TNSA (Transadria d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNSA (Transadria d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ima li ko nove info o Toweru

SKORa-M-A[color=blue][/color]

Uh, baš se nis nadal da roknulo ispod 8 somova. Ne bu dobro

Dobra vijest jučer na Hrvatka danas,Tower centar poslovao već do sada 20% bolje nego li prošle godine,vjerujem da i TNSA ima nekakve koristi od toga.

hm…ima ona koristi od mnogocega ali svejedno dionica gore ne ide!
[smiley8]

polako…treba se malo dokupit pa onda ce ic gore!

Što leži ne bježi

Imam osječaj da je 90% dioničara izašlo iz TNSA ili ju više ne žele komentirati.INA pada cijelo vrijeme i to od 3440 kn do 2800 kn i nije bilo panike,a sada kada je pala za 200 kn i znalo se da će se vratiti svi su se raspisali,a TNSA već po peti puta pada u zadnjih par mjeseci i još uvijek pada o njoj nitko ni riječi.

Imam osječaj da je 90% dioničara izašlo iz TNSA ili ju više ne žele komentirati.INA pada cijelo vrijeme i to od 3440 kn do 2800 kn i nije bilo panike,a sada kada je pala za 200 kn i znalo se da će se vratiti svi su se raspisali,a TNSA već po peti puta pada u zadnjih par mjeseci i još uvijek pada o njoj nitko ni riječi.

09.08.2007
Top 10 investitora za vr. papir – “TNSA-R-A”

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 8.071 28,07 Osnovni račun
2. HPB D.D. 1.275 4,43 Skrb. račun
3. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.153 4,01 Skrb. račun
4. JOZIĆ TOMO 857 2,98 Osnovni račun
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 603 2,10 Skrb. račun
6. CENTAR BANKA D.D. 592 2,06 Skrb. račun
7. EIG D.D. 460 1,60 Osnovni račun
8. HOMAN MOIRA 444 1,54 Osnovni račun
9. FILIPOVIĆ MARIJAN 437 1,52 Osnovni račun
10. MITROVIĆ MILIVOJ 328 1,14 Osnovni račun
Ukupno: 49,45

Važeći podaci za uredovni dan 16.08.2007 .

2. HPB D.D. 1.291 4,49 Skrb. račun
4. JOZIĆ TOMO 857 2,98 Osnovni račun
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 603 2,10 Skrb. račun
6. CENTAR BANKA D.D. 592 2,06 Skrb. račun
9. FILIPOVIĆ MARIJAN 437 1,52 Osnovni račun
10. MITROVIĆ MILIVOJ 328 1,14 Osnovni račun
Ukupno: 49,51

2. HPB D.D. Skrb. račun (+16)

Ocito da je i Tomi ispod 8k preniska cijena za iskrcavanje, ili mu je broker zadnjih 7 dana na godisnjem.

