ma normalno da luka šibenik vrijedi puno i znači puno, eto jedva čekam tvoj izračun po dionici tnsa do tad ajmo se malo igrat , uzet ćemo za lkpc cijenu 3000 kn pa 3000 x 222 614 dođe 667 842 000 kn , nek luka ši vrijedi triput manje to je 222 614 000 ili po dionici tnsa 7741 kn[lol] [lol] malo zeke , za ozbiljan izračun po meni najvažniji parametar je broj prekrcanih tona ( jer znamo da je teret uglavnom fosfati i gnojivo) međutim ima luka ši i modernu suhu marinu , kako to vrednovat?i kako doć do svježih podataka i brojki? al ja bi nju svejedno ženio jer ako gledaš rubriku dobit lkri i lkpc i dobit od izgradnje nekog trgovačkog centra hmm (ali obećajem ako stvar bude aktualna da ću ić do svojih bivših profesora sa pomorskog fakulteta da sa svježim podacima lakše dođemo do neke brojke)
Sad si me malo zaintrigirao pa sam išao na stranice http://www.lukasibenik.hr/zimovnik/onama.htm
Tamo stoji:
Suha marina u sastavu je tvrtke Luka Šibenik a smještena je u jugoistočnom dijelu luke i grada Šibenika. Luka Šibenik u estuariju rijeke Krke prirodno je najzaštićenija luka Jadrana.
Suha marina smještena je na prekrasnom poluotoku između uvale Vrnaža na jugoistoku i uvale Klobučac, odakle se pruža pogled na grad Šibenik, katedralu Sv. Jakova tvrđave, i sjeverni dio luke. To je gradska marina sa odličnim cestovnim vezama na istočnom izlazu iz grada Šibenika. Spojena je na Jadransku turističku cestu i na istočni spoj grada Šibenika i autoceste Zagreb – Split.
Površina kopnenog dijela suhe marine je cca. 60 000 m2 otvorenog i zatvorenog prostora za smještaj brodova, parking, servis i ostale usluge marine. Otvoreni prostor za smještaj brodova betoniran je i opremljen svom potrebnom infrastrukturom.
Suha marina posjeduje 7 000 m2 zatvorenog prostora za smještaj brodova. Hangari za brodove imaju prirodnu ventilaciju što brodovima osigurava optimalne uvjete zimovanja, elektro i vodovodne priključke te kompletan protupožarni sustav.
Luka Šibenik u sklopu suhe marine skladištit će plovila, kamp kućice u otvorenom i zatvorenom prostoru. Sva plovila i kamp kućice u čuvanim skladištima Luke Šibenik su osigurana i pod carinskim nadzorom.
Suha marina Luke Šibenik je vrhunski tehnički opremljena za dizanje i spuštanje brodova te transport i odlaganje brodova unutar marine.
U tu svrhu na raspolaganju je:
– auto dizalica nosivosti 100 tona sa spreader-om za dizanje brodova
– kolica za transport brodova na otvorenom i zatvorenom prostoru nosivosti 20 tona
Ako netko ima link na podatke o vlasničkoj strukturi dajte stavite da malo raspravimo i o tome. Ako TNSA stvarno ima takav udio u Luci Šibenik, obzirom na gornje podatke, to bi bilo odlično. [smiley]
“Na temelju odluke nadzornog odbora, Društvo je u listopadu 2001. od Fonda kupilo
50,0%-tni udjel nominalne vrijednosti 7.839.000,00 kn u društvu Luka Šibenik. Udjel je kupljen
po nominalnoj vrijednosti na kredit od četiri godine uz kamatu u visini eskontne stope Hrvatske
narodne banke (5,9%). U 2002. otplaćeno je prema otplatnom planu 12 obroka u iznosu
2.401.619,00 kn ili 30,0% duga. U 2003. dospijeva na naplatu 1.841.852,00 kn, a u sljedećim
godinama 3.595.529,00 kn. Ugovorom se Društvo obvezalo u sljedećih pet godina iz vlastitih
sredstava u Luku Šibenik dodatno uložiti na ime dokapitalizacije 2.340.000,00 kn, za što je
kao osiguranje izdana vlastita mjenica.”
