TNSA (Transadria d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNSA (Transadria d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

objašnjava nama ozbiljnim investitorima da sve što su napravili s dobiti su napravili za naše dobro [smiley2]

Ok. Ja sam na (moju) žalost zbog pretjerane izloženosti prodao dio TNSA. Dugo sam u njoj, i prosjek ulaska mi je dosta niži od sadašnje razine, ali s obzirom na ovu objavu razmišljam da se opet (do jaja) izložim.
Mauricije, što kažu fundamenti?

Sada sam pročitao objavu Uprave i moram priznat da sam nemalo (ugodno) iznenađen. Ali zašto kad god pomisliš da je krenulo dobro se nešto izjalovi, pa kad izgleda da više nema smisla se desi nešto ovako pozitivno?[smiley6]
Da li netko zna da li su ih sa burze tražili očitovanje zašto cijena pada ili su sami osjetili potrebu da napiši objavu jer je to najmanje što mogu učiniti za dioničare u ovom trenutku?

www.HonorarniPosao.net Biznis s manje stresa i jako dobrom zaradom -----> Domaining, trgovanje web domenama (web adresama) Ozbiljan posao, detalji na web stranici

Neka Kljucaricek posalje materijalne cinjenice o svojoj ostavci na mjesto predsjednika uprave Transadrije pa da vidis onda kako dionica raste

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Neka Kljucaricek posalje materijalne cinjenice o svojoj ostavci na mjesto predsjednika uprave Transadrije pa da vidis onda kako dionica raste

U krajnjem slučaju možemo na skupštini (između ostalog) glasati o povjerenju predsjedniku NO i predsjedniku uprave.
[smiley2][smiley7]

ja sam danas kupio 4 komada po ovom diskontu 🙂 jedan nalog za dvije dionice na 8500 i jedan nalog na 8300. sutra mozda uzmem jos jednu rundu, ovisno o kretanju cjene i moje volje izlaska iz nekih drugih bisera koje ni sljepa kokos nebi ubola (ali barem sam u plusu da ne bude da sam nezahvalan). tako da cemo se vjerojatno druzit neko vrijeme. zelim svima ovdje nagli i nezapamceni porast jadroplova!

Nadam se da nakon ove stabilizacije krece lagani rast.[smiley2]

salio sam se, znam da sam kupio transadriju 🙂

Odmah se stanje na kupnji popravilo. Samo igre, samo igre, kada ju toliko dugo čekam, ma čekati ću je do min. 15k. K/P

“igre oko Ingre”?
slažem se, na 8700 sam prestao prodavati, nema smisla (iako još nismo probili donji Bolinger )..smanjio sam izloženost, ostatak ostaje za bolja vremena, sjetimo se samo PTKM-ova pada na ispod 180 kn, a sada je preko 300..

svako zlo za neko dobro,bar se istresaju (izlaze) nekvalitetni ulagači i bezveznjaci, a ulaze oni jačih živaca..

Mislim da se cijena stabilizirala i da već
sutra možemo očekivati zelenu sviječicu.

And God says let there be light and be light, and it was good...

Da, da..tek ovo sada se slaže sa svim što sam uspio saznati prije izvještaja…i ja sam malo ostao u čudu na 1Q i na reakciju na burzi, ali ovo danas zapravo stavlja sve stvari na svoje mjesto…osim jedne….no to će skupština posložiti, vjerujem na zadovoljstvo svih dioničara TNSA, kako malih, tako i onih još manjih…[smiley2][smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Evo prenosim jedan, prema mojem mišljenju jako dobar post sa jednog drugog foruma:

“Dok se vi svi zabavljate sa Eurohercom je sam složio financijske kockice na Transadriji i njezinim konsolidiranim društvima. Malo ću vam objasniti zašto dobit u 1Q nije prikazana kakva se očekivala.
Glavni problem u svemu je neprikazivanje udjela dobiti Trans RI društva od 2006.g. kojega su odlukom skupštine Policentra 27.04. ove godine odlučili ostaviti u zadržanoj dobiti. Ta dobit od 23,2 mil kn je trebala biti pridodana u bilancu i kada se isključe manjinski interesi tvrtke Trans RI u iznosu 6,7 mil. kn tada bi netto dobit Transadije bila 16,42 mil. kn + 4,0 mil. kn ostvarene od same matice. Dakle, dobit za 1Q/2007 je trebala biti prikazana u iznosu od 20,42 mil. kn. Naravno, investitori su to i očekivali vidjeti i kada su primjetili samo 4,0 mil. kn pokrenuli su lavinu, ali navedena dobit je i ostvarena i biti će upisana u bilancu jer je Policetro dužan taj iznos od 23,2 mil. kn isplatiti Trans RI i plus ostalih 27,3 mil. kn što je ukupno 50,5 mil. kn. Od tih 50,5 mil. kn sama Transadrija će ostvariri dobit od 35,75 mil. kn koja će uskoro biti i prikazana.
Također bi se htio osvrnuti na kraj prošle i početak ove godine i dotaknuti se famoznog porasta i pada cijene dionice. Investitori koji su dobro izračunali ili saznali te podatke u prošloj godini kupovali su i tako podizali cijenu Transadrije. Zašto, pa jednostavno su tu dobit očekivali da se pripoji prošlogodišnjim podatcima u bilanci. Gledati za pravo, tako je trebalo i biti i prošlogodišnja dobit Transadrije je trebala biti uvećana za tih 16,42 mil. kn, ali nije jer, kako su u godišnjoj bilanci i objasnili nije bilo skupštine Policentra pa podatci nisu potpuni! Naime, dobit je bila neraspoređena. Za prošlu godinu je trebala ukupno iznositi 33,53 mil. kn i to samo za Transadriju. Naravno, sa tim iznosom i nije baš dionica rasla bez razloga. O naknadnom spuštanju i rušenju cijene nema potrebe pisati jer je tu sve već napisano. Dakle, ovo je već drugi kvartal gdje se ta dobit prebacuje u neko od slijedećih razdoblja.
Naravno, sve će doći na svoje i ta i sve ostale dobiti od Policentra će biti naplaćene uskoro!”

www.HonorarniPosao.net Biznis s manje stresa i jako dobrom zaradom -----> Domaining, trgovanje web domenama (web adresama) Ozbiljan posao, detalji na web stranici

Počelo se lagano skidat s prodaje

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

New Report

Close