????
čini se da je netko udario u kamen temeljec, uvjetno rečeno.
Kupnja – TNSA-R-A
6 5.753,02
2 5.753,00
5 5.752,00
1 5.750,00
2 5.730,57
Prodaja – TNSA-R-A
9 5.999,00
1 6.199,99
16 6.200,00
3 6.297,98
2 6.489,97
dobro si to primijetio – pjesnici su čuđenje u svijetu, dakle mahom su zbunjoze (recimo v. gotovac je bio iznimka koja potvrđuje pravilo).
htio sam reći da je moguće kako je lavina zaustavljena. ili je propao pokušaj rušenja (teorija zavjere koja vlada ovom dionicom) pa se odustalo od prodaje jer za iskopati podrum (ispod ove cijene) treba puno kopati (prodati komada) s nesigurnim učinkom ili je prodavatelj skužio da postoji kupnja pa da može dobiti i po koju kunu više ili si je našao kupca van uobičajenog trgovanja na burzi (dogovorna blok transakcija) ili je došlo do promijene taktike. dakle jako puno “ili” ili drugim rječima ništa nisam pametno rekao kao i većina postova po forumima.
rezime: vjerujem da smo udarili u dno ili bar imamo kratki predah – prodaja se povlači što je suprotno od trenda na tržištu
dobro si to primijetio – pjesnici su čuđenje u svijetu, dakle mahom su zbunjoze (recimo v. gotovac je bio iznimka koja potvrđuje pravilo). htio sam reći da je moguće kako je lavina zaustavljena. ili je propao pokušaj rušenja (teorija zavjere koja vlada ovom dionicom) pa se odustalo od prodaje jer za iskopati podrum (ispod ove cijene) treba puno kopati (prodati komada) s nesigurnim učinkom ili je prodavatelj skužio da postoji kupnja pa da može dobiti i po koju kunu više ili si je našao kupca van uobičajenog trgovanja na burzi (dogovorna blok transakcija) ili je došlo do promijene taktike. dakle jako puno “ili” ili drugim rječima ništa nisam pametno rekao kao i većina postova po forumima. rezime: vjerujem da smo udarili u dno ili bar imamo kratki predah – prodaja se povlači što je suprotno od trenda na tržištu
hugo, kaj misliš, da li je trend dionice u skladu s trendom smjene nekih direktorskih fotelja u tnsa?
pojma nemam. trebala bi ići obavijest o tome na zse a nema je. sumnjam da je to u pitanju jer sam još pod dojmom trgovine prije tri dana pa si mislim da je stanje ponude i potražnje s time u korelaciji.
htio sam reći da je moguće kako je lavina zaustavljena. ili je propao pokušaj rušenja (teorija zavjere koja vlada ovom dionicom) pa se odustalo od prodaje jer za iskopati podrum (ispod ove cijene) treba puno kopati (prodati komada) s nesigurnim učinkom ili je prodavatelj skužio da postoji kupnja pa da može dobiti i po koju kunu više ili si je našao kupca van uobičajenog trgovanja na burzi (dogovorna blok transakcija) ili je došlo do promijene taktike. dakle jako puno “ili” ili drugim rječima ništa nisam pametno rekao kao i većina postova po forumima.
rezime: vjerujem da smo udarili u dno ili bar imamo kratki predah – prodaja se povlači što je suprotno od trenda na tržištu
Ovo je jako dobro , trezor je potrošio samo stotinjak metaka. Znači onaj utorak kad se vodila borba (jedni udarali po bidu a drugi po asku) protrgovano je 223 komada , od toga 115 kom strovaljivanja po bidu i 108 po asku. Znači trezor je imao “saveznike” dal u nava banci il nekom drugom svejedno al to je jako dobro, plašio sam se da su samo oni branili cijenu. Ja osobno bih volio da danas poslije 19 h u sda ne vidimo više jozića u top 10 , al to je samo moja subjektivna želja no vidjećemo[thumbsup]
i ja bih volio da ga se riješimo do ljeta [pray]
Da ostane kao referenca.
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 8.071 28,07 Osnovni račun
2. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.081 3,76 Skrb. račun
3. CENTAR BANKA D.D. 1.029 3,58 Skrb. račun
4. HPB D.D. 940 3,27 Skrb. račun
5. NAVA BANKA D.D. ZAGREB 883 3,07 Osnovni račun
6. TRANSADRIA D.D. RIJEKA 880 3,06 Osnovni račun
7. PODRAVSKA BANKA D.D. 678 2,36 Skrb. račun
8. JOZIĆ TOMO 530 1,84 Osnovni račun
9. EIG D.D. 525 1,83 Osnovni račun
10. ŠKARICA BRANKO 404 1,40 Osnovni račun
Ukupno: 52,24
cekamo…
Nije mi jasno o kakvom to branjenju cijene od strane trezora stalno naklapate. Svima nam je jasno kako se postavljaju stvari ako se želi braniti neka cijena. Stavi se nalog od 500 kom na bid na npr. 6000 kn., i to je pravo branjenje cijene(a do toga nikad nije došlo). Trezoru je cijelo vrijeme u interesu da kupi po što jeftinijoj cijeni, što su i činili, a nikako im nije bilo u cilju da brane neku cijenu. Da je bilo branjenja cijene, cijena se nikada ni nebi spustila ispod 7000, bez obzira na trenutnu situaciju na tržištu. Ali tko bi lud kupovao po 7000, kad može od malih i ispod 6000.
Može ovdje misliti tko šta hoće, ali ja osobno mislim da je uprava do sada dobro odradila svoj posao. Već sam pisao o tome kada će cijena ići gore, a sada ponavljam: Čim trezor skupi “dovoljan” broj, a to ne mora biti svih 2500 kom. idemo gore zbog pozitivnih objava koje slijede.
Osobno smatram da će se daljnje prikupljanje dionica za trezor odvijati ubrzanijim korakom, jer vrijeme za objavu FI i inih vijesti istječe…………[thumbsup]