Date Close
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Jan 21, 2014 1340.00
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Jan 20, 2014 1344.00
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Jan 17, 2014 1273.00
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Jan 16, 2014 1222.00
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Jan 15, 2014 1142.00
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Jan 14, 2014 1090.00
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Jan 13, 2014 1053.00
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Jan 10, 2014 1051.00
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Jan 09, 2014 1041.00
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Jan 08, 2014 1026.00
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Jan 07, 2014 1014.00
Baltic Dirty Tanker Index [BDTI] Jan 06, 2014 1006.00
vidim da se često navodi TNK kao referenca pa bih molio kolege koji to postaju da navedu bar neke podatke za Teekay Tankers Ltd. (TNK) kao što su
1. tržišna vrijednost/knjigovodstvena vrijednost (P/B)
2. ukupan dug/kapital
3. struktura duga
4. novac + kratkotrajna financijska imovina po dionici
ovdje imas sve ,molim
Hvala kolegama s foruma na nesebičnoj razmjeni informacija 🙂
BDTI u zadnja 3 mjeseca porastao cca.120% tako da će i tu biti vrlo interesantno kad izađu rezultati za 1Q.
“suhi” dio flote je ionako skoro zanemariv po nosivosti i prihodima.
Pozdrav kolegi zmajkiji i hvala na linku.
vidim da se često navodi TNK kao referenca pa bih molio kolege koji to postaju da navedu bar neke podatke za Teekay Tankers Ltd. (TNK) kao što su
1. tržišna vrijednost/knjigovodstvena vrijednost (P/B)
2. ukupan dug/kapital
3. struktura duga
4. novac + kratkotrajna financijska imovina po dionici
ovdje imas sve ,molim
[/quote]
Chance of
Bankruptcy
More
Than
51%
I ovo je vidljivo na tom linku. Šansa za bankrot veća od 51%.
Prodaja se zgusnula na TNPL, a kupnja istrošila i prorijedila, a rast indeksa zaustavljen i u padu, pa sad vi navlačite ljude unutra.
Previše vas je na jednoj strani da bi bilo dobro po dionicu, a da će za par godina bit bolje, to znamo svi, kao što se svi namještaju i koprcaju na prodaji, a nemaju kome prodat jer se bid izmaknuo.
Teekay je u problemima bio jos i 2008 godine. Bio sam tada u Samsungu i oni su gradili par Suezmaxova i nekoliko LNGijeva(LNGijevi nisu bili u njihovom 100%tnom vlasnistvu). Znam da skver samo sta nije katancom i lancom veza te brodove za rivu.
Prodaja se zgusnula na TNPL, a kupnja istrošila i prorijedila, a rast indeksa zaustavljen i u padu, pa sad vi navlačite ljude unutra.
Previše vas je na jednoj strani da bi bilo dobro po dionicu, a da će za par godina bit bolje, to znamo svi, kao što se svi namještaju i koprcaju na prodaji, a nemaju kome prodat jer se bid izmaknuo.
Očito ne pratiš ovu dionicu dovoljno dugo, jer ovaj odnos kupnje i prodaje je trenutno i ok kako je to nekad znalo biti na TNPL. Ovdje je normalno bilo i 50kn odtupanja između kupnje i prodaje.. razlog tome je vjerovatno mali broj slobodnih dionica.
što li se to sve prorijedilo??!! 360 kom na kupnji do 300, 322 kom na prodaji do 500 kn. kamo ćemo li danas?
Mislim da je nekima malo zao sto nisu usli na 3xx, ali vidit ce kasnije da ni ovaj ulaz nije los tj na ovim razinama..kolega ingroman
netko se žstoko trudi održati cijenu na 400 kn, hoće li mu to uspjeti? [emo_smijeh]
Ovo je zaista jedan od rijetkih momenata na burzi kad ne znam ni sam da li bih radije da dođe do korekcije ili da nastavi rasti. Htio bih još kupovati, a imam ih već i previše. Uh! [emo_vrtimise]
Šta vam se čini od ovoga?
If U.S. refiners are running out of capacity to refine domestic oil, then additional U.S. demand for crude (including exports) would support crude oil imports. This could help crude tankers like Frontline Ltd. (FRO), Nordic American Tanker Ltd. (NAT), Tsakos Energy Navigation Ltd. (TNP), and Teekay Tankers Ltd. (TNK). The Guggenheim Shipping ETF (SEA) could also benefit until significantly more refining capacity is added.
Must-know: Why the U.S. could hit a light crude oil refining wall
Sve u svemu, čini se moguć poprilično jak i neočekivan preokret. Fokus je bio na rasutim teretima, tankeri su bili zanemareni a sad snažno nadiru iz drugog plana? A mi ovdje radimo frontu na 400 kn, ili oko 26% NAV-a? [emo_smijeh]