Dali je ovo kalkulacija ili očita polagana akumulacija?[emo_namigusa]
Osnovna stvar zašto je nastao gubitak prošle godine je revalorizacija brodova.
Kako najavljuju 2014.g. donosi samo 2 nova tankera, a ova godina zasad bez SCRAP-a. S vremenom će vozarine početi rasti,a time i vrijednosti brodova.
Osobno očekujem 750kn u narednih 6mj.
Mislim da ću ovih dana zaokružiti na okruglu brojku 100 kom.
Jer meni ovo nije jeftino nego ULTRA JEFTINO.
Ovo je bilo prije 6 mjeseci.Od tada je cijena 100njak kuna niza,a nova predvidjanja za iducih 6 mjeseci 750 kuna.Ala koje prognoze iz rukava. Pa kad se itamo prognozama ja drzim da ce u iducih 6 mjeseci cijena dotaknit 250.
Pa kad se itamo prognozama ja drzim da ce u iducih 6 mjeseci cijena dotaknit 250.
Kolega, osoba koja kupi Dalekovod na 120kn i onda sad gleda cijene 20-30kn itekako nije mjerodavno za prognoze!
TK je meni igra i ona me ide, za razliku od Vas podobniji sam 100x za davanje prognoza. [emo_smijeh]
Ja i ti nikako ne mozemo biti kolege. Jednostavno ne mozes mi parirat u nicemu,a nastavi cackat pocet cu se bavit ozbiljnije dionicama u kojima se nalazis.
Kad si kod dalekovoda pogledaj moje prognoze koje nisu bile nagovor ni na kupnju ni na prodaju i tada kad sam kupovao dalekovod sam rekao zasto kupujem,a kako sam rekao da tada nije vrijedila nista drzim da danas vrijedi jos manje. Nikad druk i navlacenje u 7 godina moje forumaske karijere samo cinjenice i uvijek isto ime. Tada je tamo u modi bio veliki vodja,vise ga nema. Nadam se samo da nije digao ruku na sebe.
Moje pitanje kolega Frankie kakav pametnjaković kupuje DLKV po 120kn i time se još hvali i čuva do 20kn. Jeste Vi čuli za SHORTANJE?
Tankerska plovidba i DLKV???
Kako uopće možete to uspoređivati!
Vlasnici 14 brodova, od toga 7 tankera.
Kad uključimo CASH, brodove po ovim smiješno niskim cijenama i odbijemo dugove
dobijemo 1500-1600kn po dionici.
Što mislite kolika je narudžba tankera za iduću godinu???? Samo 2 komada!
Dakle da vozarine krenu rasti, tankera za prodaju nema prije 2016.g.
šta mislite kako će narasti cijena tankera? A time i tankerskih dionica!?
TNPL će do 1300kn u ne tako dalekoj budućnosti pa se Vi čudite kako i zašto. [emo_smijeh][emo_smijesak]
Cuo jesam za shortanje,ali ne shortam.Ja u dionicu na kojoj necu napravit 300% ni ne ulazim,a siguran sam da cu na dalekovodu ucinit znatno vise. Samo treba bit strpljiv,a i da propadne suzu pustit necu koliko mi tih 25 kilo erla znaci u zivotu.
Meni je ovo ok cijena…a pogotovo ona od nedavno [emo_smijesak]..
Laganini ćokanje…ko će da prodaje neka izvoli…
Moje pitanje kolega Frankie kakav pametnjaković kupuje DLKV po 120kn i time se još hvali i čuva do 20kn. Jeste Vi čuli za SHORTANJE?
Tankerska plovidba i DLKV???
Kako uopće možete to uspoređivati!
Vlasnici 14 brodova, od toga 7 tankera.
Kad uključimo CASH, brodove po ovim smiješno niskim cijenama i odbijemo dugove
dobijemo 1500-1600kn po dionici.
Što mislite kolika je narudžba tankera za iduću godinu???? Samo 2 komada!
Dakle da vozarine krenu rasti, tankera za prodaju nema prije 2016.g.
šta mislite kako će narasti cijena tankera? A time i tankerskih dionica!?
TNPL će do 1300kn u ne tako dalekoj budućnosti pa se Vi čudite kako i zašto. [emo_smijeh][emo_smijesak]
Kako rat djeluje na cijenu nafte.
Koliko rastuvozarine?
Abruma sam na ATPL koju nemam,a kako neću TNPL koju imam.
Moglo bi biti vatreno.Naravno na desno.
U TNPL i svim brodarima će biti meda i mlijeka u potocima.Nažalost ne i u LPLH
koji to više nije!
Netko suptilno skuplja TNPL…?[emo_namigusa]
Danas najlikvidniji brodar, ako riješe ovog nevoljnika koji mora prodat iz nekog razloga, a vozarine nastave ovakav rast, ide to u nebesa, uz činjenicu da je samo nešto oko 500 dionica ukupno na prodaji.
Nebesa? Da, ali vani će potegnuti još više nego jučer,a jučer je bilo impresivno gledati vani brodare.Kod nas je apatija i manjak novca.
I sam sam kupio danas malo, a već od prije imam TNPL.Ovdje će se ili dimiti ili otpuhati.