TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne znam da li ste vidjeli jos jedan veliki dionicar osim PBZ izlazi.
http://www.poslovni.hr/forum/tema/tnpl-tankerska-plovidba-dd-752?page=306

Ako se to odnosi na ovo:

…. u četvrtak od protrgovanih 768 komada 2. prodao 351 komad, dakle oko pola prometa.

Znači da prodaje još netko uz br.2….
[/quote]

ja bih rekao da to da izlazi još neki veliki dioničar nije točno. Vjerovatno se radilo o nekome tko je par dana ranije kupio pa tom prilikom prodao 300-ak komada uz nešto zarade.
Inače u Top10 svi miruju osim što je taj br.2 napokon ispao a vjerovatno i posve rasprodao.
U TNPL izvan Top10 nema velikih dioničara, bar ja ne smatram količine ispod 2000 dionica velikim u smislu značajnog utjecaja na cijenu.

@Frankie

To da je stanje u firmi teško je točno, ali i nije točno.
Naime, ja bih rekao da je ovo prilika za TNPL da se pročisti, da prođe svoju katarzu. Koliko mi je poznato, dosta se radi da se isprave grijesi iz prošlosti. Da izađu iz političkih kreveta i kuhinja, da poslože redove, točno podijele područja odgovornosti kako bi se eliminirale sive zone.
Smanjenje troškova, suradnja s dobavljačima isključivo na tržišnoj, a ne rodijačkoj bazi itd.. To je ono što sam čuo da se dešava unutra, nadam se da će realizacija biti uspješna.

Da napomenem i da bivši predsjednik uprave TNPL, g.Stanko Banić, koji slovi kao glas savjesti i glavni kritičar rada uprave, nova zbivanja u TNPL smatra pozitivnim i da nije imao ništa za kritizirati već im je samo zaželio da i ustraju na zacrtanom smjeru.

A primjerice, evo isječak njegovih prijašnjih istupa:

Stanko Banić je sadašnjoj Upravi savjetovao, kako doznajemo, da se čuvaju politike i da nauče plivati uzvodno te im je preporučio da se drže skupa. No, nije propustio upozoriti na greške bivše Uprave koje su u sprezi s politikom uz koju su ulazili u projekte koji su se u krizi pokazali kao uteg oko vrata kompaniji. I dok je Banić na dosadašnjim skupštinama svojim govorima bio jako otvoren i neugodan za bivšeg predsjednik Uprave Ivu Mustaća, na posljednjoj mu Milin nije imao što replicirati. Iz grešaka treba učiti, poruka je mudrosti i iskustva Stanka Banića..

http://www.057info.hr/vijesti/2012-09-02/stanko-banic-savjetovao-i-novoj-upravi-tankerske-sto-dalje-od-politickih-projekata

Frankie
slažem se s tobom da je stanje u tankerskoj tesko.Ovaj tjedan su im spot vozarine za suezmax tankere došle između 0-5000 usd a za aframaxe između 5-10k usd.
A imaju još male Handy bulkove kojima su spot vozarine oko 8500,sve u svemu jako loše.Imaju puno casha pa mogu još godinama ovako.
Product MR tankeri Velebit i Vinjerac su u 1 year time charteru po 14.000 usd u charterera STENA WECO od travnja 2013.to piše u seasure market report iz ozujka ili travnja,ne sjecam se tocno.

Kolega lapad Vas komentar ne vidim jer niste prihvatili moj zahtjev za prijateljstvo.
A sad malo detaljnije.
Place po onome sta cujem od 1.10 10% doli predmjevam i na tankerima i na bulkerima.Top 4 bi triba dobiti povecanje place koliko cujem.
Drugog sekonda na tankerima upravo ukidaju. Tako da ce biti odma 15-ak sekonda palube viska u firmi, 3/0 se mogu pozdraviti s avancamentom u skorije vrime, osim ako puno ljudi odleprsa ili ako su imaju vezu ili su “nasi” znas kako to ide u Krvatckoj. Jebiga.
E da, i po novon kolektivnon ugovoru tj. onom dodatku za “pankersku” plovidbu, sekondima i trecima su ugovori produzeni na 6 +/-1, iako to jos nije uslo u praksu. Valjda su ostavili sebi jos malo prostora za manevar kad zagusti.Nadalje druge dobre vijesti su da se ukida od 1.10. placanje ikakvih doprinosa(predmjevam da vi znate sto su to doprinosi za pomorce a ako ne znate oni su propisani clankom 129. stavak 9. pomorskog zakonika.Da dobijete orjentaciono predodzbu o kojoj se lovi radi pogledajte koliko je to mjesecno za svaku poziciju evo vam link sa stranice MMPI-ja http://www.mppi.hr/UserDocsImages/Doprinos-pomorci%2001.02.2013%2025-2_13.xls,a evo Vam i link na osnovicu http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_02_14_231.html )
Nadalje ukinut je stalni radni odnos(tzv kunaši-sigurno ni za njih niste culi)otpremninu su mogli dobiti samo ako bi prestali navigat i to cca 12mj.osnovne place.Tko se odlucia navigat i dalje,kad bi ga zvali na brod, potpisa bi ugovor ka i svi drugi i kad se iskrca nema vise.Svrsija je kurbin pir.
Ako zelite znati kolike su place na Tankerskoj drage volje cu Vam staviti na raspolaganje i taj podatak u skladu sa mojim limitiranim izvorima,ali vjerujte da nisu konkurentne niti malo.S obzirom da vjerujem da su vecina pomoraca sa tankerske profesionalci koji rade za pare za razliku od amatera koji nesto rad iz ljubavi naslucujem da ce vrlo skoro s obzirom na dobre vijesti doci do osipanja kadra.
BTW zna li netko hoce li se gradit stanovi na Boriku i cigovi su???

