[color=blue]No, u Luci Šibenik, gdje riječka Transadria ima 50 posto, mi 25 posto, a ostalo drže mali udjelničari, htjeli bismo preuzeti većinsko vlasništvo. Luka Šibenik, koja je specijalizirana za Petrokemijinu robu, a ondje imamo i skladišta, strateški nam je važna sada i za budućnost jer oko 90 posto robe izvozimo preko njih, a oni oko 90 posto prihoda ostvaruju od naše robe. Većinsko vlasništvo donijelo bi nam veći utjecaj na poslovanje[/color]
Iz članka u transfer-birou.[thumbsup]
Mi kao da smo prikovani za ovu cijenu od 59XX. Netko očigledno ima jako dobru strategiju u dokupu kada uspijeva kupovati još uvijek na ovoj razini. Kada zaključi da mu je dosta papira, uzet će veliki “malj” i otkovati zakovano, a do tada sjedi i čekaj.[yawn]
Možda griješim, ali čini mi se da se sada više ulagača nagurava ispod 6000, nego kada je Crobex bio na 3300. Nije mi jasna ta računica. Da je netko prodao prije koji dan, pa jeftino kupio neku drugu dionicu, to bih razumio. Ali sada kada su sve ostale “perjanice” odskočile više od 20%, šta se više može kupiti tako jeftino da im se žuri pobjeći odavde?[rolleyes]
U Upravu došao Joško Bačelić
Nadzorni odbor riječke Transadrije imenovao je Joška Bačelića novim članom Uprave. Bit će zadužen za odnose s financijskim institucijama,restrukturiranje tvrtke i razvoj novih investicijskih projekata.
Uprava Transadrije predložila ga je Nadzornom odboru nakon što je prije toga razgovarala s njim.
Bačelić ,koji je bio direktor Gradskog komunalnog poduzeća Čistoća iz Šibenika i čelni čovjek regionalnog projekta zbrinjavanja otpada Bikarac,ima iskustvo s restrukturiranjem i kontaktima s Delegacijom Europske komisije u Hrvatskoj,što će ta tvrtka pokušati iskoristiti da bi došla do novca iz pretpristupnih fondova za svoja ulaganja.
-izvor Lider 18.04.2008.godine
Kupnja tvrtke u Šibeniku, imenovanje novog člana uprave iz Šibenika, pripreme za prodaju Towera…
Je li to TNSA svoju pažnju polako okreće ka mogućnostima koje joj pružaju resursi u Šibeniku?
Transadria na burzi otkupljuje svoje dionice. Ukupan trošak za kupnju 2500 dionica bi mogao biti i 16.250.000 kuna (po proječnoj cijeni od 6.500 kuna po dionici – ovo nisam najbolje pratio po kojim cijenama su kupovali, ali kupovali su i navišim razinama od ove).
Koja je svrha kupovine navedenih dionica:
1. njihova likvidacija
2. podjela upravi i NO po povlaštenim uvjetima kao nagrada
3. prodaja nekom OIF-u
4. obrana cijene na tržištu (ovo vjerojatno nije razlog jer kad je ova odluka izglasana, nije bilo potrebe za tim)
5. lakša kontrola nad skupštinom – treba manje dionica za kontrolu
Nije li se mogao novac iskoristiti u neke druge svrhe, npr kupnju nekog novog zemljišta, ulaganje u neki novi posao, ulaganje u postojeći core business o poboljšanje postojećeg poslovanja.
Sad mi se čini da svi navijaju da Tomo proda dionice, a da ih trezor pokupuje. I što će se onda dogoditi?
Transadria na burzi otkupljuje svoje dionice. Ukupan trošak za kupnju 2500 dionica bi mogao biti i 16.250.000 kuna (po proječnoj cijeni od 6.500 kuna po dionici – ovo nisam najbolje pratio po kojim cijenama su kupovali, ali kupovali su i navišim razinama od ove). Koja je svrha kupovine navedenih dionica: 1. njihova likvidacija 2. podjela upravi i NO po povlaštenim uvjetima kao nagrada 3. prodaja nekom OIF-u 4. obrana cijene na tržištu (ovo vjerojatno nije razlog jer kad je ova odluka izglasana, nije bilo potrebe za tim) 5. lakša kontrola nad skupštinom – treba manje dionica za kontrolu Nije li se mogao novac iskoristiti u neke druge svrhe, npr kupnju nekog novog zemljišta, ulaganje u neki novi posao, ulaganje u postojeći core business o poboljšanje postojećeg poslovanja. Sad mi se čini da svi navijaju da Tomo proda dionice, a da ih trezor pokupuje. I što će se onda dogoditi?
Konačno pametni komentari i pitanja…
Kako li samo građevinci rastu,a i Todorić se žuri,a na TNSA mrak i nagađanja.”Tuga i žalost”[lol]
Naravno da je mrak kad je prodao šljunčar 69kom,gumance 14kom,nava i erste.
Kako li samo građevinci rastu,a i Todorić se žuri,a na TNSA mrak i nagađanja.”Tuga i žalost”[lol]
Na koje građevinare misliš? Tehniku koja je pala sa 12.500 na 4.600? Ili Ingru koja je pala sa 62.000 na 24.000. Da, stvarno rastu i super su se oporavile. A i Todine isto. Zvijezda, Ledo, Belje…. sve je na ATH. Ljudi su……… nemam rijeći.
Na koje građevinare misliš? Tehniku koja je pala sa 12.500 na 4.600?
Ili Ingru koja je pala sa 62.000 na 24.000. Da, stvarno rastu i super
su se oporavile. A i Todine isto. Zvijezda, Ledo, Belje…. sve je na
ATH. Ljudi su……… nemam rijeći.
jesu! riječi su suvišne. zanimljiva su pitanja koja se tiču trezora, to što je sve rečeno o trezoru sada je manje važno. kak ono prije nekoliko dana kada se osim tnsa cijeli zse stmpiz. nitko nije imao ništa protiv trezora …
zapravo najzanimljivije osim velikog prometa i očito jake kupnje iznad 5700 nitko ne obraća pažnju na ono možda najvažnije u zadnje vrijeme (ako je copy paste točan – nisam stigao kupiti lider):ima iskustvo s restrukturiranjem i kontaktima s Delegacijom Europske komisije u Hrvatskoj,što će ta tvrtka pokušati iskoristiti da bi došla do novca iz pretpristupnih fondova za svoja ulaganja.
puno važnije je tražiti dlaku u jajetu.
to me podsjeća na onaj vic kada je punica kupila zetu dvije kravate pa ovaj sveže jednu iz poštovanja prema punici, da bi punica, kada ga je vidjela, uvrijeđeno popizd. što nije stavio onu drugu.
hohner: ” Kako li samo građevinci rastu,a i Todorić se žuri,a na TNSA mrak i nagađanja.”Tuga i žalost”[lol] ” Naravno da je mrak kad je prodao šljunčar 69kom,gumance 14kom,nava i erste.
Momci, netko je u zabludi. Ja, kupujem dionice, a aspiriram i na trezor,[wink]