Kolega ja za svaki slučaj bio na licu mjesta i mjerio .
Zgrada je dimenzija 50×50 i ima 6 etaža.
Istina[thumbsup]
uz sve te nekretnine i milion…danas protrgovano ciglih 23 komada…zanimljivo[sad][sad][sad]
Pronašao…
http://transadria.bloger.hr/
Transadrijine nekretnine u Hrvatskoj
Evo jednog neslužbenog popisa nekretnina Transadrije u Hrvatskoj:
1.Rijeka, Riva Boduli 1 poslovni prostor — 15.577 m2
2.Zagreb, Kovinska bb poslovni prostor—-6.425 m2
3.Rijeka, Srdoči skladište— 3.287 m2
4.Varaždin, Vilka Novaka 48c poslovni prostor —-1.952 m2
5.Zagreb, Gajeva 32 poslovni prostor—- 1.627 m2
6.Goričan granični prijelaz—-1.341 m2
7.Šibenik, V. Nazora 1 poslovni prostor—- 1.159 m2
8.Pula, Kolodvorska 6 poslovni prostor 677 m2
9.Zadar, A. Starčevića 10 poslovni prostor—- 674 m2
10.Rijeka, J.P. Kamova 83 poslovni prostor—- 479 m2
11.Slavonski Brod, Naselje Slavonija 1 posl. pr.—- 470 m2
12.Ploče, Trg Kralja Tomislava 22 posl. pr. —-440 m2
13.Split, Doverska 5 poslovni prostor —-411 m2
14.Šibenik, Jadrija poslovni prostor —- 359 m2
15.Osijek, Baruna Trenka 2 poslovni prostor —- 326 m2
16.Split, Kralja Zvonimira 14 poslovni prostor—- 321 m2
17.Šibenik poslovni prostor — 302 m2
18.Zagreb, Rudeška stan— 301 m2
19.Sisak, Rimska 29 poslovni prostor—- 296 m2
20.Karlovac, Smičiklasova 16 poslovni prostor—- 280 m2
21.Koprivnica, Danica bb poslovni prostor—- 214 m2
22.Rijeka, Bartola Kašića 16 stan—- 162 m2
Treba spomenuti da Transadria posjeduje i kvadrate van granica Hrvatske
U nekim mojim (dosta) ranijim postovima ja sam rekao koliko zgrada ima m2. Drago mi je da me Hugo potvrdio. Mislim da nitko ne može reći da smo on i ja u nekom talu. Ja sam oduvijek skeptičan prema TNSI, a on je oduvijek bio pobornik. Malo sam lijen vraćati se i tražiti svoje stare postove, ali nekako mi se čini da pričamo o cca. 7.000 m2. Brutto. Ali neka bude i netto. Za one koji nemaju pojma o čemu se radi – netto je ono šta možete prodati, površina ureda, a na to se dodaju “nekorisne” površine – ulazni hall, hodnici, otvori za liftove, stepeništa, debljina zidova…I dobije se brutto površina.
Daklem, ako ima 7.000…Ajde, neka bude 8.000 m2, po recimo 2.000 eur, to je 16 m eura. A mislim da je to stvarno dosta. Cijene koje ste spominjali – 3.000 eur u Rijeci – se možda mogu dobiti, ali za poslovni prostor u PRIZEMLJU i na FREKVENTNOM mjestu. To je kao da uspoređujete cijenu lokala u Bogovićevoj i stana na 5 katu. Nekako mislim da lokal ipak malo više vrijedi. Ne?
E onda, mozgovi moji, morate računati da se u tu zgradu, a da bi bila lijepa, reprezentativna, funkcionalna…Mora uložiti još dosta love da se preuredi. A da bi bila hotel – e, to nemere, JER NEMA SVOJ PARKING!!!!!!!! A kad bi i imala, imate li vi pojma koliko bi koštalo preuređenje u hotel?????? Pošto se malo razumijem u građevinu, ja znam, a vi očito nemate pojma. Zato Štrok NIKADA neće platiti te novce, jer ih NIKADA kroz prodaju hotelskih soba ne bi mogao vratiti. Vrlo, vrlo jednostavna matematika.
Slave, slažem se s tobom – zgrada Croatia line bi onda trebala vrijediti bar 100 m eura. A mislim da bi ju Grgić i za pola bez razmišljanja prodao.
Što se tiče Google-a i dimenzija 50*50… Mozgovi, zgrada u srediti ima rupu, odnosno, nije punih 50*50. A da ste se ikada prošetali pored nje, vidili bi da sa strane ime mali ulaz u to neko…recimo dvorište. Jednom kad sam bio kod frenda dolje bio sam toliko zainteresiran da me on tamo odveo.
I na kraju – porez. Ako je m2 u knjigama TNSE 300 eur, a proda se po 2.000 eur, na 1.700 eur ide 20% poreza, tako da za investitora ostaje ipak malo manje.
Ali, vi to sve ionako znate, ali to nije dobro štivo za navlakače.
Meni ova zgrada više liči na budući Hilton ili nešto slično…ne sumnjam da se kupac neće naći
Realno danas 2.000 € za cca 16.000 m2 je lakih 30.-tak milja €, na to treba stavit povijesnu i pozicijsku maržu koja u ovom slučaju iznosi vjer. 40% cijene.
Jest istina, nije Rijeka San Remo, ali kad Rusi navale s trgovinom, više će ličiti na Rotterdam.
