Odsjek: Sazivanje glavne skupštine
Općenito
Članak 277.
(1) Glavnu skupštinu mora se sazvati u slučajevima određenim zakonom i statutom kao i uvijek
onda kada to zahtijevaju interesi društva. Uprava je dužna sazvati glavnu skupštinu bez odgađanja
nakon što dobije izvješće nadzornog odbora o godišnjim financijskim izvješćima, izvješću o stanju
društva i prijedlogu odluke o upotrebi dobiti, a kod društva majke koncerna i o godišnjim
financijskim izvješćima koncerna te izvješću o stanju koncerna. Glavna skupština se mora održati u
prvih osam mjeseci poslovne godine.
zakon o trgovačkim društvima
…”. Znam da će ih predsjednik primiti i istinito informirati. Ovakva naađanja su loša za tvrtku (dionicu).
Ma u kojoj si ti zabludi[wink]
Sarah, da li ti uopće spavaš?[thumbsup]
Nebi ni ti spavao da ti je večina portfelja u VIS-u, SLMK-u, PUNT-u, KMBJ-i, Lencu, HRDH… Ali uredno s.re po NO-u ove dionice koja mu donekle i drži portfelj. Jadničak. Još malo pa će cigarete žicat i iz potrebe a ne samo navike.
Možete se svi vi prepucavati koliko hoćete ali očito je da novi NO nije zadovoljio puno stvari koje su obećali (da li direktno ili indirektno)…
nešto kao politički izbori…
s druge strane, moram priznati da je TNSA možda jedna od najboljih dionica za UČITI igre na burzi [cool]
Još uvijek mi nije jasno zašto bi Skupština morala biti najkasnije 11.07.2008. Onim prepisivanjem članaka iz ZTD-a to baš nisi obajsnio. Inače, ako se i ne održi Skupština u prvih 8 mjeseci, nema sankcije, dakle, može se održati do kraja godine.
A da treba 10% za saszivanje, to znaju (valjda) i ptice na grani.
Još uvijek mi nije jasno zašto bi Skupština morala biti najkasnije 11.07.2008. Onim prepisivanjem članaka iz ZTD-a to baš nisi obajsnio. Inače, ako se i ne održi Skupština u prvih 8 mjeseci, nema sankcije, dakle, može se održati do kraja godine.
…tebi možda odgovara kraj godine, ali prema čl.277. i 441. ZTD-a određeno je da se Skupština, na kojoj se razmatra izvješće NO ili uprave o godišnjim fin. izvj. i raspodjeli dobiti, mora održati do konca kolovoza. ??Koliko pratim, ova firma je uvijek poštivala rokove i zakonske propise, no, sve je moguće ???[undecid]
Pozdrav svima,
Zelio bi samo da obratite pozornost na neke detalje.
Od 02.01.08. – 10.04.08. samo dva dana smo imali milionske promete na ovoj dionici (najveci 1.294.878,56 kn). Svo to vrijeme Zimzelen se povremeno znao javiti, ali uglavnom sa rijecima podrske.
Medutim u zadnje vrijeme Zimzi mijenja retoriku i udara protiv NO. I odjednom ubrzo prosli petak 11.04.08. imamo 5.680.513,72 kn prometa. Danas do 11:20 imamo vec cca 660.000,00 kn. Dakle nesto se definitivno dogada. Netko kupuje (cak je i Zimzi to potvrdio u jednom od svojih prijasnjih postova – ne da mi se traziti stranicu). A cini se da netko ima zadatak da sto vise ocrni ovu firmu i da sto vise dionica bude stavljeno na prodaju. Razmislite malo i probajte procitati izmedu redake Zimzijeve postove. Ako mu se toliko ne svida pa neka on proda svoje dionice i ude u neku drugu firmu gdje ce vise zaraditi. Ali svi znamo da on to nece napraviti.
Razmislite o svemu ovome prije nego stavite dionice na prodaju.
Mene osobno baš briga kad će Skupština. Samo iznosim činjenice. A ako Zimzi kaže da su neprocjenjive, onda je tako[proud].
Moram još reći da je apsolutno netočno da Nadzorni odbor potpisuje SVAKU odluku Uprave. Točno je propisano za koje stvari se traži suglasnost NO-a, a što Uprava može samostalno.
Mene osobno baš briga kad će Skupština. Samo iznosim činjenice. A ako Zimzi kaže da su neprocjenjive, onda je tako[proud]. Moram još reći da je apsolutno netočno da Nadzorni odbor potpisuje SVAKU odluku Uprave. Točno je propisano za koje stvari se traži suglasnost NO-a, a što Uprava može samostalno.
..hm…. možda baš zato nije objavljen Kodeks korporativnog upravljanja??[undecid]
Ma taj kodeks je pričam-ti-priču, ništa od toga. Stvari su propisane ZTD-om i Statutom, Statutom su data ograničenja Upravi društva do kojeg iznosa nešto radi sama, a preko kojeg iznosa mora tražiti suglasnost NO-a. A dioničare ne mora pitati baš za ništa što se tiče poslovanja.
A dioničare ne mora pitati baš za ništa što se tiče poslovanja.
Perice, dioničarima treba podastrijet hartije[proud]