Nije mi ovdje jasna jedna stvar, a to je: Ako netko želi prodati svoje dionice, zašto ih ne stavi ispod 6000 kn i bit će kupljen, jer trenutno je to granica kupnje. Mislim na ove sve koji su se postavili na prodaji između 6000 i 6100. Pa neće ih tih par desetaka kuna puno pomoći, a očistit ćemo put do 7000.
Pozitivno je to što i u ovakvo nelikvidnoj situaciji ima zainteresiranih za TNSA, koji lupaju po asku, ali samo do 6000. Prodavači na Vama je da kupcima olakšate muke, jer svejedno se ne namjeravate zadržavati u ovoj dionici, zato je moj savjet da se postavite ispod 6000[shocked]
Ja vidim samo prvih 5 naloga na prodaji do 6095 kuna. Misliš da je put do 7000 otvoren?
U odnosu na kraj 9 mjeseca 2007 – 9 zaposlenih manje! (nije loše, tempo se pojačava). Šta bi moglo biti AOP 029(izvanbilančna evidencija) – 329 milijuna kuna ??
329 000 000 / 28755 = 11441.484kn
[thumbsup]
Izvanbulančna evidencija mogu biti i date špediterske garancije
a da bi ti banka špediteru dala garanciju (sa kojima on garantira za nastala dugovanja pri uvoznom i provoznom postupku) špediter banci mora dati u zalog nekretnine koje su procjenjene barem jednako ili više od visine garancije[thumbsup]
bananarama: ” Nije mi ovdje jasna jedna stvar, a to je: Ako netko želi prodati svoje dionice, zašto ih ne stavi ispod 6000 kn i bit će kupljen, jer trenutno je to granica kupnje. Mislim na ove sve koji su se postavili na prodaji između 6000 i 6100. Pa neće ih tih par desetaka kuna puno pomoći, a očistit ćemo put do 7000. Pozitivno je to što i u ovakvo nelikvidnoj situaciji ima zainteresiranih za TNSA, koji lupaju po asku, ali samo do 6000. Prodavači na Vama je da kupcima olakšate muke, jer svejedno se ne namjeravate zadržavati u ovoj dionici, zato je moj savjet da se postavite ispod 6000[shocked] ” Ja vidim samo prvih 5 naloga na prodaji do 6095 kuna. Misliš da je put do 7000 otvoren?
Poslije 6100 nema puno dionica do 6500, a i to bi bio veliki uspjeh u ovom mrtvilu kupnje. Bitno je da što više tapkamo u mjestu, dno nam postaje od silnog tapkanja sve tvrđe i tvrđe. Trenutno je to 6000, a ako tržište barem malo živne, u hipu smo na 7000. Ćutnja od strane mjerodavnih će i dalje ovdje potrajati, sve dok kola ne krenu uzbrdo, što je logičan i u ovom momentu mudar potez uprave. Sve pozitivno što se kaže, trenutno kod ulagača na jedno uho uđe, a na drugo izađe.
Dividenda će biti u budućim vremenima glavni mamac ulagačima, ne samo na ovoj dionici, nego i na drugima.Jer nema ništa ljepše kada podebljaš račun na banci, a ostane ti isti broj dionica koje stoje na čvrstom tlu, a ovdje je baš takva situacija.
U prilogu su nalozi na prodaji od 5 do 10 mjesta, a dalje ni ja ne vidim. Uglavnom kroz maglu se nazire 6500, ako do tada ne počnu nicati novi. TNSA je do sada uvijek davala dividendu, ne znam da li griješim, ima ovdje i starijih, pa me onda ispravite. Pozdrav![rolleyes]
bambi:
”
U odnosu na kraj 9 mjeseca 2007 – 9 zaposlenih manje! (nije loše, tempo se pojačava). Šta bi moglo biti AOP 029(izvanbilančna evidencija) – 329 milijuna kuna ??
”
329 000 000 / 28755 = 11441.484kn
[thumbsup]
na kraju 2006 je bilo samo 142 092 000…….povećanje od 187 000 000.…
im ali netko tko se razumije u knjigovodstvo, što bi sve mogli spremiti pod AOP 029…???[wink]
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 8.071 28,07 Osnovni račun
2. TRANSADRIA D.D. RIJEKA 1.136 3,95 Osnovni račun
3. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.079 3,75 Skrb. račun
4. CENTAR BANKA D.D. 1.029 3,58 Skrb. račun
5. HPB D.D. 948 3,30 Skrb. račun
6. NAVA BANKA D.D. ZAGREB 945 3,29 Osnovni račun
7. PODRAVSKA BANKA D.D. 638 2,22 Skrb. račun
8. EIG D.D. 525 1,83 Osnovni račun
9. ŠKARICA BRANKO 404 1,40 Osnovni račun
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 388 1,35 Skrb. račun
Ukupno: 52,73
Da rezimiramo , sada dakle imamo dvije vrlo interesantne nepoznanice:
1. izvanbilančna nepoznanica: 329.068.000
2. joško bačelić ??
ajmo insajderi , što to je
U IBE spada roba koja je u društvu samo na čuvanju, ili nije njihova, npr mogu imati mjenice na čuvanju koje čekaju na naplatu, a kad se naplate postaju prihod, znaći IBE znači budući prihod, a kada on nastane tek onda ulazi u aktivu, u prihode-dotad je u IBE.
Naslušao sam se računovodstva u školi i na faksu, i moje je mišljenje da je tako, a danas sam dobio i takvu informaciju iz jednog računovodstvenog servisa[thumbsup]
Ako netko misli nešto drugo neka slobodno pojasni, ali ja mislim da je tako
[proud]
… im ali netko tko se razumije u knjigovodstvo, što bi sve mogli spremiti pod AOP 029…???[wink]
Otprilike ovo
Da rezimiramo , sada dakle imamo dvije vrlo interesantne nepoznanice: 1. izvanbilančna nepoznanica: 329.068.000 2. joško bačelić ?? ajmo insajderi , što to je
Dečki, usredotočite se na bitnije stvari, a ne na izvanbilančnu evidenciju, pogledaje npr. rezervacije, otpise, koji direktno umanjuju dobit dioničara. Izvanbilančna evidencija nije bilančna, znači ona je p….. dim[angry]