TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma o kakvom vi to ,štopavanju pričate?
Pa tko to vjeruje u nekakvo štopavanje…netko je želio ili želi prodat i to je to..
Kao što su se prodavale veće količine na jdpl od 55-80.[emo_smijesak]

Pa o takvom štopanju šta non-stop izlaze nalozi od 290-300 kuna, koliko kod se udari po asku opet se pojavi neka količina po toj cijeni.. ne primjećujem tu broj protrgovanih dionica kao recimo na ATPL, volio bih da je drugačije naravno… imam TNPL

bid jači od aska… napokon.

Full ahead…course unknown…

A BALVANA!!! :) :) :)

Oooo, mislim da je kurs i te kako znan…
Danas su očito brodarske dionice hit, i po prometu i po cijeni!

Južni tok upitan-dugoročno
Ukrajina kuha,kratkoročno ako Januković popusti Rusi će zatvotiti plinovod.
Kriza energije na pomolu.
Nafta dobija na vrijednosti.Iskreno,očekujem kratkoročni bum tankerskih vozarina???
Čestitke vlasnicima.Jasno unutra sam,jedina dionica od likvidnih izdanja.

U TNPL teče nafta,med i mlijeko.Nazdravlje!!!!

Samo nešto malo iznad 300-tinjak dionica na prodaji do 5400 kuna, to se zove nestašica dionica.

Ma o kakvom vi to ,štopavanju pričate?
Pa tko to vjeruje u nekakvo štopavanje…netko je želio ili želi prodat i to je to..
Kao što su se prodavale veće količine na jdpl od 55-80.[emo_smijesak]

Pa o takvom štopanju šta non-stop izlaze nalozi od 290-300 kuna, koliko kod se udari po asku opet se pojavi neka količina po toj cijeni.. ne primjećujem tu broj protrgovanih dionica kao recimo na ATPL, volio bih da je drugačije naravno… imam TNPL
[/quote]

Neka samo štopa, bitno je da ne štopa vozarine.
Ovo je od petka:
Baltic Handysize 789 (+0.38%)
Baltic Dirty Tanker 740 (+4.37%)
Baltic Clean Tanker 602 (+0.67%)

Prošle godine u petak 7.12.2012. handysize indeks je bio na 447 bodova. Dakle, u godinu dana rast od 77%. No, nekima su oni nebitni? Osobno držim da su jako bitni. Ako ništa drugo, kao stabilizator i dodatni manevarski prostor za preslagivanje flote.
Ne znam točno za koliko su narasle vrijednosti polovnih handy-a u tom razdoblju, ali po lanjskim cijenama taj dio flote TNPL vrijedio je oko 112 mil USD po mojim kalkulacijama.

Ako im je vrijednost porasla za nekih 20%, to je rast od 22 mil usd tog dijela flote.
Tržišna kapitalizacija TNPL pri cijeni 300kn i tečaju usd 5,60 iznosi 33,6 mil usd. Pa sad vi štopajite.

Kalkulacija je malo na brzinu, ali za ilustraciju mislim da je dovoljno dobra.

Posjedujem dionice TNPL pa da se malo prikljućim komentarima .neštopaju oni cijenu nego dok je po ovim razinama prebacuju dionice sa više raćuna na koje su skupljali po nižim cijenama na jedan raćun pa se nebih čudio da dobijemo nekog novog u Top 10 ili možda da neko naglo podigne svoj postotak.Tako malo izgube koju dionicu a usput i uzmu od nekog ko nezna šta se zbiva pa im je raćunica uvjek u plusu nego da neko malo jaći uleti brzo bi se oni prestali igrati jer ova dionica vrijedi puno više love.Ovo je moje nišljenje.

Baltic Handysize 792 (+0.38%)
Baltic Dirty Tanker 759 (+2.57%)
Baltic Clean Tanker 608 (+1.00%)

oče li i ovdje psn[emo_zacudjen]

pepe7

Važno je da vozarine koje se tiče tnpl rastu…
a raste i ovo…
http://finance.yahoo.com/echarts?s=TNK+Interactive#symbol=tnk;range=3m;compare=;indicator=volume;charttype=area;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined;

A BALVANA!!! :) :) :)

Važno je da vozarine koje se tiče tnpl rastu…
a raste i ovo…
http://finance.yahoo.com/echarts?s=TNK+Interactive#symbol=tnk;range=3m;compare=;indicator=volume;charttype=area;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined;

ma najvažnije je da tebi i meni raste ddionica[emo_palacg]

pepe7

New Report

Close