Sve 5, ne zanima me. Ako mali moraju još uz sve nedaće uplaćivati novac da bi se dionica i dalje trgovala onda je stvarno ovo luda kuća 🙂
tko riskira, ne profitira.
i ja bih volio da ne moram trpjeti ovakve špkove, ali vrijednost uvijek prevlada – i vlho je bio delistiran, pa se je vratio u velikom stilu, i tnpl je bila delistana, pa smo sad opet tu. na krau će ipak činjenica da li tnpl naviga u plusu ili u minusu odrediti fer cijenu tnpl.
kolege, u nekoliko navrata bilo je spomenuto od same uprave (prije lanjske zamjene za TPNG, i kasnijeg dokapa) da im nije “interesantno” imati uvrštene dvije vrijednosnice. TNPL će ostati kao neka fondacija, a od nove se očekuju velike stvari.
nije njima interesantno jer žele cijelu pogaču samo za sebe.
jest nama intersentno i trebalo bi biti burzi i brokerima interesantno jer ne vidim bas da burza vrvi velikim izvoznicima i tvrtkama koje mjere imovinu u milijardama, a i prihode.
ovi mamlazi sa burze – od čega oni misle živjeti kad sve dionice koje ne daj bože mogu postati predmet trgovine, bacaju van i jude koji ne daj bože žele trgovati, tjeraju ih ča. a hvalili se isti ti mamlazi kako se protiv derlistanja bore listanjem na mtp kotaciji. muko otkopa, haso zakopa.
pazi ovo – pevec će izvrstiti jer da nema trgovine. a prije 10 dana su ga uvrstili zbog pola milje prometa u redovno. tnpl nije tako dobro igrtala, ali bilo je prometa. od čega ti idiotttii žive, ja ne znam, da li od prihoda od dionica i brokera ili od prodaje tetkine srebrnine.
kolege, u nekoliko navrata bilo je spomenuto od same uprave (prije lanjske zamjene za TPNG, i kasnijeg dokapa) da im nije "interesantno" imati uvrštene dvije vrijednosnice. TNPL će ostati kao neka fondacija, a od nove se očekuju velike stvari.
Ako žele postati fondacija, bez da ih komentiramo, kritiziramo i pratimo na forumima, kupujemo izvješća, knjige dioničara itd. moraju nas isplatiti po fer cijeni, ne ove troznamekaste na burzi sada. Dionice nam nitko ne može uzeti a znamo koliko vrijedi dionica. Burza, ne burza, navažno, neka samo isplačuju dividendu i svi ćemo biti sretni.
Tnpl je dionica koja je daleko sigurnija od kćeri gledano dugoročno. Zato i je osnovana tvrtka kćer koja će se, ako ikad to zatreba, likvidirati bez da matica ima ikakvih posljedica. Trenutno tpng mlati lovu, dobro i jednoj i drugoj. Ako ikad tpng poćne poslovati s gubicima i voda dođe do grla ima mif-ova koji će potrčati u spas, a kao zadnja opcija ide rasprodaja. Tako da ne postoji tpng radi ulagaća nego radi zaštite matice i to je jedina istina.
kolege, u nekoliko navrata bilo je spomenuto od same uprave (prije lanjske zamjene za TPNG, i kasnijeg dokapa) da im nije "interesantno" imati uvrštene dvije vrijednosnice. TNPL će ostati kao neka fondacija, a od nove se očekuju velike stvari.
Ako žele postati fondacija, bez da ih komentiramo, kritiziramo i pratimo na forumima, kupujemo izvješća, knjige dioničara itd. moraju nas isplatiti po fer cijeni, ne ove troznamekaste na burzi sada. Dionice nam nitko ne može uzeti a znamo koliko vrijedi dionica. Burza, ne burza, navažno, neka samo isplačuju dividendu i svi ćemo biti sretni.
[/quote]
kolege, na žalost nisu oni ovdje radi nas kao na zapadu. nemojmo biti naivni!
1.što je fer cijena? želje dioničara su jedno, stvarnost nešto sasvim drugo! sjetimo se zadnji put ponuđene fer cijene prije delistinga!
2.istina je da dionice nitko ne može uzeti. moguća i pretvorba u d.o.o., delisting i postaje se udjelničar. što znači interna tgovina najčešće unutar firme. znam sličan slučaj gdje se isplaćuje cca 12% godišnje u odnosu na inicijalni ulog i nitko ne prodaje duže od dvije godine..
3.dionica vrijedi koliko kupac/tržište kaže. od 600 kn do 1000 kn u 5 mjeseci i onda natrg na 600 u slijedećih 7 mjeseci! na mizernom prometu. želje vrlo često ostanu samo želje.
4.divku isplaćuje TPNG (50%) ako se ne varam, a za TNPL ako žele.
5.ako je divka nekome motiv ulaganja, ok. u ovakvoj situaciji….. ne znam.
6.sve u svemu…. ne znam, ne znam.
7.sretno svima: bilo in ili aut!
p.s. nemam nikakav motiv, naglas razmišljam. izlazio polako lani u rastu od 560-800 kn. ispalo je mjesec-dvaprerano!
3.dionica vrijedi koliko kupac/tržište kaže. od 600 kn do 1000 kn u 5 mjeseci i onda natrg na 600 u slijedećih 7 mjeseci! na mizernom prometu. želje vrlo često ostanu samo želje.
da sam ja svojim portfeljem trgovao pod ovim geslom, davno bih bio predao štafetu ili odnio gaće na štapu. tržište ovdje nema što reći jer tržišta u nekom zdravorazumskom pojmu ovdje niti nema.ja se nadam da će ovdje ipak prevladati glas razuma pa će neki brokeraj naći svoj interes u ovome jer za razliku od izgleda burze, oni žive od trgovanja. mi znamo crno na bijelo da tnpl samo na konto tpng i vlen vrijedi više no sada, a pomalo proviruju i stidljive vijesti da je tnpl čak i ovu godinu sa potopom na tržištu vozarina prebrodila u laganom plusu. izdržao sam i prvi delist, odbio ponudu za tpng, a budući mi se ne isplati prodavati sada za burek, ili pukovnik ili pokojnik onda.
Teško da će tvrtka uraditi ovo što nama treba kako reče kolega prije jedino neki broker, ovaj razvoj događaja im ide na ruku da završe započeto. Nema niti udruge dioničara da se branimo, a ako gospoda nastavi taktiku kao do sada ( sve samo ne realnu cijenu za dionice)dosta će dioničara doći u iskušenje prodaje. Možda će netko ipak reagirati od većih koji imaju pakete od više tisuća dionica …
ok, trgovina je započela. sad znamo koliko drugi najveći dioničar traži za svoj paket, neka se pojedu ovi što prodaju za XXX ili su već prodali:
2.000,00 5.928 11.856.000,00