može li mi tko pojasniti ovo:
Kupnja – TNSA-R-A
25 5.980,00
1 5.723,00
2 5.701,23
2 5.630,21
3 5.630,11
Prodaja – TNSA-R-A
3 5.984,00
19 5.985,00
2 5.986,00
10 5.990,00
10 6.000,00
tih 125 kuna na 150000kn život znače?[undecid]
kako sam obećao prije par dana (doduše izgubio sam fajlove ali evo što mi je ostalo u sent – boxu outlooka):
guglajući naletio sam između ostalog na neke zanimljivosti 🙂 koje ranije nisam našao
obratite pažnju na autora člankića i članove NO lučice 🙂 zgodno zar ne?
kako podatak o načinu upisa udjela nemam (a i neću pisati trgovačkom – neda mi se, ovo je ionako bilo više onako sportski) ja sam radi usporedbe doo pretvorio u dd i opičio nominalu po 100kn :-)). možda završim u HFP-u. čitam da su se neka mjesta upraznila 🙂
a sada molim da se strasti smire, ovo je radi sporta i opuštanja (oni oženjeni će me razumjeti :-)), pa je svaka kritika dobrodošla ako nije bezobrazna:
sektor (lkpc 5300 i lkri), zapravo izbacimo lkri (iz razumljivih razloga):
p/bv 5,9
p/s 9,8
p/e 122
roe 5,08
npm 7,54
i eto još koeficijent zaduženosti 0,17
to je dovoljno za imati neku ideju!
malo miješajući bez reda i pameti ove koeficijente ispada da bi uz primijenu pokazatelja lkpc “dionica” naše lučice koštala od 1200 do 1700kn, uzmimi sredinu od 1450 kn, pa pomnožimo s brojem “dionica” koje ima transica ispada da udio transice vrijedi preko 113 milja kuna. oduzmi 30% poradi doo-a pa ispada 2.800 kn. e sad kako je zimzi došao do 10000kn to neznam.
sjećam se da je zimzi povukao ovu temu na forumu centar pa kako me zaintrigiralo skočio sam do fine i proguglao malo. “pretvorbu” vidim da je postalo magare pa ja neću.
može li mi tko pojasniti ovo:
Kupnja – TNSA-R-A
25 5.980,00
1 5.723,00
2 5.701,23
2 5.630,21
3 5.630,11
Prodaja – TNSA-R-A
3 5.984,00
19 5.985,00
2 5.986,00
10 5.990,00
10 6.000,00
tih 125 kuna na 150000kn život znače?[undecid]
Mislim da tih 25 kom na 5.980 stavi trezor da se nebi u zadnjoj sekundi neki kvarnjak strovalio po bidu( a vjerujem da ih ima). Pošto nije bilo trgovanja ne udaraju po asku , štede municiju, ovo me podsjeća na užičku republiku[lol] , naši imaju još oko 1600 metaka al bogami imaju i njemci municije, čuvaju metke da nakraju mogu udarit rafalno[lol] [lol]
A da kvarnjaka ima dokaz je kad je ne tako davno na bidu bio nalog od 100 kom na 7100 niko ga nije htio poklopit
eh da, još sam htio reći da se ovdje ne radi o nekretninama i sl. ovo je živa lova jer je pisalo u nekoliko novina da si ptkm to silno želi. stvar je u tome koliko je ta lučica važna za tnsa. meni se čini jako puno i da tnsa, vjerujem između ostalog, njome drži za ja.a ptkm kao sebi važnog poslovnog partnera o čemu je prije otprilike 1g čini mi se obaviještena i VSE.
