Ima li ovdje kakvog rasta ? Pa nije ova kriza pogubnija nego devedesete i sve kroz što su prolazili brodari u to vrijeme.
Dima ima. Ima li i vatre?
Portal 057info javlja kako u samoj tvrtki vlada šok te da je vijest zatekla gotovo sve zaposlenika na kopnu, ali i pomorce na brodovima Tankerske. Među bivšim pomorcima koji su bili desetljećima lojalni matičnoj kući, javlja isti izvor, provlačila se informacija kako je tvrtka pred kolapsom i da nitko ni s kim u Upravi ne razgovara te da se sve dogodilo uoči glavne skupštine dioničara na kojoj će se prikazati gubitak od preko pola milijarde kuna.
Napokon dobre vijesti! Ključno u tekstu je da firma ima dovoljne gotovine za
iduće 2 godine.
Autor posjeduje dionice TNPL-R-A (25kom) i ovo nije nagovor na kupnju ni prodaju.
[emo_plazi]
[/quote]
Zbilja dobra vijest.To znači da će u slijedeće dvije godine potrošiti sav taj slini hvaljeni cash na računu a onda mogu prodavati brodove na kilo.
Jer oporavka nema na vidiku.
Rastu svi brodari, čak i Lošinjska bez brodova, a ovaj lik kad vidi da ide skupljanje na 300, stavlja nekoliko kočnica i sam sebe preskače za jednu lipu.
Imam nešto malo TNPL, ali čak bi mi odgovaralo da uspije kočiti još jedno 20 dana, iz meni poznatih razloga.[emo_palacg]
Ode i Diklo:
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/pvPbGejNGRrMM2QEsqwMfQ==.pdf
http://www.pomorac.net/index.php/rss/rssdomace/3571-prodan-teretni-brod-diklo.html
sad kad je frka i prodaju se brodovi, pitanje je kolko je još toga ostalo i kakve su predikcije za promet naftom/gorivom/ostalim teretom … cijena je sekundarni element u priči prodaje/kupnje
Ovdje samo loše , loše…gore ne može….Da li to znači da je vrijeme za podebljat svoju poziciju ?
Nitko ne kaže da ovdje cvjetaju ruže, ali zato je i cijena tu gdje je…
Treba vidjeti omjer cijene i rizika, pa onda odlučiti…
Međutim, ono što se jučer desilo je možda nagovještaj dobre budućnosti…
Oba indexa (BDTI i BCTI) su napravila veliki skok. Pod veliki mislim na skok kakav još nije zabilježen dugo (npr. ove cijele godine). To su i popratili tankeraši preko bare…
Da li je to nagovještaj preokreta vidjet ćemo…
Prodali su i aframax tanker KORNATI za 9.8 mil usd.oni to objave tek na isporuci broda novom vlasniku.
BCTI nije bitan jer su oba product tankera ugovorena na 1 godinu u travnju za 14.000 usd dnevno.STENA WECO unajmitelj.
Jeli ovo neka šprdnja sa ovim nalozima na prodaji, 1 i 4 komada bezbroj puta, na što je spala ova burza.