Kod TNSA je najgore to što nije likvidna.Da vam slučajno trebaju novci jednostavno ju je nemoguče prodati.Nitko ju ne kupuje osim trezora.
Na kraju bi upravo taj trezor mogao ispasti "najpametniji"!
Samo što ja ne kužim koji je njezin cilj.Nema nikakvih pozitivnih informacija od te uprave.Kod građevinaca se zna kada dogovore neke nove poslove,brodari puste u opticaj novi brod,a TNSA uopče ne znam po čemu ju pratit.Kupio sam ju po 5000 kn.Natjerali su cijenu na 11850 na špekulacijama da će dividenda biti 12000 kn.Kada se to normalno nije ostvarilo poslije toga su nastala prepucavanja na forumu,recesija i završili smo tu gdje smo sada.Mislim da su mnogi sa foruma izašli iz TNSA i sada se više i ne piše na tu temu .
Možda ovo ima veze s Tnsa?
Šuker dogovorio zajmove EBRD-a za luke Šibenik i Gruž
Business.hr/Hina
15.05.2009 17:11
Ministar financija Ivan Šuker danas je u Londonu razgovarao s predsjednikom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Thomas Mirowom, a dogovorena je suradnja u obliku dva nova zajma, uz državno jamstvo, kojima će se financirati proširenje luke Gruž u sklopu Projekta modernizacije luke Dubrovnik te proširiti luka Šibenik, priopćeno je iz Ministarstva financija.
Ministar Šuker s hrvatskim izaslanstvom boravi u Londonu na 18. godišnjoj skupštini guvernera EBRD-a, a danas se susreo s predsjednikom EBRD-a s kojim je, kako se navodi, razmijenio mišljenja o budućnosti EBRD-a, promjenama koje ta međunarodna financijska institucija uvodi u svojoj organizaciji i poslovnoj orijentaciji u svjetlu globalne gospodarske situacije.
"Dogovorena je suradnja u obliku dva nova zajma uz državno jamstvo, kojima će se financirati proširenje luke Gruž u sklopu Projekta modernizacije luke Dubrovnik te proširiti luka Šibenik", navodi se u priopćenju.
Nastavi čitati
Ministar Šuker je pozdravio aktivno sudjelovanje EBRD u financiranju privatnog sektora hrvatskog gospodarstva kroz kreditne linije za malo i srednje poduzetništvo putem poslovnih banaka.
Također je, kako se ističe, zatražio aktivno sudjelovanje EBRD-a u financiranju malog i srednjeg poduzetništva putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak.
Ministar Šuker i predsjednik Mirow razgovarali su i o 19. godišnjoj skupštini EBRD-a koja će se sljedeće godine održati u Zagrebu.
U priopćenju Ministarstva financija se podsjeća da je EBRD osnovana početkom 1990-tih godina kada su zemlje srednje i istočne Europe napuštale tadašnji ekonomski i politički režim te prihvaćale načela demokracije i tržišne ekonomije.
U tom je povijesnom kontekstu uloga EBRD-a određena kao davanje potpore u procesu tranzicije, a danas, nakon izbijanja globalne financije krize, potpora i stručnost EBRD-a neophodne je za sve države u kojima je prisutna. EBRD vidi trenutnu ekonomsku situaciju kao problem, no i kao važnu priliku da se nastavi proces tranzicije te da se naučene lekcije upotrijebe za ostvarenje ekonomskog rasta i napretka.
Tijekom druge sjednice guvernera EBRD-a održan je okrugli stol, što je novi oblik načina rada sjednice guvernera, na kojem su razmijenjena mišljenja o dosadašnjem djelovanju i srednjoročnim planovima za buduće angažmane EBRD-a.
Ministar Šuker u svom je govoru pozdravio inicijativu EBRD-a da uključi svoje dioničare u dizajniranje srednjoročne politike i buduće aktivnosti te da zajednički s ostalim međunarodnim financijskim institucijama aktivno pomaže države u ovoj ozbiljnoj financijskoj situaciji.
Predstavio je postignuća strukturnih reformi koje poduzima Vlada Republike Hrvatske te je naglasio važnost koju u uspješnom djelovanju međunarodnih financijskih
Čemu ova "rastrošnost"??? [shocked]
Kupnje: Cijena Količina
3.251,00 1
3.250,00 2
3.200,00 4
3.055,55 2
3.018,09 6
3.018,08 3
2.982,00 3
2.850,13 3
2.005,01 9
2.005,00 5
Prodaje: Količina Cijena
3 3.814,75
3 3.817,49
1 3.819,00
2 3.840,00
2 3.886,00
2 3.920,00
3 3.998,00
3 3.999,00
13 4.000,00
3 4.001,00
ubise se i jedni i drugi od trgovine. A ovaj "hrabrisa" sta je digao na +10% … valjda se hrabrio mjesecima [lol]
Drago mi je da je došlo vrijeme da se može postati "imatelj" ove dionice, jedino ako se lupi po asku.
U slučaju daljneg rasta Crobexa, očekujem sve manji nesrazmjer između bida i aska, odnosno približavanje bida asku na nekih 100 – 150 kuna razlike. Crobex = 2000 bodova, TNSA = 3900 kn (s tim da će bid biti na 3750-3800), što znači da bi trebalo biti dosta stabilna cijena od 3900.
Ovo je samo prognoza, ništa bolja niti gora od meteoroloških predviđanja.
[proud]
Transadria obogatila trezor
Dioničko društvo Transadria sa sjedištem u Rijeci (ZSE:TNSA-R-A) je od 11. do 18. svibnja ove godine steklo ukupno 13 vlastitih dionica. Navedene dionice čine 0,05 posto temeljnog kapitala izdavatelja. Nakon stjecanja navedenih dionica Društvo posjeduje ukupno 2.559 dionica izdavatelja, a koje čine 8,90 posto temeljnog kapitala izdavatelja.
Mene samo interesira kakvi su ciljevi HR. vlade,tj HF za privatizaciju sa ovih 8033 kom. dionica.Traže kredu za proširenje ŠIBENSKE luke,a znamo da TNSA ima 50% vlasništva u njoj a 25% Petrokemija.Znamo da su financije u ovoj krizi katastrofalne.Likvidnost ubi bože,čujem iz pouzdanih izvora da nas ni turistička sezona nemože spasiti.Govore kad bi i bila na nivou prošlogodišnje,a kamoli ako podbaci za 5%.Pa me zanima da li bi i te dionice (8033kom),mogle završiti na dražbi.
Danas bi pred kraj trgovine trezor trebao malo počistiti ask. Nadam se!
Bili su dosta neaktivni zadnjih dana, jer nije bilo potrebe za intervencijom. [cool]
Ćorak!