Svježa najava glavne skupštine Transadria (ZSE:TNSA-R-A) na kojoj će prema prijedlogu uprave dioničari ostati bez divedende, a dobit će se zadržati srušila je cijenu dionica riječke kompanije za 4,6 posto, uz promet od stotinjak tisuća kuna
http://www.seebiz.eu/hr/burze/samo-tri-dionice-uz-milijunski-promet,18640.html
Više mi nije jasno tko koga ovdje navlači. U biti da li se navlači na kupnju ili se navlači na prodaju?
Al da je sve čisto – bogme nije!
Sve mi se čini da ovdje ista osoba stoji i na bidu i na asku. Što više analiziram posljednje transakcije sve sam sigurniji u to. Nekome se isplati prodavati po 6400, a kupovati po 6100. Zbog opće nelikvidnosti ovaj način "trgovine" može se trenutno primijeniti na više od 50% dionica koje kotiraju na ZSE-u. Na nekima je zarada više od 10%, jer je sve veći nesrazmjer između bida i aska!
Probao i ja na sitno iz dosade, i tko ima debele živce, da se zaraditi dnevnica!
Znači za kupovat dionice u trezor ima se para,a za isplatu dividende ne!?Lijepo,lijepo…iliti prljavi igraju prljavo…
Znači za kupovat dionice u trezor ima se para,a za isplatu dividende ne!?Lijepo,lijepo…iliti prljavi igraju prljavo…
Nemojte tako, kolega, to vam je sve za razvoj firme, mi bi ionako sve sprčkali.
Šalim se, naravno i apsolutno se slažem s Vama!
USKOK [pray]
Nadam se da će me netko odmah po otvaranju pokupiti na 6400. Mnoge druge "primamljivije" dionice zaronile su duboko, pa ne bi bilo loše promijeniti "gospodara"! Inače jedino sam ovdje trenutno u najmanjem minusu! Zahvaljujem trezoru na očuvanju cijene, a na godinu možda bude i kakva dividendica, ove godine ste me razočarali! [kiss]
Čemu strah na kupnji – pa to Vam je jako dobra cijena za ulaz. Ja sam plaćao daleko više! Please – pokupite me ! [lol]
Trezor je stvarno pun love, dočim dokupljuju i na ovim razinama. Ako dokupljuju za sebe, onda smo u banani, ali ako otpišu otkupljene dionice, onda smo na konju. To nam možda bude nagrada za ustrajnost i vjernost umjesto dividende. Danas sam ih malo navuko na kupnju, a svoje naloge pomako iznad 9000,00. Kako su krenuli možda me i tamo pokupe! [lol]
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 8.071 28,07 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.178 7,57 Skrb. račun
3. TRANSADRIA D.D. RIJEKA 1.338 4,65 Osnovni račun
4. CENTAR BANKA D.D. 1.029 3,58 Skrb. račun
5. NAVA BANKA D.D. ZAGREB 912 3,17 Osnovni račun
6. HPB D.D. 774 2,69 Skrb. račun
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 712 2,48 Skrb. račun
8. PODRAVSKA BANKA D.D. 573 1,99 Skrb. račun
9. EIG D.D. 525 1,83 Osnovni račun
10. ŠKARICA BRANKO 404 1,40 Osnovni račun
Ukupno: 57,44
Ajte sada vi…