Smatrate da ne vrijedi više od 3200?
Vrijedi onoliko koliko je netko spreman platiti!
Srce me boli, ajde više [pray]
Ovo mi je najjači post u zadnjih godinu dana.
U jednoj rečenici su i želja i nada i ljutnja i frustracija i nemoć.
Ne bi se čudio da je kolega jučer molio sv. Duju da pomogne…
TNSA očekujem na razini od 3700 – 3800 kn.(stabilnih) tek kada Crobex bude na 2000 bodova, a to ako ne bude novih poremećaja na tržištu i neće biti tako daleko. Na 2000 bodova bi mogla biti malo duža ljetna stagnacija sa manjim oscilacijama, ništa pretjerano. Poslije ljetnih godišnjih odmora nadam se novom uzletu dioničkog tržišta.
Što se tiče same Transadrie oni koji imaju prevelika očekivanja od nje ostat će pomalo razočarani (neki već jesu). Međutim ima ovdje i nekoliko dobrih stvari koje bi se mogle odigrati u skoroj budućnosti: 1. Nepoznanica šta će trezor učiniti sa kupljenim dionicama, a do skupštine dioničara vjerovatno će imati maksimalan mogući broj dionica, tj. blizu 10% firme.(možda ih otpišu)
2. u zraku visi i revalorizacija nekretnina koje posjeduje Transadria, koja bi trebala biti provedena, citiram:"Mi ćemo sasvim sigurno provesti revalorizaciju, ali ćemo je uskladiti s rastom prihoda i rastom na tržištu" – zaključuje Joško Bačelić
3. Mogućnost isplate dividende (kolike-tolike), jer suprotno očekivanju prošle godine dividenda nije bila isplaćena, a bilo je temelja za to, iako osobno smatram da je to bila jedna od boljih odluka uprave, jer nije bilo vrijeme za dividendu (netko će reći da nije ni sada, i sa tim se mogu složiti, ali glavnina krize je za nama, iako će sama kriza još potrajati, a time i potreba za "kešom"
Sve u svemu ostajem i dalje ovdje, baloni neka se i dalje "napuhavaju", meni se ova moja "loptica" čini sasvim dobrim i promišljenim ulaganjem.(jednim od najneriskantnijih)
Svaki bod rasta Crobexa, po mome izračunu, u prosjeku bi trebao dizati dionicu TNSA za 1,2 kune. Tako da bi mi na 3000 bodova bili na otprilike 4900 kn. Tko nije već sada sa tim zadovoljan i očekuje više bit će i dalje razočaran.
Tek eventualnim ulaskom Hrvatske u EU, ova bi dionica trebala "zasjati u punome sjaju". Tada će se oriti poznata pjesma "Blago onom tko te ima". Jedno su želje, a sasvim drugo su mogućnosti!
Pozdrav!
[wink]
TNSA očekujem na razini od 3700 – 3800 kn.(stabilnih) tek kada Crobex bude na 2000 bodova, a to ako ne bude novih poremećaja na tržištu i neće biti tako daleko. Na 2000 bodova bi mogla biti malo duža ljetna stagnacija sa manjim oscilacijama, ništa pretjerano. Poslije ljetnih godišnjih odmora nadam se novom uzletu dioničkog tržišta.
Što se tiče same Transadrie oni koji imaju prevelika očekivanja od nje ostat će pomalo razočarani (neki već jesu). Međutim ima ovdje i nekoliko dobrih stvari koje bi se mogle odigrati u skoroj budućnosti: 1. Nepoznanica šta će trezor učiniti sa kupljenim dionicama, a do skupštine dioničara vjerovatno će imati maksimalan mogući broj dionica, tj. blizu 10% firme.(možda ih otpišu)
2. u zraku visi i revalorizacija nekretnina koje posjeduje Transadria, koja bi trebala biti provedena, citiram:"Mi ćemo sasvim sigurno provesti revalorizaciju, ali ćemo je uskladiti s rastom prihoda i rastom na tržištu" – zaključuje Joško Bačelić
3. Mogućnost isplate dividende (kolike-tolike), jer suprotno očekivanju prošle godine dividenda nije bila isplaćena, a bilo je temelja za to, iako osobno smatram da je to bila jedna od boljih odluka uprave, jer nije bilo vrijeme za dividendu (netko će reći da nije ni sada, i sa tim se mogu složiti, ali glavnina krize je za nama, iako će sama kriza još potrajati, a time i potreba za "kešom"
Sve u svemu ostajem i dalje ovdje, baloni neka se i dalje "napuhavaju", meni se ova moja "loptica" čini sasvim dobrim i promišljenim ulaganjem.(jednim od najneriskantnijih)
Svaki bod rasta Crobexa, po mome izračunu, u prosjeku bi trebao dizati dionicu TNSA za 1,2 kune. Tako da bi mi na 3000 bodova bili na otprilike 4900 kn. Tko nije već sada sa tim zadovoljan i očekuje više bit će i dalje razočaran.
