Badava nam sve jednostavno nema pravog mamca da bi ribe grizle.Uprava radi svoje i mudro šuti.Kad gledam kako su se brodari i sve druge luke selektivno izredali i bogami muški otišli u visine,kao i građevinarci ,a mi nemamo niti likvidnosti za poludjet.Svi nekako dolaze na red za rast osim TNSA.Imam osječaj da je onda ovo najgora dionica,a znam da nije.
pa šta plačete stalno. niste plakali kad su mnoge dionice pale na 20% vrijednosti, a transica jedva pola u zadnjih godinu dana. još se stignete prebacit u druge brzo rastuce (padajuče) dionice.
Sve se odvija po planu, Crobex blizu 2000 bodova, a mi blizu 4000. Potpore na kupnji, (kao i obično nema), ali se zato ni ask ne spušta. Ovu dionicu jednostavno možete trenutno imati samo ako lupite po asku. Tko lupi po bidu, krajem dana je oko 20% u minusu (barem na papiru). Nama jedino što ovdje treba je kakva dobra vijest, a po meni dobre vijesti su rast luka. Tko će obavljati prijevoz, skladištiti robu, pogledajte na …………..
http://www.transadria.hr/integrirane.html
[thumbsup]
Danas bi bio red da preskočimo granicu,mislim onu od 4000 kn.Azija strašan rast.Crobex bi danas mogao preko 2000 bodova.
Hm, nisu mi baš jasni oni koji još uvijek i na ovoj razini Crobexa stoje na asku ispod 4000 i čekaju da ih netko pokupi. U čega mislite "upucati" lovu od prodaje, kada je gotovo sve "muški" poskočilo.
Trenutno treba imati više hrabrosti za prodati, nego za držati!
Ako se Crobex zadrži iznad 2000 bodova, mudri ulagači će polako početi tražiti "sigurna" utočišta", a jedno od njih je i TNSA. Postat će interesantan HT, Franck, ATGR, Podravka, i još pokoja.
Zaostajemo za Crobexom po računici 1 bod za 1,2 kn TNSA od 150 – 200 kn. U najmanju ruku bi se to uskoro moralo "ispeglati"! [undecid]
Nitko ne komentira to što se Vrni sakrio sa svojih 1000 kom. iza Hypo skrbničkog računa. Slutim da su možda digli margin kredit. Ukoliko je to u pitanju, moglo bi biti veselo! Jer na takav korak se u sadašnjoj situaciji, takvi igrači odlučuju samo ukoliko očekuju možebitni rast dionice. Postoje i druge opcije, ali ova mi nekako "najprivlačnija". Dole u prilogu vidljivo! [undecid]
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 8.033 27,94 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.943 10,23 Skrb. račun
3. TRANSADRIA D.D. RIJEKA 2.577 8,96 Osnovni račun
4. HPB D.D. 1.325 4,61 Skrb. račun
5. FILIPOVIĆ MARIJAN 1.029 3,58 Osnovni račun
6. PROFICIO D.D. 575 2,00 Osnovni račun
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 511 1,78 Skrb. račun
8. ŠKARICA BRANKO 414 1,44 Osnovni račun
9. ALVIŽ NICOLAS 320 1,11 Osnovni račun
10. Grupa računa na kojima je uknjižena ista količina vr. papira 300 1,04 –
Ukupno: 62,69
VRNI, otišo si, sarmu probo nisi!
Ajme, uletio nam u TOP 10 na broju pet neki "parajlija" Filipović, čovo "drma" burzom, pogle dole u kojim se sve dionicama nalazi u top 10. Taj ima da nas digne, ili da nas "izvrne"! [cool]
Trenutno posjeduje po sadašnjim cijenama blizu 150 milijuna samo u ovim dionicama gdje je u top 10. Kada bi se zbrojilo i ono što se ne vidi!!!!!!!!!!!!!!
Trenutna TK Transadrie je oko 115 milijuna kuna. Može da nas kupi za siću!
majstore Filipovic ti je u ovoj dionici godinama……samo sto ju je imao pod marginom jedno vrijeme
Ajme, uletio nam u TOP 10 na broju pet neki "parajlija" Filipović, čovo "drma" burzom, pogle dole u kojim se sve dionicama nalazi u top 10. Taj ima da nas digne, ili da nas "izvrne"! [cool]
Nešto nema kupaca za našu TNSA.Večina građevinaca pada bilo bi lijepo da se malo kapitala preseli na TNSA.
majstore Filipovic ti je u ovoj dionici godinama……samo sto ju je imao pod marginom jedno vrijeme
[/quote]
Očito je jedino da je ovih 1000 kom. kupljeno od Vrnija d.o.o. Za onih 29 kom. ne znam.
Nešto si razmišljam ako je (kao što se priča) Vrni platio 6000 kn po dionici, sumnjam da je za istu cijenu prodao Filipoviću. Jer Vrni je kupovao u vrijeme sveopćeg pada dionica, a Filipović je ušao u vremenu "oporavka" (nazovimo to tako). Ako je kupio po višoj cijeni od 6000, postavlja se logično pitanje: Zašto je baš u ovo vrijeme izabrao ovu dionicu? Može se ovdje oko puno toga špekulirati, jedino su za sada dvije stvari sigurne, a to je da nemamo nikakvu podršku na kupnji, a isto tako da nitko ne spušta ask. Sve se nešto čeka, zatišje, a iz toga se mora nešto "izroditi", bilo dobro ili zlo.
Mislim da će na skupštini dioničara za dva mjeseca mnogo toga biti jasnije, a možda i prije. [undecid]
Ispravak za ovaj gore navod, Filipović je bio iza skrbničkog Centar Banke, ostao mu je isti broj dionica 1029, jedino što je Vrnijevih 1000 komada "isparilo" iz top 10, vjerovatno razdijeljeno na više manjih računa, jer drugog objašnjenja nema. Ovo gore sam brzopleto napisao i nisam uspio ispraviti, jer moderator je već pustio tekst. Zanemarite ovaj gore navod. Još jedan puta izvinjenje! Pozdrav!
U prilogu je pravo stanje prije promjena i trenutno stanje u top 10.