pa valjda 5% na danasnji close
dakle do 8.000 sto ce biti kao resistance..hehe..koji ce trajati dabome do utorka kad ide na 8.400 i tako dalje
tycoon76:
”
oni su i najavili da će kupovati na skupštini, odnosno tako je odlučeno. kada im je dionica došla na ciljanu cijenu, počela je kupnja.
”
Pa ne kupuje se tako 2500 kom. Preočito je da se branila cijena. Potez očajnika.
I bez njihove kupovine cijena sigurno ne bi još previše pala. A baš me zanima šta bi se po forumima pisalo da je cijena krenula prema gore, pa tako nekoliko dana, pa da je onda trezor počeo kupovati. Onda bi se o njima pisalo kao o gomili nesposobnjakovića koja nije kupila dionice kad je cijena bila niža. Možemo za pretpostaviti da su ocijenili da je cijena dovoljno nisko i krenuli u kupovinu. E sad što to nekima ne odgovara, to je druga stvar. Iskreno i ja sam se nadao da bi mogao uhvatiti još barem 10 komada po 7.000,00kn, ali čini se ništa od toga.
Ljudi kak vam se više da iste poruke se pišu već zadnjih godinu dana a neko na vama masno zarađuje. Vi držite dionice a netko ih non stop vrti kupuje na 7000 a vama prodaje na 8000 i tako već ko zna kolko. Bješte van dok je zeleno. Bog zna da ja jesam..
pa koji ste vi “investitori “…….
imate dionicu,i pumpate vlasnika da što skuplje otkupljuje svoje dionice,i na taj način troši teško zarađenu lovu…koja vam je to logika….
umjesto da navijate da se što jeftinije nabavi,vi suprotno…za koga ste VI,za TNSA ili vlastiti potfolio..????
Istina da se pišu manje više iste stvari već godinu dana, ali tako si kratimo vrijeme dok čekamo ono što je neizbježno, a to je drastičan rast, kad-tad.
A velik dio krivnje što je ova dionica na raznini na kojoj je snose i oni koji bježe glavom bez obzira, kao i oni koji zarađuju daytrade-om, tj. kratkoročni špekulanti.
Ovo nije dionica za svakoga, onaj tko zna procjenit njenu vrijednost taj ju je kupio s namjerom da ju drži dok ne dođe na razinu na kojoj je procijenio da bi trebala biti, i ne izlazi iz nje dok ne dođe na tu razinu, bez obzira što se u međuvremenu događalo s njom i koliko nisko pala. Siguran sam da je nekome od špekulanata jučer, tj u četvrtak, pobjegla tnsa, i neka je! Bio bih sretan da se nikad ni ne vrate, jer nam takvi samo škode! Stvarno mi je dosta toga da netko prodaje čim malo počne padat da bi potakao daljnji pad i kupio jeftinije i zaradio parsto Kuna po dionici. Naravno da svatko ima pravo raditi što želi s svojim novcem i dionicama, ali isto tako i ja imam pravo poželjet takvima sreću u nekoj drugoj dionici i da se maknu što dalje od Transadrije. Znam ih nekoliko koji će prodati čim se opet približi 9000 Kn. Samo nek prodaju. Ja svoju računicu imam, i ja ne idem van!!! Moje dionice nitko neće kupiti po diskontu, pa makar one požutile (u slučaju da su u materijalnom obliku) u mojim rukama![smiley1]
I, načelno biti protiv daytradera znak je nezrelosti i straha u vlastite procjene .
ako ste tako sigurni u dionicu,čemu uopće ova rasprava,čemu dnevni komentari na padove, i uspone,čemu ljutnja na nekog koji će prodati kad dođe na 9000 ( a kupio je na 7 ),i na kraju pitanje,A ŠTO čete VI napraviti sa dionicom kada dođe na Vama željene visine….Uokviriti je? ne,prodati ćete je,za VAma željenom zaradom…samo,tko će je kupiti i zašto,jer…onda neće više rasti,zar ne? ili hoće,ali se Vi odričete dodatne zarade u korist kupca? ah,kako samarićanski….ili,nećete je prodati nego ubirati dividendu…MALO SUTRA,…
na forumuma su samo oni koji žele brzu zaradu u kratkom vremenu,to znamo i VI i ja,dioničari koji imaju druge planove imaju i druge preokupacije ui životu.
[smiley13]
Crumarix dobar post. Pogotovo ovo na kraju.
Ja trejdam jer nemam recimo 1M kn koje bi ulozio u fundamente i pustio godinu-dvije. Poceo sam day tradeati na TNSici kad sam vidio da drukcije ne mogu zaraditi lovu bar jos par mjeseci, tako sam i “spasio” parsto kuna i malo mi je lakse.
Btw. hoces li opet ulaziti?
Rekao sam da svatko ima pravo raditi s svojim novcem i dionicama što želi, isto tako i ja imam pravo na svoje mišljenje. Nikada se neće iskorijeniti daytrade-anje s niti jednom dionicom koja za to nudi priliku, to je vrlo izgledno.
Da sam nezreo u investiranju, ne bih rekao, ali istina da nemam iskustva kao neke kolege koje su već godinama prisutni na burzi, iako nisam niti ja od jučer ili od prije par mjeseci.
Strah u vlastite procjene? Ne, ne bojim se da moja procjena vrijednosti nije točna.
LJutnja na daytrade-anje s TNSA-R-A nije doslovno ljutnja, nego bih prije rekao da mi smeta što u nju ulaze i oni koji nemaju pojma koliko zapravo vrijedi, pa je prodaju s parsto ili s 1k-2k zarade po dionici, a ne čekaju da poraste koliko zaista vrijedi, a zbog takvih se taj rast odgađa, usporava ili čak prelazi u pad!
