TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega Smootko, mislim da tu ne bi trebalo biti dileme, samo da je “municije” :-))

Ako je i ima kod nekih, neće je biti nakon 1Q kad bi cijena po svemu sudeći trebala biti x2.

A što se tiče odnosa tankeri/bulkeri, mislim da tu stvari konačno dolaze na svoje.

Može mi netko od iskusnijih forumaša objasniti zašto su naši brodari 3-4 puta jeftiniji po booku?

Zato što pučanstvo nema love za kupovati dionice, a “profesionalci” se uključuju kako to biva na većim razinama…

A BALVANA!!! :) :) :)

@smootko

također sam u sličnoj dilemi, ali sam mišljenja da će index u korekciju,u 2 mjesecu, narocito za vlcc i suzemax.ove razine su neodržive za cijelu godinu.
medutim, skoro pirje mjesec dana smo pricali o break even, sto s ovih razina izgleda smijesno, pa i sve da dođe do značajne korekcije i dalje će tnpl poslovati s dobiti, što se duže vremena zadrži na ovim razinama to ce kvartalni izvjestaj biti bolji.
također bit ce interesantno vidjeti koliko su smanjili materijalne troškove, obzirom da je najavljeno da ćesmanjivati plaće i na kopnu.

http://www.intertanko.com/Members-Information/Research-and-Projects/Research-and-Projects/Indicative-key-figures-/

Ja se ne sjećam kad su i Aframaxi i Panamaxi bili iznad 100.000 USD

[emo_palacg]

Kad vremena nisu bila teška i kad novaca nije bilo malo???? Tko se toga sjeća???

Vaš link …

Sad ne stavljate link kad pada ?

Kod mene je trnutno u zeleno…ne vidim nikakav pad????

A BALVANA!!! :) :) :)

Kod mene je trnutno u zeleno…ne vidim nikakav pad????

pad, rast, pad , rast – na grobexu možete dvije stvari – kladiti se na oporavak hrv gosodarstva (većina dionica) ili na oporavak svj gospodarstva (manjina). ono prvo se kosi s zdravim razumom, ovo potonje ima racionalne temelje. ali oporavak nije noćna biljka, vi se probudie a ono preko noći procvjetao oporavak. treba malo šire i malo strpljivije gledati.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

http://finance.yahoo.com/news/why-supply-growth-improved-oil-210015468.html

Iz visokih izvora nekih fondova stižu signali da će Tankerska napraviti delistiranje dionice, a zatim krenuti u prikupljanje kapitala preko novoosnovane tvrtke. Navodno će biti moguće raditi zamjenu dionica. Ne mogu procjeniti koliko u ovome može biti istine i kako se takva možebitna istina može odraziti na cijenu dionice. Zadrani i brodarski znalci imate li vi kakve info? Možda ne bi blo loše navrijeme zauzeti položaje

ako i bude dokap, neće biti po pb 0,25, nego ipak malo više. dakle zgušćivanje kapitala, netko će platiti 500 kn ono što mi sada plaćamo 390.

Jaa bih tu računao na nominalu, a ona je 600 kuna

nominala je nekada bila, pa je bilo dobiti i rasla je vrijednost, pa je bilo gubitaka, pa je padala vrijednost. ptkm je išla npr po 170 kn što je bilo vrlo izdašno. ne znam po kojoj bi cijeni fondovi i bankebili spremni dokapati, ali ijedna uprava koja drži do sebe ne može dopustiti dokap ispod 0, 5 što je minimum minimuma, a i to je poklonjeno.

ali, to je sve glasina. najbitnije je voze li zadrani u plusu , minusu ili na nuli. a to je hvala bogu van dohvata milanovića, linića i ostalih stručnjaka

New Report

Close