Strpljen-spašen[smiley1].
Kolega hohner, ne znam koliko dugo ste u TNSA, ali ako ste novi naviknut ćete se na sve ovo[smiley2]. U početku sam se znao doslovno skamenit nakon nekih bitnijih padova, a sada me samo malo uhvate živci nakon svakog većeg pada jer ću morati dulje čekati svoj target. Trenutno ne dokupljujem jer nemam previše slobodnog casha, ali ako se to promjeni krećem opet u dokup.
Kada bude objavljeno da je Transadriji uplaćeno na račun stotinjak miliona Kuna koje čeka već sada od Towera, a imajući u vidu da je dobit iz ovog Izvješća bila samo nešto više od 4 miliona, tada će izbit na naslovnicu Poslovnog s “navlakačkim” naslovom[smiley1]. A to će biti samo dio prihoda koji se očekuju od Towera. Također, kada se objavi da povezana društva iz Slovenije više nemaju gubitke i da posluju s dobiti, i to će također biti generator za uspon cijene. Društva iz Slovenije posluju sa zanemarivim gubitkom, i sumnjam da kada ih ispeglaju će dobit biti značajna, ali čisto psihološki će jako lijepo djelovati da i povezana društva su prešla iz gubitaša u društva koja pridonose dobiti u konsolidiranom izvješću. Kada počne trezor kupovati i kada bude vidljivo svima (u Top 10 SDA) da je Transadria u Top 10 dioničara Transadrije, to će također donijeti pozitivan efekt. Vrlo vjerojatno da kupnja neće ići preko burze, ali je realno očekivati da će dio biti pokupljen i na burzi. Možda zadnji dio,kako bi podigao cijenu dionice, pokupio prodaju nesigurnih. Čim se cijena konačno stabilizira, prestat će i margin callovi što će umanjiti i ponudu na prodaji barem za neki sitan postotak. Možda se u međuvremenu i proda neko skladište ili neki od prostora koji su više trošak nego korist, pa i na temelju toga sjedne koji milionček, a to bude popračeno objavom o popularnim “materijalnim činjenicama” na burzi. Doći će naračun i prihod od zakupa prostora u Toweru koji će i dalje ostati u vlasništvu Transadrije. A i ubrzo će biti prodan i ostatak prostora u Toweru koji su, ili koji će biti naknadno dodijeljeni Transadriji. Također, Transadria će, kada se smiri situacija s cijenom, početi opet privlačiti investitore i radi svojih mnogo puta opjevanih nekretnina.
E sada, stotinjak miliona od Towera bi trebalo biti na računu Transadrije, kako je i najavljeno, u prvom dijelu 2008., a nije isključeno da dio stigne i ranije. Samo od prodaje dijela prostora za iznos od 50 miliona € Transadriji pripada oko 50 miliona Kuna. TransRi ima potraživanja prema Policentru još od ranije, a i nije mu isplačeno 20% dobiti od 115 miliona Kuna (mislim da je tu negdje, da sad ne provjeravam) dobiti Policentra za 2006. Kredit Policentra je pred zatvaranjem, gradnja Towera pred dovršenjem, tako da će uskoro morati počet namirivat vjerovnike[smiley1]. Također, za slijedeću godinu je realno očekivati i dividendu nekoliko puta veću od ovogodišnje. To sve će privući investitore.
Da li će sve te pozitivne činjenice uslijediti za mjesec – dva, ili u 2008. to je pitanje? Možda će i biti polako dozirane pa se rastegne i do 2009., ali sigurno je da će do svega navedenog doći, što će morati podići cijenu za minimalno 2-3 puta. A ja računam da mi se isplati pričekati godinu dana za vrlo izglednih 200-300% zarade.
Da ne ispadne da navlačim, neka me slobodno demantira netko ukoliko ima argumente. Možda ja stvarno živim u zabludi, ali ja čekam ovu dionicu na puno puno puno višoj razini od današnje (mogao bih staviti i još jedan “puno”,neka ih bude 4, a ne 2-3 [smiley1][smiley2][smiley7]), a vjerujem da neću trebati čekati dulje od 2 godine u najgorem slučaju, nadam se jednoj godini, a neću se iznenaditi ako bude sve već gotovo i do proljeća 2008., a vjerujem u manji rast i do kraja ove godine[smiley1].

www.HonorarniPosao.net Biznis s manje stresa i jako dobrom zaradom -----> Domaining, trgovanje web domenama (web adresama) Ozbiljan posao, detalji na web stranici

Hvala kolega Ivan-Drago i vama kolega Fenomeno na ovako opširnom komentaru.Inače u dionicu sam ušao kad je bila 5000 kn.[smiley2]

Hvala kolega Ivan-Drago i vama kolega Fenomeno na ovako opširnom komentaru.Inače u dionicu sam ušao kad je bila 5000 kn.[smiley2]

Drago mi je, nije mi ni bila namjera podcjenjivat[smiley2]. Onda ste i Vi vrlo dobro upoznati s svim događajima oko Transadrije. Čekamo i dalje, pa kako bude[smiley1]

www.HonorarniPosao.net Biznis s manje stresa i jako dobrom zaradom -----> Domaining, trgovanje web domenama (web adresama) Ozbiljan posao, detalji na web stranici

Čekamo kolega fenomeno,čekamo.Lijepi pozdrav.[smiley2]

Važeći podaci za uredovni dan 20.08.2007 .

2. HPB D.D. 1.291 4,49 Skrb. račun
4. FILIPOVIĆ MARIJAN 1.029 3,58 Osnovni račun
5. JOZIĆ TOMO 857 2,98 Osnovni račun
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 603 2,10 Skrb. račun
9. MITROVIĆ MILIVOJ 328 1,14 Osnovni račun
10. ALVIŽ NICOLAS 311 1,08 Osnovni račun
Ukupno: 50,59

Filipović se spojio sa skrbničim od Centar banke…Da li netko razumije ove igrice…[smiley6]

Što ovca ležeć' vidi daleko nije...

New Report

Close