@smootko

Netko je napisao prije par strana da izlazi jos netko iz topa 10.Netko tko prati brodare ako se ne varam. Ja te podatke previse ne provjeravam. Stanje u firmi je evo da ti napisem tocno dio jedne poruke:
“Firma stoji jako lose…..”
smootko sstatak sto si napisao je po meni jeftina demagogija. Hrpa nekakvih prilika i sto bi trebali.Podsjeca me na Hrvatsku u malom trebali bi ovo i ono,ali svaki dan tonemo sve dublje. Prociscenje i katarze. Ima prostora za to,ali kolike su sanse da se to dogodi.Evo ti za primjer dalekovod. Slicna situacija sa novom upravom i katarzama.Evo je katarze dovele u predstecajnu sa mogucim stecajem.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

… Triba gledat di se stari Fredriksen koncentrira(drilling od 2005 poceo sa osnivanjem Seadrilla,preuzimanjem Easterna, Smedviga,Asia drillinga,Seadragona,ima 32 % u Pacific drillingu vjerojatno slijedi preuzimanje,30% u Sevan drillingu isto vjerojatno preuzimanje jer im vec radi i marketing za njihove rigove,sad "pomaze" Songu drilling pretpostavljam ne iz altruizma i na putu je da postane najjaci drilling contractor) Ali on nece brodove prodat, to ga je stvorilo. A di ce i sta ce ne znam. Znam kad umre da ce sve u qrac, cere ce to podilit hebacima.Cere su i oku ugodne,a ni para im ne fali.

Ovo sam Vam napisao po pitanju preuzimanja Sevan drillinga od strane najjaceg brodovlasnika danasnjice.3 mjeseca kasnije Sevan je preuzet. Seadrill je sada vecinski vlasnik.

http://www.bloomberg.com/news/2013-06-27/seadrill-to-buy-out-sevan-drilling-amid-claim-price-too-low-1-.html

Tada sam Vam ako se ne varam i pisao za Tankersku i da tadasnja cijena nije dobitak na lotu.Ali jasno sue quisque fortunae faber est,

Negdje sam pročitao,ako se dobro sjećam da je prosječna plaća u TNPL 70 000 kn.
Sa racionalizacijom i smanjivanjem troškova morali su već odavno započeti,a ne nakon 7 godina krize.
Što se tiče zaliha,uprava kaže da sa ovakvim vozarinama mogu još dvije godine.

"Only dead fish swim with the stream"

Sve je moguce. Bivsi su dijelili 30 kila erla predsjedniku uprave netto plus bonus po milje erla godisnje kad je firma imala gubitke od 10 kila erla. Sad jesu li ovi siroke ruke poput njih nemam pojma.
Posada ima place ovako:
treci na balku – 2960, na tankeru 3100 + 400 aneks
sekondo na bulku 3000$+ aneks 600$ total 3600$; sekondo na tankeru 4000$+aneks 1000$ total 5000$
cif na balku 5500, na tankeru 9000, kapo na balku 7500, na tankeru 12000

Činjenica je da imamo love na računu za izdržat najgore….a najgore je prošlo…[emo_smijesak]

A BALVANA!!! :) :) :)

Najgore proslo???Znaci opet izlazis???
A vidi sta kaze gazda prije misec dana.Treba li prevod???

The billionaire shipping tycoon John Frederiksen also recently said, “I do not see any special things before at least another couple of years. At least for the crude oil tankers.” Product tankers, on the other hand, are seeing better fundamentals despite higher capacity growth as the United States increases product oil export to Latin America.

Dokupio još malo danas….[emo_smijesak]…ne izvrći i ne obmanjuj

A BALVANA!!! :) :) :)

kaj je sad stečaj ili završni u[emo_vrtimise]darac fonda

pepe7

A pari se ka da nisu prijavili PSN na vrime.hahaha.KOja bara od burze.

New Report

Close