Najčudnije na ovoj dionici je što raste +10 % i toliko pada dok si reko keks uz smiješan promet. … Ponese te 10% rasta i sutra teško hlađenje, ma dajte.
od 260 do 430 je malo više od 10% rasta. onaj koga je ponijelo 10% rasta kupio je na 280-290 i sad se ne buni.
Najčudnije na ovoj dionici je što raste +10 % i toliko pada dok si reko keks uz smiješan promet. Koje su to materijalne činjenice što to uzrokuju. Naglasak je na mizernom prometu. Meni je to sve sumnjivo i špekulantski i zato nikad ne bi nikad dugoročno ulagao u brodare. Ponese te 10% rasta i sutra teško hlađenje, ma dajte.
kolega, a kako ćete nego dugoročno ulagati u brodare. ili možete svaki dan čučiti pred ekranom i očekivati vozarine – danas gore, sutra dolje. tnpl ovisi o svjetskoj potražnji, a svj potražnja ovisi o svj rastu. ili će ga biti ili neće. kao što znam da rasta u hrv neće biti, tako pretpostavljam da rasta u svijetu će biti. kriza u svijetu je završila, čak i srbija ima rastući bdp, o kini i americi da ne govorimo.. mi smo zadnja go…
[/quote]
Poštovani Investitoru ja samo govorim da je na našoj burzi nešto trulo a i u državi još više i to najviše utječe na burzovna kretanja. Brodari ne plove po Jadranu ali ispada da plove jer vani je sve jasno ko dan dok kod nas samo tko će koga prevariti. Nadalje mislim da ljudi nemaju novaca za dionice a i da imaju kad vide kako ovo kod nas skače i pada tko bi tu normalan ulagao. Pa ja znam za situaciju u svjetskoj ekonomiji i to se i vani na burzama vidi ali kod nas ne jer nam je ekonomija loša pa tu upadnu i brodari koji nemaju veze sa time ali su tu.
Sve ove cijene su smiješne, 10% gore, dolje, svejedno. Treba vrebati i čvrsto držati ono što se kupi jer za koju godinu ovo će biti bagatela. Već u FI za 1Q bi se trebalo vidjeti dosta toga a onda možete zaboraviti na tankersku po 400 kn. Ako se dobro sjećam ovo je trenutno na 5% od ATH, na 0.27 BV, 0.43 Prodaje?
na ZSE kronično nema keša jer je cijela država u banani, zato ne čudi što sve više kupaca sada želi unovčiti laganih +30%
Najčudnije na ovoj dionici je što raste +10 % i toliko pada dok si reko keks uz smiješan promet. Koje su to materijalne činjenice što to uzrokuju. Naglasak je na mizernom prometu. Meni je to sve sumnjivo i špekulantski i zato nikad ne bi nikad dugoročno ulagao u brodare. Ponese te 10% rasta i sutra teško hlađenje, ma dajte.
kolega, a kako ćete nego dugoročno ulagati u brodare. ili možete svaki dan čučiti pred ekranom i očekivati vozarine – danas gore, sutra dolje. tnpl ovisi o svjetskoj potražnji, a svj potražnja ovisi o svj rastu. ili će ga biti ili neće. kao što znam da rasta u hrv neće biti, tako pretpostavljam da rasta u svijetu će biti. kriza u svijetu je završila, čak i srbija ima rastući bdp, o kini i americi da ne govorimo.. mi smo zadnja go…
[/quote]
Poštovani Investitoru ja samo govorim da je na našoj burzi nešto trulo a i u državi još više i to najviše utječe na burzovna kretanja. Brodari ne plove po Jadranu ali ispada da plove jer vani je sve jasno ko dan dok kod nas samo tko će koga prevariti. Nadalje mislim da ljudi nemaju novaca za dionice a i da imaju kad vide kako ovo kod nas skače i pada tko bi tu normalan ulagao. Pa ja znam za situaciju u svjetskoj ekonomiji i to se i vani na burzama vidi ali kod nas ne jer nam je ekonomija loša pa tu upadnu i brodari koji nemaju veze sa time ali su tu.
[/quote]
sve što ostali loše rade na grobexu, vi radite suprotno i iskoristite njihovu glupost. ali, zato treba hrabrosti jer kockate se s vlastitim novcem i morate biti jako uvjereni i jako strpljivi i jako likvidni za to vrijeme čekanja. taj spoj vrlina gotovo da ne postoji na grobexu, zato je cijena tu. ne ljutim se ja na ljude što nemaju novaca, nema nitko, ne ljutim se što su plašljivi, svi ljudi su plašljivi, ne ljutim se što su nestrpljivi, takav sam i sam – ja ću samo nastojati smoći koliko god mogu hrabrsosti, strpljenja i novaca i uložiti u nešto što nema apsolutno nikakve veze s hrv gospodarstvom i idiotskom gospodarsakom politikom naše vrhuške jer za svj gospodarsvo ima nade. za naše pod ovakvom politikom nikakve. turizam, brodari, izvoznici, sve ostalo je jad i bijeda tj hrv realnost
..jer za svj gospodarsvo ima nade. za naše pod ovakvom politikom nikakve. turizam, brodari, izvoznici, sve ostalo je jad i bijeda tj hrv realnost
Upravo to je i moja ulagačka politika i pokazala se jako dobrom. Od kraja 2010. turističke i izvoznici, a od kraja 2012. i brodari koji su mi s vremenom, većinom zbog TNPL, postali najveća pozicija.
@James Knox
[emo_palacg]
Kolega smotko kada je tankerska zadnji puta dijelila dividendu i kolika je ona bila.
Traje dovoljno dugo da FI za Q1 bude relativno dobar. A i kad pada ne padne baš kao cigla. 400 kn je neloš ulaz.
Kolega smotko kada je tankerska zadnji puta dijelila dividendu i kolika je ona bila.
2009 25 kn
2008 55 kn
…