Zanimljivo je što svatko ima svoju računicu. Nismo se usuglasili niti s realnom cijenom m2 na toj lokaciji, a kamoli sa točnom netto kvadraturom. Lokacija je po meni idealna, ta zgrada definitivno vrijedi! Pitanje je sada koliko ona vrijedi potencijalnim investitorima i da li su i koliko zainteresirani za nju. A i planovi Uprave vezani uz zgradu su vrlo bitni.
čini mi se da je fenomeno sve rekao. o metrima možemo razgovarati kada bi znali koga bi to zanimalo, neto korisne površine vjerojatno ima 7000-8000m2, nazovite par agencija za nekretnine pa ćete doznati cijenu, s druge strane a s obzirom na vrstu investicije postojeća korisna površina posve je nebitna ako se ide u iole značajniju rekonstrukciju. planovi uprave i no-a (statut) su možda najbitniji. a još bitnije je to što pravimo roštilj a ćevapi su još u mesnici. zapravo pajcek još veselo rokće naokolo.koji kupac? ovaj šljunčar s foruma [lol] ? ispada da je svatko pomalo u pravu, pitanje je koja je varijanta realizacije prodaje najvjerojatnija. prodaja kojim investitorima? svjetskim špekulantima nekretninama (orco), hotelskoj kompaniji, “malom” tržištu? ovisno o odgovoru ovisi i metraža i cijena. međutim čini mi se nijedna opcija. možda jednog dana. nadam se. ali pitanje je da li ćemo tada mi biti dioničari.
pero:
preuređenje bi koštalo onoliko koliko košta preuređenje jednog istt-ovog hotela (što on čini jedanputa godišnje).
sigurno nismo u talu, naprotiv, ali drago mi je da ti je drago jer sam na tvoje postove na moj novac uvijek volio odgovarati jer su imali smisla[thumbsup]. to što se ne slažemo oko procijene i ocijene nekih stvari – to je sasvim druga priča,
porez? kolika je tnsa marža zadnjih 10-tak godina? jesu li ikada poslovali pozitivno? karikiram naravno, ali gledaj samo poslovne rezultate, uz malo kreativnog računovodstva i pokoju igru, porez mogu minimalizirati. nemoj reći da sad neznaš kako a da pritom bude podignuta vrijednost za dioničare? isplata dioničarima bi bila radikalan možda najgluplji potez. mada meni kao malom špekulantu….
ovo je istina, bankica koja je platila 3000eura je u prizemlju[sad], što pak ne mora značiti ništa, kupac bi možda platio premiju na zgradu (na fasadu ako je tako lakše shvatiti na što ciljam).
za parking neznam, ali cijena tog parkinga uz dobronamjernost gradskih oca (tko je i što je ono ključariček u rijeci?) je najmanji problem.
naravno sve IMHO!
pero jesam li ti ja to dužan ćevape i pivo? ili si ti meni? ili sam te zamijenio s nekim?
Šljunčar: ” dugi: ” Kolega ja za svaki slučaj bio na licu mjesta i mjerio . Zgrada je dimenzija 50×50 i ima 6 etaža. Istina[thumbsup] ” Plus potkrovlje ili prizemlje. Ako hoče prodati po 2000eur ??? šaljem sutra garanciju banke.[pray] ” Kolega,ja Vas ne razumijem,najprije rasprodajete dionice Transadrije,a kupili biste cijelu zgradu za 2.000 eura po m2…..interesantna poslovna taktika! [huh]
U pravu si, samo jedno je kupiti tvrtku sa cca 5oo stalno uposlenih (od toga 200 tehnološki višak), a drugo zgradu koja u ovom vremenu vrijedi puno više od moje ponude. Moja ponuda je ozbiljna (garancija banke).
Vratit će se TNSA na fer vrijednost, i graf govori u prilog nastavku rasta. 6000 kn pokazala se kao dosta čvrsta granica koja se brani i s koje će krenuti nov rast [smiley]
ja isto nudim za tu zgradu, sutra idem po garanciju kad klinca spakiram u vrtić, prije no što kupim mlijeko i kruh. i ja sam ozbiljan. hajmo zajedno da uštedimo na benzinu. hugo i šljunčar nude 50 milja ojra za zgradu. garanciju će im dati šegrt hlapić i tri praščića kredit group. svašta. ps. nudim kamatu od 25% godišnje na pozajmljeni iznos. zajam u min iznosu od 1.000.000,00 kn. kao kolateral nudim čizmice majstora mrkonje. za pojedinosti obratiti se mišici giti.
Smeta ti ono o broju radnika, zato ovo ignoniranje. Ti i ja znamo koliko ima m2 a i cjenu. Garancija je ok. Ja sam smo dao ideju. Slažeš se da im ova zgrada ne treba, kao ni cca 200 radnika. Dugoročno zajesti će sami sebe (kad nestane obiteljskog srebra). Evo za ostle. Prodali su: 2oo5 postor u Zagrebu (Gajeva 30) za 8mil kuna, 3000 i nešta trezorski dionica po 1600kn (sada kupju po cca. 7oookn), 2006 dinice Kvarner banke za cca 18mil., 2007 dinice PIK R za 7mil, keširali od Policentra 10mil., ima još. GDJE SU NOVCI[cry] Pojela osnovna djelatnost i višak radnika.[cry]
Vratit će se TNSA na fer vrijednost, i graf govori u prilog nastavku rasta. 6000 kn pokazala se kao dosta čvrsta granica koja se brani i s koje će krenuti nov rast [smiley]
nešto kao 7000- 7200? ili kako je bilo riječi na forumu 6500?….
no dobro da me se krivo ne shvati i meni se čini da ispod 5600 nećemo ići a vrlo je vjerojatno nitit ispod 6000[thumbsup]