TNSA (Transadria d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNSA (Transadria d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Onima koji su kupovali na razinama iznad 10.000 kn bi bilo pametnije da su malo bolje poslušali te pljuvače…

…Ja bih rekao da je krajnje vrijeme za priču o dividendi..hi..hi..hi[smiley2][smiley8]

Ne, prvo ide Tower centar, onda dividenda…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Kada je isplata dividende

Zvao sam i rečeno je da će biti najvjerojatnije u 10. mj.

One priče o dividendi od 12000 Kn su nebuloze, ali dividendu od 200 Kn rijetko koje društvo isplačuje. Pa Ingrina dividenda je bila 250 Kn, a od Jamnice mislim 400 Kn, a zna se na kojim su razinama cijene njihovih dionica. A slijedeće godine vjerujem da će Transadria ponovno isplaćivati dividendu, i to osjetno višu nego ove godine[smiley1]

www.HonorarniPosao.net Biznis s manje stresa i jako dobrom zaradom -----> Domaining, trgovanje web domenama (web adresama) Ozbiljan posao, detalji na web stranici

hehe..ERNT je na 3400 isplatio 450 kn….

a druge godine sigurno neće biti dividende,jer se ide u kupovinu dionica.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Ova dionica zahtjeva zaborav.
Imaš ju i zaboraviš na to.
Onda se slučajno probudiš u jesen sljedeće godine i napraviš obračun.
I to je to.
Točka

hehe..ERNT je na 3400 isplatio 450 kn…. a druge godine sigurno neće biti dividende,jer se ide u kupovinu dionica.

Ja sam na razini od 4250kn dobio 300 kn dividende…koji ti to ERNT imaš?

quote=Crumarix]
hehe..ERNT je na 3400 isplatio 450 kn…. a druge godine sigurno neće biti dividende,jer se ide u kupovinu dionica.
[/quote]

ERNT ne pratim, ali sam napisao RIJETKO KOJE DRUŠTVO, što ne znači nijedno[smiley11].
A druga stvar, ne možete tvrditi da “sigurno” neće biti dividende slijedeće godine jer niti ja ne tvrdim da sigurno hoće, mada sam 99% uvjeren da hoće.
Kupnja dionica je pozitivna stvar, i nimalo neće utjecati na isplatu dividende jer iznos dovoljan za kupnju 2500 komada dionica Transadrije je nešto ispod 20 miliona Kuna. A do slijedeće redovne Skupštine bi na računu trebao biti nekoliko puta veći iznos od 20 miliona. Samo od prodaje dijela prostora u Toweru (prodaja ostvarena u srpnju) Transadriji pripada oko 50 miliona Kuna. To je samo dio, a očekujem i znatno veći priljev. Ali u slučaju da i bude na računu “samo” 50 miliona Kuna, u tom slučaju bi ostalo 30-tak miliona za dividendu, i da recimo 10 mil. se rasporedi u zadržanu dobit, iznos slobodan za moguću isplatu dividende bi mogao biti 20 miliona Kuna što bi bilo dovoljno za 695 Kn dividende, što je nekoliko puta više od iznosa ovogodišnje dividende, kao što sam i napisao u prethodnom postu[smiley1]. I to je minimalistička računica.
S druge strane, da ste napisali kako dividende neće biti radi novih ulaganja u neke druge profitabilne projekte tipa Tower center, tada bih se donekle mogao složiti s Vama. Ali i u tom slučaju sumnjam da ne bi bilo osigarnih barem 10-tak miliona Kuna za isplatu dividende pošto duboko vjerujem da ovaj Nadzorni odbor želi dividendu. Također, ulaganje u te eventualne nove projekte (koji su, usput rečeno, najavljeni) bi donijeli novu, po logici veću ili jednaku zaradu od ove s Towerom, pa onda ne bi bilo nerealno niti očekivati dividendu od nekoliko tisuća Kuna kroz narednih 5-6 godina.
Neću ići u tako daleke procjene, mada sam ih za sebe dobro razmotrio, ali ću opet naglasiti, duboko vjerujem u dividendu i slijedeće godine, i to višestruko veću od ovogodišnje, i sve to na cjenovnoj razini dionice osjetno većoj od trenutne![smiley1]

Poanta svega je da će se čekanje isplatiti. Ni meni se ne sviđa cijena na ovoj razini jer trenutno ne dokupljujem pošto nemam slobodnog casha, a i HT je blizu, ali znam kolike su mogućnosti rasta ove dionice i vjerujem da će taj rast uslijediti vrlo brzo, pa ću pričekati.[smiley2]

www.HonorarniPosao.net Biznis s manje stresa i jako dobrom zaradom -----> Domaining, trgovanje web domenama (web adresama) Ozbiljan posao, detalji na web stranici

jel se sjeca netko ovog starog teksta[smiley2]?

podsjeca me na neke druge dionice, necu rec koje da ne ispada kako drukam..

http://www.ritelefax.hr/stalnerubrike.asp?ib=645&sr=49

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

jel se sjeca netko ovog starog teksta[smiley2]? podsjeca me na neke druge dionice, necu rec koje da ne ispada kako drukam.. http://www.ritelefax.hr/stalnerubrike.asp?ib=645&sr=49

e….autor teksta budući predsjednik NO ( budući u vrijeme pisanja), a sada već bivši !

[smiley1]

Opet nam se javio gosp.bauštelac na drugom forumu. Trenutno mu neodgovara NO,i želi ga rušiti,samo neznam s kojim dionicama i glasovima. Svoje dionice je prodao još prošle godine,i preko svojih prijatelja rušio cijenu više od 6mjeseci. Ako toliko želi rast cijene neka potegne prema gore i neka kupuje. Da nije nagovarao svog prijatelja da iskipa masu dionica oko skupštine,danas bi ta cijena bila preko 10000kn,a ovako je gdje je,što ne znači da će tu i ostati.

naravno da neće…ide još dolje,i to jako,……ljudi,pa tko to prodaje??? MI ili Bauštelac?pa to su sve mali dioničari,u strahu,ili špekulativno iskrcavaju,ruše i dokupljuju niže…to je bit burze.nema neprijatelja,ali nema ni prijatelja ! navija za dionicu,i paralelno se iskrcava,čeka nisko jer zna da će doći dolje,jer je to neminovno,jer ima previše needuciranig i mladih igrača…2+2 su 4 !

i što može biti poslije ovakvog posta ??? – još 50 dionica koje ruše cijenu na 7.000…..nekima je to još uvijek izlaz sa plusom,ali i mrcvarenje od 6 mjeseci prepunog propuštenih prilika…. i što će taj napraviti ???

osobno, mislim da se vraća na 6800, možda ako ja baš bedara totalna,i na 6500-400,ali nikako ne manje,jer onda počinju igrati i margini,a to je gadno.

Opet nam se javio gosp.bauštelac na drugom forumu. Trenutno mu neodgovara NO,i želi ga rušiti,samo neznam s kojim dionicama i glasovima. Svoje dionice je prodao još prošle godine,i preko svojih prijatelja rušio cijenu više od 6mjeseci. Ako toliko želi rast cijene neka potegne prema gore i neka kupuje. Da nije nagovarao svog prijatelja da iskipa masu dionica oko skupštine,danas bi ta cijena bila preko 10000kn,a ovako je gdje je,što ne znači da će tu i ostati.

Daj me prosvijetli – tko je taj Bauštelac ? Zna li tko ? [smiley6]

Što ovca ležeć' vidi daleko nije...

New Report

Close