Za početak bi trebalo sterati ovu upravu i postaviti novu koja bi radila u interesu vlasnika (dioničara). Npr. 1. revalorizirati imovinu i prikazati stvarnu vrijednost imovine
2. isplatiti dio dobiti kroz dividendu, a onda svake godine isplačivati dividendu
3. transparentno prikazivati poslovanje kompanije
4. pripremiti kompaniju za ulazak u EU kada bi se i vrijednost iste trebala nekoliko puta povečati
Mali ulagači ne prodaju po ovoj cijeni. Oni bi rado dokupili, ali džepovi su im prazni. Prodavači se kriju iza skrbničkih računa od 11 – 30 mjesta. Normalno je na našoj burzi da čim se osjeti da negdje ima love, odmah počinje da se muti voda, nebi li se uhvatio kakav "kapitalac", a da se što manje uloži. Treba malo strpljenja i već će se voda razbistriti sama od sebe. Do tada slobodno možete mirno na pecanje.
Moram priznati da sam i sam počeo loviti u vodi koju su drugi "zamutili". Za sada imam ulovljeno nekoliko "kapitalaca".
Još jedan savjet prodavačima: "Uzalud vam trud, trezor već preko dvije godine drži cijenu blizu 3000, utopija je vjerovati da će na Crobexu 2200 situacija biti drugačija. Mi smo jednostavno za sada osuđeni na kupovinu i prodaju oko te cijene. Pisao sam već o tome da mi ta situacija nikako ne odgovara, ali ako ih ne možeš pobijediti, onda im se moraš pridružiti." [angry]
bez obzira koja struja pobijedila na narednoj skupštini cijena dionice može samo prema nižim razinama, jer koja od te dvije struje može smanjiti kreditna zaduženja koja su u jednoj godini povećana 90% i sad su veća od upisanog kapitala, koja od te dvije struje može povećati dobit koja je u godinu dana pala 65%, i tko će od prvih deset dioničara imati interesa dizati cijenu dionice, to jest kupovati istu na sve višim i višim cjenovnim razinama i s kojim parama ? Sad je i jednima i drugima bitno preuzeti tvrtku i iscijediti je do kraja.
a bila je tako perspektivna firma…. [embarass]
doktore ja se ne slazem…….mislim da kod ove dionice ima prostora danas sutra za rasti i neznam zasto bi bilo u interesu upavi da je niza cijena dionice…….to bi po Vama znacilo da je njima u interesu da gube novce a to mi je ipak malo prečudno
pofuk
p.s. prijatan dan
Ako do kraja dana nitko ne lupi po bidu, onda smatram da je sa današnjim danom završila rasprodaja, odnosno da se vraćamo iznad 3000. Početkom ljeta kada je Crobex bio na oko 2200 bodova, TNSA je bila 3900. Onda su nakon "propale skupštine", počele "video igrice". Na kraju će većina zaključiti da se ovdje nikome ne isplati igrati "ćorave babe". Ostavit će džojstike na stranu, a dionica će se vratiti tamo gdje joj je i bilo mjesto, a ja ću biti "malo bogatiji". [cool]
Za početak bi trebalo sterati ovu upravu i postaviti novu koja bi radila u interesu vlasnika (dioničara). Npr. 1. revalorizirati imovinu i prikazati stvarnu vrijednost imovine
2. isplatiti dio dobiti kroz dividendu, a onda svake godine isplačivati dividendu
4. pripremiti kompaniju za ulazak u EU kada bi se i vrijednost iste trebala nekoliko puta povečati
Jesu li ovo previsoka očekivanja?
Eto "miševi" tako to biva kada se igrate sa "mačkom". Trezor (ili netko drugi) pomeo na kraju sve do 3000 kn, pa se vi i dalje postavljajte ispod. Pretpostavljao sam da ću danas završiti oko 7% u plusu, a
tek sutra ako zazeleni, a i ne mora, jer mi smo uvijek kontra svita! [cool]
Jesu li ovo previsoka očekivanja?
[/quote]
pa mislim ……hm……Vi predlazete tako drasticne mjere poput sterati upravu a onda nastavite dalje post sa Npr.
pa mislim da nije ok reci npr. kod mjera
i sad neznam kak ovo mislite sterati upravu??????
to je kao da ja kazem u upravi bi trebali sjediti sljedece osobe:
bananarama
hohner
zvrc,pardon Zvrc sam mislio reci
plavi
drOEKTER
YakoFuko
hlebinac i da sad ne nabrajam dalje jer su Vam vjerojatno svi poznati koji dalje sljede
moj dojam je da treba pratiti kretanje cijene dionice i po potrebi kupiti ili prodati zavisno o situaciji………………..da je situacija sa dionicom cudna je,ali mi navedite sa kojom dionicom nije molit cu lijepo
kad se ja samo sjetim na kojem spektru dionica sam ja popusio novce mogu samo zakljuciti da ovo zasigurno nije prva ni zadnja dionica na kojoj cu popusiti ili zaraditi novce
prijatan i miran san Vam zelim i vidimo se sutra na ovim stranicama
pofuk
Gosp. pofuk Vi ste zasigurno "noćna ptica", dočim pišete u tri po noći.
Danas na otvaranju se prodaja povukla, kupnje baš ni nema. Zanimljivo otvaranje!
Opet se slaže prodaja. Od kuda sad ovaj s 15?
Možda erste? Nisu li oni imali 515 i 500 ili tako nešto?
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 8.033 27,94 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.871 9,98 Skrb. račun
3. TRANSADRIA D.D., RIJEKA (1/1) 2.617 9,10 Osnovni račun
4. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 1.289 4,48 Skrb. račun
5. FILIPOVIĆ MARIJAN 1.029 3,58 Osnovni račun
6. PROFICIO D.D. 575 2,00 Osnovni račun
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./KVARNER VIENNA INSURANCE GROUP D.D. 500 1,74 Skrb. račun
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 466 1,62 Skrb. račun
9. ŠKARICA BRANKO 414 1,44 Osnovni račun
10. ALVIŽ NICOLAS 342 1,19 Osnovni račun
Ukupno: 63,07
Gosp. pofuk Vi ste zasigurno "noćna ptica", dočim pišete u tri po noći.
Danas na otvaranju se prodaja povukla, kupnje baš ni nema. Zanimljivo otvaranje!
je je…….vise dnevno-nocna ptica
pofuk
pa danas je u najvecem plusu transadrija……ako transadrija jos malo potegne bit cu u totalnom transu
pofuk
Uprava Transadrije nanosi veliku financijsku štetu kupujuću dionice konstantno po cijenama od 3000 kn. Vrlo jednostavno možemo zaključiti da nema kupnje za trezor, cijena bi bila puno niža, a sa tim bi i uprava kupovala jeftinije. To je svojevremeno radila i ATPL kupujući za trezor po 3000 kn. Sada te iste dionice dijeli po 1100 kao dividendu!? Lopovluk, a kako je TNSA u većinskom vlasništvu RH, ništa drugo nije ni za očekivati.
Ovo što se tiče revalorizacije možete zaboraviti, jer ovim lopovima u vladi je u interesu da "netko" podoban to kupi za što jeftinije novce. Poslije će se raditi revlorizacija. Sve u svemu, uprava radi protiv firme i protiv svih zaposlenika jer baca novce u bunar na ovaj način.