TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Molio bi nekoga od starijh i iskusnijih kolega da mi bar pokuša objasnit zašto je ova dionica u proteklih misec dana pala gotovo 20%?! Unaprid zahvaljujem.

ovo je guz guz na dole, a na ovoj dionici se to itekako s malim parama može

pepe7

@parazit
Prvo je izasao dionicar iz topa 10 i svi su mislili da kad se tih 6000 komada kupi/razgrabi da cijena moze jedino gore(klasicni zaheb),onda su poceli mali dionicari rasprodavat kad su vidili da je veliki proda(teorija zna on zasto izlazi iz ovoga),a sada slijedi shortanje ovih sta su kupili od tog velikog(teorija hebiga nije ovaj veliki bas veslo sisa).Ovi je sa shortanjem obicno najbolje zatuku.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Ugodno iznenađenje !!!

Vrlo ugodno !!!

Da ugodno…par exalans [emo_smijesak]

A BALVANA!!! :) :) :)

Prodali 3-4 broda ovu godinu i iz toga proizlazi cijela ta ugoda.Sto ce biti kad se ne bude imalo sto za prodat?

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Za slijedeću i vozarine….[emo_namigusa]

Pritvirenom Livakoviću su blokirane dionice tnpl tako da neznam tko će više normalan prodavati….ali zaista…[emo_plazi]

Ugodno iznenađenje !!!

ugoda iz poslovanja ili rasprodaje brodova? jer tankerske vozarine su i dalje loše…

Bravo za Tankersku!!!!
– pozitivan treći kvartal s obzirom na prodaju brodova i malo bolje vozarine za handije,ali za tankere i dalje loše,očekivali smo pozitivu
-ali da će se uspjeti pokriti cjelokupni gubitak od dva predhodna kvartala to nisam očekivao
-ovo je za brodara brutalna dobit,čak i da se zasniva na prevozu droge
-prošlogodišnji veliki otpis i smanjenje amortizacije ,rezanje troškova,donose
odlični poslovni rezultat

U TNPL bi trebalo poteći puno meda i mlijeka.

Ma ludilo od izvješća![emo_smijeh]
Vidim da su uštedili dosta na troškovima te amortizaciji,nekih 70 milijuna kuna,dobro su stisnuli iako su to već odavno trebali napraviti.
Da nije bilo toga i naravno prodaje brodova bio bi ponovo bloodbath.
Sad je samo pitanje koliko još mogu stiskati odnosno prodavati dok ne porastu vozarine.

"Only dead fish swim with the stream"

New Report

Close