TNSA (Transadria d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNSA (Transadria d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sve dok iammo u minut do četiri iskrcavanje cijena ide dole. možda i do željenih (markots) 7500. Ovih 7700 danas izgleda prilično izgledno za kupiti.

A ja eto, pratim i ulažem u TNSU već godinama, i nekako mislim da ćemo je vidjeti i na 6.800 uskoro..

čovjek se zapita kako će vam se sve ovo što radite isključivo za svoju korist,bez razmišljanja o većini nemoćnih i nažalost neinformiranih radnika,vratiti, i u kom obliku.svi mi radimo da bi živjeli,i živimo da bi radili.

prvo… kada uistinu ne bi razmišljali i o drugima mnogi ne bi ni pisali na ovom forumu…
drugo… većina onih koji misle da su nemoćni uistinu to nisu…
treće… neinformirani radnici su isključivo neinformirani jer ne traže informacije (nemojte očekivati da će vam se servirati na stol kućni) – mada su sve informacije većinom dovoljno servirane
četvrto… svi smo mi radnici ili bili i zarađivanjem za drugoga shvatili da nam u tome ne leži presvijetla budućnost po pitanju materijalne strane… a nemoralnih osoba znam jako puno onih kojima uvijek fali novaca pa posežu za raznim obmanama samoga sebe

savjet: kakav godi bio svijet, ostanite moralni za sebe ali nemojte biti blesavi

nema mi druge nego se zae..ti

bambi, jako me zanima otkud ti tolika bahatost u donošenju sudova o tome kako u tnsa ljudi ispijaju kavicu,zalijevaju cvijeće i kako bi u svakoj normalnoj firmi pola njih dobilo otkaz?
1.ako to nije normalna firma,zašto ste se svi sjatili oko nje ko lešinari,jer očito je da vam više vrijedi mrtva nego živa?
2.čista je laž da su radnicima dionice poklonjene.otplaćene su na malo drugačiji način,tj 15 godina se nije povećavala plaća(bila je cca 2.500 kn)jer je iz dobiti otplaćivan kredit podignut za otkup firme,umjesto da bude podijeljena među nama.da to nije bilo tako plaća bi nam bila do sada 1000 eura.i to je način otplate.
3.koliko posla čovjeku daš,toliko ga i napravi,imaš dokaze da si ti svoju plaću zaradio mukotrpno?tvojoj riječi se vjeruje?muče te zlatnici?ili možda nešto drugo….

samuraj2 – uvijek će biti ljudi svih profila koji vole brzo donositi zaključke…

na sličan način ste i vi komentirali za sve nas da smo nemoralni i lešinari…

bambi, jako me zanima otkud ti tolika bahatost u donošenju sudova o tome kako u tnsa ljudi ispijaju kavicu,zalijevaju cvijeće i kako bi u svakoj normalnoj firmi pola njih dobilo otkaz? 1.ako to nije normalna firma,zašto ste se svi sjatili oko nje ko lešinari,jer očito je da vam više vrijedi mrtva nego živa? 2.čista je laž da su radnicima dionice poklonjene.otplaćene su na malo drugačiji način,tj 15 godina se nije povećavala plaća(bila je cca 2.500 kn)jer je iz dobiti otplaćivan kredit podignut za otkup firme,umjesto da bude podijeljena među nama.da to nije bilo tako plaća bi nam bila do sada 1000 eura.i to je način otplate. 3.koliko posla čovjeku daš,toliko ga i napravi,imaš dokaze da si ti svoju plaću zaradio mukotrpno?tvojoj riječi se vjeruje?muče te zlatnici?ili možda nešto drugo….

Nikome ova firma ne odgovara mrtva i nitko se nije sjatio kao lešinar. Ono što svatko tko ima dionicu želi vidjeti je da firma dobro radi, da ima za sve posla i da se širi poslovanje, a to znači i zapošljavanje novih ljudi.
Inače u Americi postoje fondovi koji kupe firmu i onda je lividiraju da bi na tome zaradili. Ovdje kod nas to nije slučaj. Ono što bih ja volio vidjeti u NO i upravi Transadrie je kombinacija financijskih i core business stručnjaka. Ni meni se ne sviđa da u NO uđu četiri financijska stručnjaka jer to nije dobro za osnovni biznis.
Inače radim u firmi koja je drastično smanjila broj zaposlenih radi većeg profita i u kojoj se mjeri svaki zaposlenik po milion kriterija. Na vašu radost vjerojatne niste osjetili takav presing na poslu i želim vam da to ne osjetite, a to je moguće samo uz dogovor svih vlasnika gdje se ne bi gledala isključivo kratkotrajna dobit već dugoročni razvoj kompanije.
Na žalost danas management dolazi na svega nekoliko godina, stimuliran je ogromnim bonusima i radi u stilu bitno je danas zaraditi što više.

