenutnim cijenama .

Možda bude još kojih ideja uprave nakon ovoga!?

Bajić traži razrješenje riječkog državnog odvjetnika Dorisa Hrasta
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Politika/Bajic-trazi-razrjesenje-rijeckog-drzavnog-odvjetnika-Dorisa-Hrasta

[/quote]
Da, nije loša ideja. Ali moje informacije kažu da su ti dečki već toliko u kreditima da nemaju ni za žvake.

Da li netko još uvijek ima onu listu nekretnina u vlasništvu Transadrije?

[/quote]
Da, nije loša ideja. Ali moje informacije kažu da su ti dečki već toliko u kreditima da nemaju ni za žvake.

Da li netko još uvijek ima onu listu nekretnina u vlasništvu Transadrije?
[/quote]
Šta se desilo da se javlja ovolika kupnja

Ja danas prvi "jamio" dva komada po 2250. Zahvaljujem! [rolleyes]

Ovdje upišite svoj komentar…

New Report

Close