Tek eventualnim ulaskom Hrvatske u EU, ova bi dionica trebala "zasjati u punome sjaju". Tada će se oriti poznata pjesma "Blago onom tko te ima". Jedno su želje, a sasvim drugo su mogućnosti!
Pozdrav!
Objasni malo tvoju tvrdnju :"Tek eventualnim ulaskom Hrvatske u EU, ova bi dionica trebala "zasjati u punome sjaju" ?
[wink]
Objasni malo tvoju tvrdnju :"Tek eventualnim ulaskom Hrvatske u EU, ova bi dionica trebala "zasjati u punome sjaju" ?
Prvo će Evropa ući u Hrvatsku (već su nas dobrano naguz… sa svojim zakonima), a kada nas sasvim "navuku", onda Hrvatska ulazi u EU. Što nas brže budu "navlačili" brže ćemo biti i primljeni. Smatram da bi to moglo biti i prije 2012, ako do tada uopće i bude EU, jer na kraju krajeva i njihova opstojnost je upitna!
[cool]
Treba imati na umu i to da je ukupan broj izdanih dionica TNSA 28 755, ako se od toga oduzme broj trezorskih dionica koji trenutno iznosi 2535, ostane samo 26220.
Torta je ogromna, a dijeli se na ne baš velik broj komada. S obzirom da je u sastavu dioničara ostala relativno "čvrsta" ekipa, a još uz trezorov dokup, skidam kapu onome tko se uspije "dograbiti" veće količine dionica, bez da digne cjenovnu ljestvicu.
Pitate se zasigurno zašto neki ozbiljniji fond ne ulijeće na ovako "primamljivu" dionicu? Prvi razlog je premala tržišna kapitalizacija, a drugi razlog je nemogućnost kupnje veće količine, a da ne ode u "nebo". [huh]
Pozdrav!
[wink]
Oni kojima je prosjek ulaza između 7000 i 8000 ( da ne kažem i više) sigurno nisu zadovoljni s cijenom od 4900…
Iako mi ona iz sadašnje perspektive izgleda fenomenalna.
Oni kojima je prosjek ulaza između 7000 i 8000 ( da ne kažem i više) sigurno nisu zadovoljni s cijenom od 4900…
Iako mi ona iz sadašnje perspektive izgleda fenomen
Zamisli samo kako se tek osjećaju oni na INGRI kojima je prosjek ulaza oko 60000,00 kn po starom računanju! Gubitak ovdje, u usporedbi sa mnogim drugim dionicama, je "mila majka"! [smiley]
Ne znam koliko Vam je poznata ova ekipa iz Proficia što je na 7. mjestu u top 10. Glavni gazda Proficia Gavin Susman (teksašanin) svojevremeno se hvalio da oni ulažu na način da uđu u neki posao, ulože neku "siću" i prvom prilikom izađu za povećom dobiti u džepu.
Ovdje su se malo preračunali (uhvatila ih recesija nespremne), pa još lape u Transici. Kupovali su po prosječnoj oko 6000 kn. Kada sam bio na skupštini dioničara Proficia i vidio glavne "face" tipova iz Proficia, bilo mi je odmah jasno s kim imam posla. "Prefriganci" do boli! Jedino mi je direktorica Maja Rakvin ostala u sjećanju kao "simpatična teta".
Obećao sam sam sebi da ako Proficijaši podebljaju svoju poziciju u Transici, ulazim i ja do "čepa", bez razmišljanja odmah tučem po asku.
Svojevremeno su uložili preko 3 milijuna u dionice TNSA, ne bez razloga (tipovi ulaze samo na dojavu). Osim toga pretpostavljam i da je VRNI kada je kupio 1000 kom. dobio određene "garancije" u pogledu cijene, jer navodno su ih kupili iznad tadašnje tržišne cijene. Recesija im je svima pomrsila konce, ali to su Vam sve tipovi koji se ne odriču lako "svoje "krvavo stečene" love", i ponekad ih treba pratiti.
Treba samo dobro motriti svaku promjenu u top 10, i već iz toga se ovdje mogu dobiti određeni signali. Pozdrav!
Kod TNSA je najgore to što nije likvidna.Da vam slučajno trebaju novci jednostavno ju je nemoguče prodati.Nitko ju ne kupuje osim trezora.
Kod TNSA je najgore to što nije likvidna.Da vam slučajno trebaju novci jednostavno ju je nemoguče prodati.Nitko ju ne kupuje osim trezora.
50 komada je na kupnji!