Da slažem se ako ima tko podatak koji je break even poslije konsolidacije,..
Znam da je za ulpl break even oko 18 000 ..
I mene bi interesirao točan podatak ako ga netko može izbaciti..
otkuda ti to za ULPL?
prošle godine bi bili na nuli da su umjesto 215 mil kn iz vozarina zaradili 290 mil. dakle 29 mil po brodu / 359 dana /5.7 = oko 14.170 usd dnevno im je trebalo da završe na nuli.
Računajući kredite i kamate za ulpl break even je 17500-18000..
Ako netko zna za tnpl neka stavi posebno tankere posebno handy-e
18.12.1023.
Baltic Tanker Clean Index (BCIY) 870
Baltic Tanker Dirty Index (BDIY) 636
Računajući kredite i kamate za ulpl break even je 17500-18000..
Ako netko zna za tnpl neka stavi posebno tankere posebno handy-e
je, ako računaš fin rashode ali zaboraviš fin prihode. ali da ne spamamo, tema je tnpl.
Evo i TNK nastavlja grabit dalje..
http://finance.yahoo.com/q%3B_ylt=A0WTcmFBJY1SrLQABgNabdIA?uhb=uhb2&fr=uh3_finance_vert_gs&type=2button&s=tnk
Baltic Handysize 818 (-0.24%)
Baltic Dirty Tanker 897 (+3.10%)
Baltic Clean Tanker 632 (-0.63%)
Prljavi igraju prljavo..
Shipping companies will demolish 23 very large crude carriers in 2013 and scrapping will stay at about that level for the next three years, according to E.A. Gibson Shipbrokers Ltd., a brokerage in London. Daily rates will average $22,000 in 2014, the mean of 10 analyst estimates compiled by Bloomberg News shows. While that’s almost three times more than current earnings, it’s still below the $25,000 that Frontline Ltd. (FRO), which operates 31 of the vessels, says it needs to cover costs.
ovaj break even sto ceo fro-a govori od 25.000,00 dolara, odnosi se na cjelokupnu flotu, koja je sastavljena od VLCC i Suzemax,kada bi se gledao samo suzemax to bi po mojoj procjeni bilo ensto ispod 20 000,
obzriom da nam handy vec na ovim vozarinama ostvaruju dobit, te ako nova uprava nastavi u dobrom smjeru rezanja materijalnih troškova, prestanka financiranja lokalnih je..vjetara od hajduka, pa do kk zadar, angažiranja dostavljaca po rodbinskim vezama, tnpl bi vrlo brzo mogao iz redovong poslovanja ostvarivati dobit, a kada se uzme u obzir trenutni NAV onda je ova cijena dionice stvarno smijesna
Ma da je ovo uvaljat kome po 400 zlata bi vridilo. Evo ja sam stavio svojih simbolicnih par stotina komada na 400 kuna.Podilija sam u dva naloga. Jedan za ove koji financijski ne stoje najbolje,a drugi za ove dobrostojece.Eto Bozic je pa ako Vam ovo vridi 800-900 steta vam je ne kupovat na bozicnom popustu po 400 od Bozic Bate.
zanimljivo razmisljanje o suzemax-ima za 2014