Dosada je gotovo svake godine već do sredine srpnja bio poznat datum održavanja skupštine dioničara.
Bogme ove godine se uprava nešto "prićutila", ili nam opet kuhaju "gorku čorbu". Moja očekivanja u pogledu dividende su barem 100 kuna. Kada je INGR-a kao "gubitaš" mogla namaknuti 0,50 lipa dividende po dionici, red bi bio da i "ispaćeni" dioničari TNSA-a dobiju kakvu "crkavicu". Ne bi bilo loše i kada bi nam umjesto dividende podijelili trezorske dionice, (ionako će ih "profućkati"). Recimo na svakih 10 komada po jednu trezorsku, taman ih toliko i ima u trezoru. Ima li tkogod od dioničara slična očekivanja, ili da skupa pjevamo "sve je to utopija…….." !
-ovu stari dobri gosp. Kardum je rekao već nekoliko stotina puna !!
[thumbsup]
Da li netko zna kada TNSA ima skupštinu? Puno zahvalan za info.
25.8.2009. u 12:00
Transadria: Nema dividende, kupovat će se vlastite dionice
RIJEKA – Neto dobit raspoređuje se tako da se u zadržanu dobit prebacuje 2.246.823,43 kn, a u zakonske pričuve 118.253,86
hehehe…danas nije bilo rasprodaje..izgleda da nema više mudraca,dividenda nije ništa prema kupnni trezora .
Bez obzira što sam pomalo razočaran u pogledu "dividendice" mislim da ovo i dalje ostaje najsigurnije "utočište" u vremenu krize. Firma i dalje ostvaruje dobit, nije nešto veliko, ali je dobit.
Počeo sam razmišljati i o marginu, pošto je očito da trezor zadnje dvije godine brani cijenu na 3000,00.
Lagan dokup, uz naravno podršku trezora trebao bi biti dovoljan "osigurač". [wink]
Ova TNSA je genijalna! Treba samo čekati na bidu jer svako malo se netko istrese na oko 3100 kn, pa se odmah stavit na prodaju na oko 3300 i u roku od sat vremena se na 6 komada zaradi oko 1000 kn bez muke. Pratio sam tjedan dana i onda i sam probao – stvarno funkcionira !! [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
je,ali se više istrese nego se pokupi,tako da ako nisi brz,na kraju završiš krcat TNSA,a usput,gužva na prodaji je sve veća,pa se cijena spusti na ispod 3200,pa ti "super zarada " od 1000 Kn,ispadne na brokersku proviziju. Pametnije je sačekati ove koji bježe,doće cijena na svoje.
Kad god se počisti bid, odmah iskrsnu novi nalozi na kupnji od 3000 do 3100 kuna. Očito je da je nekome Transica primamljiva na ovoj cijeni, ili zna više od drugih. Promet na ovoj dionici u zadnje vrijeme je kontra Crobexa, mislim trguje se više nego kada je tržište bilo daleko likvidnije. [undecid]
Bez obzira što sam pomalo razočaran u pogledu "dividendice" mislim da ovo i dalje ostaje najsigurnije "utočište" u vremenu krize. Firma i dalje ostvaruje dobit, nije nešto veliko, ali je dobit.
Počeo sam razmišljati i o marginu, pošto je očito da trezor zadnje dvije godine brani cijenu na 3000,00.
Lagan dokup, uz naravno podršku trezora trebao bi biti dovoljan "osigurač". [wink]
jes jes, naročito kad puknu margini
Nema niti jedan ozbiljan kupac osim trezora,tj nema niti jedan, osim onih koji sad trejdaju , kupe po 3000-uvale trezoru po 3300…
katastrova
Uh baš me zanima tko bi mogao biti zainteresiran za paket od države
[proud]
Bit će tu drž nedaj
jes jes, naročito kad puknu margini
Nema niti jedan ozbiljan kupac osim trezora,tj nema niti jedan, osim onih koji sad trejdaju , kupe po 3000-uvale trezoru po 3300…
katastrova
Uh baš me zanima tko bi mogao biti zainteresiran za paket od države
[proud]
Bit će tu drž nedaj
[/quote]
Ja se već držim tog savjeta, drž – nedaj! Hvala! [thumbsup]