TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pogledajte graf koji je stavio kolega anyone, godina 2004-2005.[emo_smijeh][emo_smijeh]

P.S.

Molim moderatora da me ne briše. Hvala.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Samo strpljenja i biti ce sve ok..onaj ko je dugorocni ne treba brinuti:-)

čestitam svima koji su kupovali ispod 300, jako me privlačilo ali nisam uspio.
i čestitke smootku, on je jedan od kvalitetnijih pjesnika ovog foruma, posebno što se tiče brodara. [emo_palacg]

al sad pamet u glavu, ne mojte žedni preko oceana opet.

Smirite malo strasti i pokušajte pisati suvislo.
Evidentno je da je dionica Tankerske plovidbe, unatoč krizi u brodarstu i strukturnoj krizi u samoj Tankerskoj koja je prouzrokovana bahatošću, snobizmom i kriminalom dosadašnjih rukovodećih struktura, bila sprešana na neefikasnom hrvatskom tržištu kapitala puno više nego ju je pripadalo.
Ali upravo zahvaljujući tome oni koji su to prepoznali sada mogu brati plodove.
Porastom vozarina na svjetskom tržištu dionica Tankerske će vjerojatno u srednjem roku doseću i puno veće razine od sadašnjih. Ne bih htio prognozirati radi li se o 600-800 ili 1000 i više kuna jer to će ovisiti o mnogim faktorima. Jedan od bitnijih uz stanje na brodarskom tržištu su i strukturne reforme koje provodi Pavić i o kojima sam neke detalje već iznosio i koje već sada vidno popravljaju krvnu sliku Tankerske plovidbe.
Ipak, kratkoročno očekujem pojačano trgovanje na razinama 420-450 kuna.

al sad pamet u glavu, ne mojte žedni preko oceana opet.

teško kad je pohlepa jača od pameti [emo_smijesak]

U zadnjem Seasure market reportu piše da je jedan Aframax ugovoren na 1+1 godinu za 14.500 i 16.000 usd dnevno.
To govori da će se trenutno visoke spot vozarine za suezmaxe i aframaxe vratiti na puno manje razine.
A u predzadnjem reportu su ugovorena 2 aframaxa na 1 year po 13.750 usd,pocetkom siječnja 2014.

počinje rasprodaja, ipak je preko 6.000 dionica kupljeno na razni 280-300 kn pa ovih +30% nije za baciti [emo_smijeh]

počinje rasprodaja, ipak je preko 6.000 dionica kupljeno na razni 280-300 kn pa ovih +30% nije za baciti [emo_smijeh]

Stavljam pozitivnu ocjenu na post i kažem da je ovo ipak dobra dionica za držati dulje vrijeme. P/BV je nizak i to se mora materijalizirati u nešto dobro, pod uvjetom da vozarine i kad kliznu dolje ostanu na razinama većim nego ova koma od zadnje dvije godine.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Oporavak svjetske ekonomije konačno uzima maha

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Najčudnije na ovoj dionici je što raste +10 % i toliko pada dok si reko keks uz smiješan promet. Koje su to materijalne činjenice što to uzrokuju. Naglasak je na mizernom prometu. Meni je to sve sumnjivo i špekulantski i zato nikad ne bi nikad dugoročno ulagao u brodare. Ponese te 10% rasta i sutra teško hlađenje, ma dajte.

Najčudnije na ovoj dionici je što raste +10 % i toliko pada dok si reko keks uz smiješan promet. Koje su to materijalne činjenice što to uzrokuju. Naglasak je na mizernom prometu. Meni je to sve sumnjivo i špekulantski i zato nikad ne bi nikad dugoročno ulagao u brodare. Ponese te 10% rasta i sutra teško hlađenje, ma dajte.

kolega, a kako ćete nego dugoročno ulagati u brodare. ili možete svaki dan čučiti pred ekranom i očekivati vozarine – danas gore, sutra dolje. tnpl ovisi o svjetskoj potražnji, a svj potražnja ovisi o svj rastu. ili će ga biti ili neće. kao što znam da rasta u hrv neće biti, tako pretpostavljam da rasta u svijetu će biti. kriza u svijetu je završila, čak i srbija ima rastući bdp, o kini i americi da ne govorimo.. mi smo zadnja go…

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

kada izade FI mislim da ćete drugačije razmisljati o ovoj dionici, odnosno u pozitivnom smislu[emo_palacg]

New Report

Close