Nekome hitno treba novac, netko više voli vrapca u ruci nego goluba na grani itd., to je sve u redu, i svatko ima prodati kada želi. Rekao sam da mi je dosta daytradera u ovoj dionici, a ne da oni nemaju pravo to raditi. Dosta mi je svega što ima veze s padom ovom dionice, a među ostalima to su i daytraderi.
Zarada od 2k po dionici (npr. sa 7k na 9k) je jako lijepa, ali taj netko nije siguran u svoju procjenu ili nema vremena čekati, a ne ja kolega! Zašto prodati na 9000 Kn, kada ima sve uvjete da uskoro bude i 11000 Kn, pa onda i 13000 Kn? Znate zašto? Radi nesigurnosti u procjenu! Ne volim kada me netko proziva, a da ja ne vidim niti najmanje osnove za to. Ok, istina da se nemam pravo ljutiti na daytrade-anje, ali mi ima pravo to smetati.
Oni koji žele brzu zaradu u kratkom roku nisu samo po forumima, nego svuda oko nas, kuda god pogledate, pa i na forumima. Ja sam osobno na forumu jer mi je zanimljivo čuti druga razmišljanja, a i to mi je jedan vid zanimacije.
Kada dionica dođe na moju željenu razinu, pogledat ću naloge na k/p i onda odlučiti da li još čekati ili prodati. Te ću tada znati da li je ostvareno sve što očekujem od ovog društva. Ako će tada biti sve ostvareno, i ako će biti jača prodaja od kupnje, tad ću prodati. Npr. Ingru sam prodao kada je došla na 19k, a kupio na duplo nižoj cijeni, i nisam je prodao niti na 12k-13k niti na 15k nego na 19k jer sam procijenio da će tamo stati. I stala je. Kada je opet krenula uhvatio sam je tek koju tisuću iznad. Tako i TNSA, ako dođe uskoro na 10k-11k, neću je sigurno prodati, jer to nije ono što očekujem, a procjena o tome gdje će stat i kada će padat kod TNSA ne može biti sigurna, što Vi najbolje znate.
A što se trezora tiče, ako oni pokupe na burzi dobar dio onih 2500 dionica, i time znatno podignu cijenu, i sebi i drugima, što je u tome loše? Što je u tome loše kada bi u slučaju da dignu time cijenu na npr 12k njima prosječna cijena bila recimo 9k-10k, kada bi time stvorili neku pozitivnu sliku o tnsa, kada bi time potakli ponovno pozitivan trend oko tnsa, i kada su tada u mogućnosti povući stotinjak miliona Kn svoje dobiti iz Policentra, i kada su tad u mogućnosti obaviti revalorizaciju, ili prodati neke nekretnine koje im nisu potrebne za ogromne novce, ili prodati upravnu zgradu i preseliti se u manju i na manje atraktivnoj lokaciji i sve to objaviti na burzi kao nove materijalne činjenice. Da li ste svjesni gdje bi tada završila cijena?? Ne treba zaboraviti da je g. Ključariček i zamjenik predsjednika NO Policentra, te da itekako može utjecati na to kolike će troškove izgradnje Towera Policentro prikazati, te što će biti s Transadrijinim milionima kod Policentra. Ne treba zaboraviti i da su u NO dioničari kojima je itekako bitno da cijena na burzi bude visoka.
Sve je to ako? Ok, i bez prodaje nekretnine ili nekretnina, bez prodaje upravne zgrade, bez revalorizacije…….potpuno je sigurno da će barem stotinjak miliona sjest na račun Transadrije…..
Tko želi nek prodaje čim dođe na 9k. Sve što sam želio reći je da su špekulanti usporili rast, ili potakli pad u jednoj mjeri, ako želite tako.
Ispirčavam se za poduži post, ali osjetio sam se prozvanim, pa sam imao potrebu objasnit svoje razmišljanje. Kolega Crumarix ne želim prepirku s Vama, samo iznosim svoje mišljenje kao što ste i Vi.
Hahahahaha!
Neki su se ovdje jako razljutili vidim, ali moram priznati da mi je smjesno, i drago.
Nazalost, jeftinije ne ide. Zao mi je ekipo. Znam da su mnogi od vas rusili kako bi istjerali drhtave rucice (kojih ovdje ima mnogo, jasno mi je). Ali jos uvjek nije gotovo! Pa uprava kupuje samo 2500 komada! Sta je to za vas? Ili ste istresli sve pa nemate vise za istresat? 🙂
Problem je u nasem neukom narodu, koj kupuje cim vidi da je nesto odletilo 10%, a prodaje cim vidi da je palo 10%. Kao da neka Bozanska sila odreduje “E sad ova dionica vrijedi toliko!”. Nikome od njih nije jasno da mi odredujemo po koliko ce se dionica kupovat i prodavat, svako od nas, pa i onaj s jednom dionicom u portfoliju. Ni ja ne volim takve ljude u vlasnickoj strukturi, i kad god je moguce biram dionice bez takvih investitora. Ali ipak sam protiv iskoristavanja neukog naroda manipuliranjem cjene! Po meni transadrija vrijedi puno vise od trenutne cjene (zato je i drzim kroz sve uspone i padove). Ocito je da i Uprava smatra da vrijedi puno vise od trenutne cjene. Jedina razlika je sto ja nemogu utjecat na vrijednost, dok uprava ima dovoljno sredstva da potegne cjenu ljepo gore. Sad samo treba vidjeti koliko Uprava smatra da dionica vrijedi. A svima vama kojima su zamrsili racune, trebalo bi vas istjerat iz Transadrije kao sto je istjeran bivsi NO na glavnoj skupstini. Kroz glavna vrata, nogom u rit.