Velika većina novopečenih “investitora” bazira svoje procjene na fundamentima koji su zapravo tek početak. S vremenom shvate (ako) da je ovdje psihologija i ponašanje ulagača (malih posebno) puno važniji dio priče, pa su pitanja 2 booka 3 booka ili ovo vrijedi ili ne vrijedi zapravo početnička pitanja. Upravo sa jednom kolegicom, psihologinjom pripremamo članak o ponašanju investitora na tržištu kapitala, pa kad bude gotov, pozvat ću vas – možda vam pomogne u razmišljanjima.[smiley2][smiley2][smiley2]
nakon faze o kojoj ti pričaš isti se vraćaju fundamentima, ali ovaj puta znatno inteligentnije i manje površno nego u prvoj fazi.
Rekao bi da se u obje faze o kojima ti govoriš, (očito se ti nalaziš u drugoj fazi) zapravo radi o POČETNICIMA kakvih je u HR puna burza.
nakon faze o kojoj ti pričaš isti se vraćaju fundamentima, ali ovaj puta znatno inteligentnije i manje površno nego u prvoj fazi.
Rekao bi da se u obje faze o kojima ti govoriš, (očito se ti nalaziš u drugoj fazi) zapravo radi o POČETNICIMA kakvih je u HR puna burza.
Ma genijalno , kolega, genijalno…di ste do sada? Na raftingu…[smiley2][smiley2][smiley2]
Evo nas blizu 10.000 kuna:
Kupnja – TNSA-R-A
1 9.901,00
3 9.900,00
2 9.852,00
3 9.850,50
4 9.849,99
Prodaja – TNSA-R-A
1 9.999,00
1 9.999,75
1 9.999,97
6 9.999,99
46 10.000,00
Kad odlučujete sami šanse su vam 50:50 – ako slušate tuđe mišljenje, šanse su vam 25% (drugih 25% otpada na onog koga slušate) i tako dalje, matematika je neumoljiva. Zato je nikad nisam volio…[smiley2][smiley2][smiley2]
Ovu glupost treba uokvirit
Velika većina novopečenih “investitora” bazira svoje procjene na fundamentima
Velika većina novopečenih investitora ni ne zna što su fundamenti, prijatelju, nego se vode za glasinama i ulažu kad raste, a prodaju kad počne padat – osobno ih poznajem dosta.
A što se tiče načina razmišljanja kod investiranja, mislim da je pametnije voditi računa od fundamentima nego se vodit za pobješnjelim krdom – to su rekli i Buffet i Graham. Naravno, treba voditi i računa o tome kako drugi investitori razmišljaju jer upravo o njima i ovisi cijena.
Asko:
”
Kad odlučujete sami šanse su vam 50:50 – ako slušate tuđe mišljenje, šanse su vam 25% (drugih 25% otpada na onog koga slušate) i tako dalje, matematika je neumoljiva. Zato je nikad nisam volio…[smiley2][smiley2][smiley2]
”
Baš i ja gledam i ne vjerujem kakve se nebuloze iznose. Ulaganjem u neku dionicu da su šanse 50 – 50%.
To je kao da kažeš da skačeš sa krčkog mosta i kažeš da su ti šanse lapo – lapo.
[smiley2][smiley2][smiley2]
Teško vas je nazvati kolega…malo kućnog odgoja ne bi smetalo….il je to u vašem selu A.F.[smiley2][smiley2]
Npr.
BV je skoro potpuno nebitan kod dionica sa visokim EPS
[smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]
Osobno ću intervenirat kod g.Ključaričeka, di mu je 1Q?[smiley1]
Jel ono 45 dana ima rok?Ako je tako brzo ističe.[smiley4]
Baš i ja gledam i ne vjerujem kakve se nebuloze iznose. Ulaganjem u neku dionicu da su šanse 50 – 50%.
To je kao da kažeš da skačeš sa krčkog mosta i kažeš da su ti šanse lapo – lapo.
Ma kolega, ne znam kako ste se vi našli da je to namijenjeno vama…od svih iskusnih na ovom forumu, javite se vas par “nadobudnih” i “pametnih”.
Svaka bud… zna popljuvati drugog…ali baš svaka…i one se prve i jave…
[smiley2][smiley2][smiley2]
Pustimo mi sada tko zna, a tko ne zna.
Bitno da kupnja sve više jača u isčekivanju 1q.
Stanje K/P
ček ček… pa ja sam se skoro pa prvi javio – nisam valjda i ja taj?
stvarno sam htio pomoći Lave za disertaciju [smiley2]
ček ček… pa ja sam se skoro pa prvi javio – nisam valjda i ja taj?
stvarno sam htio pomoći Lave za disertaciju [smiley2]
Uvijek dobrodošao, lafe…[smiley2][smiley2][smiley2]