samuraj2 – uvijek će biti ljudi svih profila koji vole brzo donositi zaključke… na sličan način ste i vi komentirali za sve nas da smo nemoralni i lešinari…

moram se ispričati svim dobronamjernim dioničarima,moja želja(a znam da nije samo moja)za stabilnom,perspektivnom firmom,koja neće biti samo krava muzara pojedinima koji su se slučajno našli (još u kenozoiku)u pravo vrijeme(privatizacije)na pravom mjestu(fotelji),je veća od bilo kakve kalkulacije,jer znam da jedino u takvoj firmi može biti i mlijeka za radnike i vrhnja za upravu.
moja isprika još jednom

bambi, jako me zanima otkud ti tolika bahatost u donošenju sudova o tome kako u tnsa ljudi ispijaju kavicu,zalijevaju cvijeće i kako bi u svakoj normalnoj firmi pola njih dobilo otkaz? 1.ako to nije normalna firma,zašto ste se svi sjatili oko nje ko lešinari,jer očito je da vam više vrijedi mrtva nego živa? 2.čista je laž da su radnicima dionice poklonjene.otplaćene su na malo drugačiji način,tj 15 godina se nije povećavala plaća(bila je cca 2.500 kn)jer je iz dobiti otplaćivan kredit podignut za otkup firme,umjesto da bude podijeljena među nama.da to nije bilo tako plaća bi nam bila do sada 1000 eura.i to je način otplate. 3.koliko posla čovjeku daš,toliko ga i napravi,imaš dokaze da si ti svoju plaću zaradio mukotrpno?tvojoj riječi se vjeruje?muče te zlatnici?ili možda nešto drugo….

Vidim da si dobro upućen, a ako sam dobro shvatio i zaposlenik si Transadrije. Možeš li nam onda reći od kuda tako veliko povećanje troškova radnika? To je nešto oko čeka su se lomila koplja u zadnje vrijeme, a nitko još nije dao konkretan odgovor.

Pozdrav

vorda-ne znam zašto nitko ne bi odgovorio na to pitanje,možda treba pitati pravu osobu.ja sigurno nisam taj.iz moje perspektive to povećanje troškova je nešto sasvim drugo nego što je to iz perspektive uprave.uostalom,na ovom forumu je bilo rečeno(elvar)da su neinformirani samo oni koji to ne žele biti,informacije su servirane na pladnju,kaže on
baš bih volio znati gdje je taj pladanj.

je nešto sasvim drugo nego što je to iz perspektive uprave.uostalom,na ovom forumu je bilo rečeno(elvar)da su neinformirani samo oni koji to ne žele biti,informacije su servirane na pladnju

kada se već okreću rijeći i koriste u svoje (sada već tko zna kakve svrhe) to mogu i ja…

Samuraj2 – kažete da ste nemoćni i neifnormirani… jel sam ja moćniji i informiraniji od vas i zašto?
di je štos? što vas smeta i boli?

i možete li objasniti iz SVOJE perspektive zašto je to povećanje troškova toliko?

vorda-ne znam zašto nitko ne bi odgovorio na to pitanje,možda treba pitati pravu osobu.ja sigurno nisam taj.iz moje perspektive to povećanje troškova je nešto sasvim drugo nego što je to iz perspektive uprave.uostalom,na ovom forumu je bilo rečeno(elvar)da su neinformirani samo oni koji to ne žele biti,informacije su servirane na pladnju,kaže on
baš bih volio znati gdje je taj pladanj.

zgodno, samuraj2 ovdje, bauštelac na momnofcu… i sve taman mjesec dana pred skupstinu… ala ce biti vatreno u srpnju…

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

samuraj2: ” je nešto sasvim drugo nego što je to iz perspektive uprave.uostalom,na ovom forumu je bilo rečeno(elvar)da su neinformirani samo oni koji to ne žele biti,informacije su servirane na pladnju ” kada se već okreću rijeći i koriste u svoje (sada već tko zna kakve svrhe) to mogu i ja… Samuraj2 – kažete da ste nemoćni i neifnormirani… jel sam ja moćniji i informiraniji od vas i zašto? di je štos? što vas smeta i boli? i možete li objasniti iz SVOJE perspektive zašto je to povećanje troškova toliko?

ne mogu

New Report

Close