invastimire
povijesni prosjek je varijabilna veličina, a standardne devijacije ovise o njemu! to sam ti htio reči! a vrlo često se događa da se “probije” bilo donji bilo gornji limit. e kad bi to znali…..
pravična naknada – kakav cinizam. što baš prijevaru i pljačku odlučiše okrstiti pravičnom.
nađoh nekih zanimljivih tekstova na http://www.clarksons.net/sin2010/markets/Default.aspx
Za Suezmax;
With tonnage levels in West Africa continuing to remain tight, featured rates ex-WAF increased w-o-w to WS 105 this week. In the Mediterranean, maintenance work in the port of Trieste led to congestion, which reduced the availability of tonnage, allowing the rate on the Med-Med route to increase to WS 100.
Za Aframax;
Market conditions for Aframax owners surged across the board this week, with average earnings increasing by 143% w-o-w to $43,146/day. In the Baltic, a significant tightening of available tonnage saw the rate to the UKC nearly double to WS 135, while the rate cross-UKC surged to WS 175.
..a još kad bih to sve znao pravilno protumačiti 😀 😀 ..prav za prav neznam koliko je para 😀 ..ali znam da je bolje što je WS (worldscale) veći 🙂
..8 interesantnih članaka o Scorpio Tankers Ltd (STNG) iliti kako to radi jedna vodeća svjetska komanija 🙂
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] 955 (+37)
Koliko je tankerski index porastao zadnjih dana skoro 30% ?
A dionica niti makac, baš ja moram kupovati jeftino..
lp