[
Hugo G.: ” 15.IV ” E i ja mislim tako…..pošto je Transadrijino Izvješće konsolidirano, 90+15 dana
Ma vi stvarno ne čitate propise, ma kojih 15 dana + 90. Rok za TFI-POD konsolidirani je 31.03.2007. i kvit,.
[ fenomeno: ” Hugo G.: ” 15.IV ” E i ja mislim tako…..pošto je Transadrijino Izvješće konsolidirano, 90+15 dana ” Ma vi stvarno ne čitate propise, ma kojih 15 dana + 90. Rok za TFI-POD konsolidirani je 31.03.2007. i kvit,.
Zato sam napisao da me netko ispravi ako sam u krivu. Ali koliko me sjećanje služi, na kvartalnim je onda rok 15 dana duži ako je konsolidirano.
Sve u svemu nebitno mi je da li je 31.03.2008. ili 15.04.2008. jer nisam danas ušao, i ne planiram niti izlazit ove godine.
Al zašto čekati izvještaj ak će biti loš, možda je najbolje prodati i spasiti što se spasiti dade, jer dok dođe objava GFI možda nam neće biti drago ak cijena počne strmoglavo padati dolje… bar neki tako kažu…sada bivši dioničari…
Al zašto čekati izvještaj ak će biti loš, možda je najbolje prodati i spasiti što se spasiti dade, jer dok dođe objava GFI možda nam neće biti drago ak cijena počne strmoglavo padati dolje… bar neki tako kažu…sada bivši dioničari…
A možda su u šumi[proud]
Bez uvrede, samo želim reć da ja ne mislim tako. Istina da mi je već TNSA-R-A počela ići na živce, ali čekat ću dok ne dočekam ono zbog čega sam tu.
U posljednjoj minuti trgovine pojavio se nalog na prodaji 20 kom. po 6100, i u posljednjim sekundama netko pokupio. Slična situacija viđena je već mnogo puta na ovoj dionici. Ima li netko kakav komentar za ovakve posljednjo-sekundne transakcije?[undecid]
Kao sto kazu:
iz supljeg u prazno
U posljednjoj minuti trgovine pojavio se nalog na prodaji 20 kom. po 6100, i u posljednjim sekundama netko pokupio. Slična situacija viđena je već mnogo puta na ovoj dionici. Ima li netko kakav komentar za ovakve posljednjo-sekundne transakcije?[undecid]
U posljednjim sekundama kupuje Petković (trezor) a pošto ih ima više koji bi van guraju se na asku da ih pokupi.
Upravo to guranje na asku je i spustilo ask sa 6.600 na 6.100. Meni se čini da je tu najagresivniji ERSTE SKRBNIČKI koji je najviše prodavao zadnji tjedan.
bananarama:
”
”
U posljednjim sekundama kupuje Petković (trezor) a pošto ih ima više koji bi van guraju se na asku da ih pokupi.
Upravo to guranje na asku je i spustilo ask sa 6.600 na 6.100. Meni se čini da je tu najagresivniji ERSTE SKRBNIČKI koji je najviše prodavao zadnji tjedan.
Zašto ERSTE izlazi ili zašto uopće netko izlazi na 6000? Kapitaliziraju dobit ili im je dosta letargije na ovoj dionici?
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 8.071 28,07 Osnovni račun
2. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.081 3,76 Skrb. račun
3. CENTAR BANKA D.D. 1.029 3,58 Skrb. račun
4. HPB D.D. 962 3,35 Skrb. račun
5. TRANSADRIA D.D. RIJEKA 801 2,79 Osnovni račun +17
6. NAVA BANKA D.D. ZAGREB 763 2,65 Osnovni račun
7. PODRAVSKA BANKA D.D. 690 2,40 Skrb. račun +4
8. JOZIĆ TOMO 669 2,33 Osnovni račun
9. EIG D.D. 525 1,83 Osnovni račun
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 409 1,42 Skrb. račun -32
Ukupno: 52,16
Bojim se da ni jedno ni drugo, već se radi o procjeni da je sada cijena ove dionice na maximumu, a vjerojatnije će tako biti na duži period, ili još gore, radi se o procjeni da će nakogn objave GFI-a dionica strmoglavo pasti.
Dana 25.09.2007.g. Policentro je na ime djelomičnog povrata dugovanja za kupljenu licencu i dobivenu pozajmicu doznačio na žiro-račun Trans.Ri 9,9 mil.Kn. Time je pot-raživanje Trans.Ri po toj osnovi svedeno na 11,6 mil. Kn. Na dan bilance, sredstva su na žiro-računu Trans.Ri. Na Skupštini društva Policentro od 27.09.2007.g. odlučeno je da se dobit po Zavr.rač. 2006.god. rasporedi ulagačima na način koji će na Trans.Ri imati slijedeći učinak: 7,5 mil. Kn isplate u novcu; 15 mil.Kn udio u Fondu Escapital, Padova. Isplata dobiti uslijediti će u listopadu 2007.god.,a najavljena je i moguća isplata akont. dobiti za 2007.g. i to 4 mil.eura, također do kraja 2007.g.NaTrans.Ri od iste otpada 20%; Srazmjerno učešće Transadrije u navedenim dobitcima je 70,78%;