TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@filon

Hvala! Pozdrav governor-u ma gdje bio i koji god nick nosio 🙂

Ne znam kako vi, ali ja sam se bio požurio ući u TNPL iz straha, a evo se ovih dana potvrđuje da sam bio u pravu. Naime, bilo me strah da će TNPL pobjeći nakon izlaska onog velikog iz Top10, a da je najjeftinija dionica na burzi gledano u terminima risk/rewarda. Dakle potencijal za najveći rast uz umjereni rizik.

Nisam imao dovoljno hrabrosti da je čekam niže, ili ludosti? Da mi je pobjegla bilo bi mnogo nezgodno. Sad sam miran jer sam kupio planiranu količinu, a imam i još sredstava za dokup i smanjivanje prosječne cijene. Brodari su mi ionako sektor broj 1 što se tiče ZSE u dužem razdoblju. Brodari, pa onda turističke i izvoznici. S obzirom na stanje u HR, razumjet ćete.

Nakon svih izvješća koja su do sada izašla potvrdila mi se ta teza, jednostavno ne vidim niti jednu dionicu koja konkurira TNPL po risk/rewardu.
No kako je brodarski sektor rizičan pa je po nekima TNPL evo i na P/B 0,17 preskupa i prerizična, možda biste radije u DDJH, pa čekali objavu nekog većeg vojnog ugovora za BOV-ove, uz P/B 1,10 i brzo padajući BV, dug/kapital oko 190%?
Što se mene tiče, neka oni prvo dobiju posao.

A evo kako izgleda ZSE lista dionica poredanih po P/B kriteriju. Na listi je ukupno 100 dionica, a zahvatio sam u prilogu prvih 30. TNPL je na 8. mjestu.
izvor: mojedionice.com

Napomena: jedino TNPL ima revaloriziranu flotu. ATPL, JDPL i ULPL je nisu revalorizirali pa je njihov prikazani BV precijenjen, stoga i P/B nerealno nizak.

prekrasno drustvo svih 7 tickera ispred [emo_vrtimise][emo_vrtimise][emo_vrtimise]

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

prekrasno drustvo svih 7 tickera ispred [emo_vrtimise][emo_vrtimise][emo_vrtimise]

Da, to je i poanta. TNPL je najjeftinija na zse, po mom mišljenju.

[/quote]
I ja sam se bojao da će mi pobjeći pa sam spiskao lovu na 280 prije izvješča.Ali kako je QUNE donio odluku da će nam isplatit 20 kn po dionici evo para za dodatnih
pedesetak komada.Nadam se da tada neće biti preskupa.Ali ako bude i preko 300 ulazim.Ni 400 je i dalje jeftino,ali iskreno radije bi duplo dionica na 200.
Boljeg pika na ZSE nema.Slažem se sa smootkom.
Nadam se da se neće pojaviti ozbiljan kupac u ovoj dionici i da je neće podići na mjesto koje joj pripada!!!!

Za strpljive med i mlijeko,za buregđije gorak okus u ustima kada krene.Nema gdje
drugdje,samo up,up,up.Naravno dugoročno,a kratkoročno,vrag će ga znati!!!!!!!!

[/quote]ok,,tvoje misljenje ,posteno ..
lopina na temi…ne dobro..

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

Koga zanima u 13 sati ima webcast konferenciju DHT-a nakon jučerašnje objave izvještaja.

O kompaniji:
DHT Holdings, Inc. operates as an independent crude oil tanker company. The company’s fleet principally operates on international routes. As of April 29, 2013, its fleet consisted of eight double-hull crude oil tankers, including four very large crude carriers, two Suezmax tankers, and two Aframax tankers. The company was incorporated in 2005 and is headquartered in Hamilton, Bermuda.

Dakle flota im je:
4 VLCC
2 Suezmax
2 Aframaxa

Ugrubo, starost flote im je desetak godina.
http://www.dhtankers.com/index.php?name=About_DHT%2FFleet.html

Dakle, radi se o kompaniji koja ima samo tankere za prijevoz sirove nafte i to uglavnom najveće VLCC-ove koji su i u najvećim problemima.
Po mojim kalkulacijama NAV im je oko 92 mil USD, imaju 167 mil duga, pa im je dug/kapital (odnosno ovdje NAV) kako nas je kolega bigfoot učio, oko 181,52%.

No sve to im ne smeta da im tržišna kapitalizacija bude 75 mil $, što odgovara razini P/NAV oko 0,82.
Da podsjetim, za TNPL koja je u mnogo boljem položaju P/NAV je oko 0,17, a da bi bio 0,82 cijena TNPL bi DANAS trebala biti 1236 kn. Dakle, danas, ali ja sam eto spreman čekati. Jasno mi je da na ZSE nema povjerenja, nema likvidnosti, nema razuma. Strpljen, spašen.

Evo link za prijavu na webcast:
http://www.dhtankers.com/index.php?name=Investor_Relations%2FWebcasts1.html

Inverter na temi također…ne dobro

A BALVANA!!! :) :) :)

Ili možda dobro?[emo_plazi]

4 k prometa +5% cestitam [emo_namigusa]

Kokošara je uvjek bilo i bit će..[emo_plazi]…važna je kvaliteta,novac na računu ups …i potencijal..

Slaem se za kokošare,ali ovo je zaista cijena ok sagledavajući sve u svemu.

mnogo ga momci navlacite a nema se za pomest prodaju..nije to posao..nego kokosarenje
LNG je igra..

http://finance.yahoo.com/echarts?s=GLNG+Interactive#symbol=glng;range=my;compare=;indicator=volume;charttype=area;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined;

New Report

Close