Mislim da tih 25 kom na 5.980 stavi trezor da se nebi u zadnjoj sekundi
neki kvarnjak strovalio po bidu( a vjerujem da ih ima). Pošto nije bilo
trgovanja ne udaraju po asku , štede municiju, ovo me podsjeća na
užičku republiku[lol] , naši imaju još oko 1600 metaka al bogami imaju
i njemci municije, čuvaju metke da nakraju mogu udarit rafalno[lol]
[lol] A da kvarnjaka ima dokaz je kad je ne tako davno na bidu bio
nalog od 100 kom na 7100 niko ga nije htio poklopit
[lol] [lol] [lol] [lol] važno je da nismo izgubili smisao za humor.
moguće da je tako, dapače vrlo vjerojatno iako je to zapravo jaaaako tužno. partizani su na kraju pobijedili ili …
ha ha bolje da neznaš kako su partizani završili… al u ovoj našoj priči dojahat će neki vitez na bjelom konju, savezničke snage,nato i biće hapy end[thumbsup]
apropo izračuna luke šibenik svaka čast, samo ja bi još tu ovako pi x oko reko da to vrijedi i više baš zbog ovog što si napomenuo a to je zemljište , u blizini se gradi nova poslovna zona, nekretnine, moderna suha marina ko zna šta još
ma treba nju frknut na burzu pa da vidimo…
škuncaivan: ” Mislim da tih 25 kom na 5.980 stavi trezor da se nebi u zadnjoj sekundi neki kvarnjak strovalio po bidu( a vjerujem da ih ima). Pošto nije bilo trgovanja ne udaraju po asku , štede municiju, ovo me podsjeća na užičku republiku[lol] , naši imaju još oko 1600 metaka al bogami imaju i njemci municije, čuvaju metke da nakraju mogu udarit rafalno[lol] [lol] A da kvarnjaka ima dokaz je kad je ne tako davno na bidu bio nalog od 100 kom na 7100 niko ga nije htio poklopit ” [lol] [lol] [lol] [lol] važno je da nismo izgubili smisao za humor. moguće da je tako, dapače vrlo vjerojatno iako je to zapravo jaaaako tužno. partizani su na kraju pobijedili ili …
Pobijedili su saveznici ( partizani su u toj borbi bili kao ovdje vlasnik jedne dionice u Transadriji).Gotovo sam uvjeren da nitko ne ruši cijenu, nego dioničari prodaju ( posebno Erste ).Nikome to nije u interesu.
Sada nisam siguran ( davno je bilo ) Luka Šibenik ili oko Luke Šibenik je spor između RH i BiH ( Šipad Drvar ).
Mislite da g.Filipović drži dionice Transadrije da na njima zaradi ili preuzme Transadriju? NE!!! Radi se o ovoj vezi ( on je vlasnik Šipad Drvara ).Stvarno se ne mogu sjetiti svih detalja, ali pokušajte doći do više informacija.Znam da Luka Šibenik vrijedi bitno manje nego što se gore piše i bez ovih pravnih zavrzlama.Kada se sjetim bitnih detalja, napisat ću.[cry]
Luka Šibenik:prihodi oko 26M dobit oko 3M kuna – 2006.g.
prihodi oko 20M dobit oko 2,5M – 9mj 2007.g.
[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Luka Šibenik:prihodi oko 26M dobit oko 3M kuna – 2006.g. prihodi oko 20M dobit oko 2,5M – 9mj 2007.g. [thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Ako može, jedna mala nadopuna:Luka Šbk je u 2006.g. ostvarila 2,359 mil Kn dobiti, a to nije 3 mil. A našoj TNSA-ici ide 50% od toga, ali samo kao pripis inicijalnom ulaganju. [wink]
može li mi tko pojasniti ovo: Kupnja – TNSA-R-A 25 5.980,00 1 5.723,00 2 5.701,23 2 5.630,21 3 5.630,11 Prodaja – TNSA-R-A 3 5.984,00 19 5.985,00 2 5.986,00 10 5.990,00 10 6.000,00 tih 125 kuna na 150000kn život znače?[undecid]
Jedino logično je da isti i kupuje i prodaje, čista za…….[lol]