Kako ovo majstorski brutalno ruše, ne isključujem mogućnost istiskivanja malih dioničara. Šteta
Ako budu u prilici,poznavajući upravu,to će sigurno učiniti.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=37563
Tankerska plovidba d.d. prijavljuje stjecanje 4357 komada vlastitih dionica koje čine 0,6955 % temeljnog kapitala.
Nakon navedenog stjecanja Tankerska plovidba d.d. posjeduje 4555 komada vlastitih dionica koje čine 0,7271 % temeljnog kapitala.
4. PAKTOR D.O.O. 4.357 0,70 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA out
Povijest se ponavlja, trezorske dionice kupljene od paktor d.o.o., dogovorena transakcija. Moje mišljenje jer su tako već napravili 2 puta(prvo 11000 komada pa 9000komada), broj komada odgovara onome što paktor d.o.o. posjeduje/4.357/.
….
Lako je kupovati na burzi kad znaš da će uvijek trezor otkupiti ako nemaš kome prodati, tako je paktor d.o.o. već 20.000 komada prodao trezoru, trezor podijelio radnicima i managementu za nagradu unatoč najvećim plaćama(odličnim primanjima), mali dioničari su ovdje zanemareni.
…
Inače, tankerske i brodarske vozarine su nisko, cijene dionica su prepolovljene u ovoj godini.
http://finance.yahoo.com/q?s=NAT
Nordic American Tanker Shipping Ltd. (NAT) 12.29
52wk Range: 12.25 – 27.50
Price/Sales (ttm): 6.09
Price/Book (mrq): 0.61
Enterprise Value/EBITDA (ttm) 28.62
Total Debt/Equity (mrq): 9.47 %
http://finance.yahoo.com/q/bc?s=FRO+Basic+Chart
Frontline Ltd. (FRO) 4.17
52wk Range: 4.09 – 29.17
Price/Sales (ttm): 0.35
Price/Book (mrq): 0.46
Enterprise Value/EBITDA (ttm) 8.94
Total Debt/Equity (mrq): 368.86 %
….
TANKERSKA PLOVIDBA d.d. je bila oko 1300 -1400 kuna zadnjih 10-etak mjeseci te skliznula na razinu 800-1000 kuna po dionici.
P/B 0,41 2/11
P/S 0,69 2/11
Dug/kapital 110,08% 2/11
…da. to sam se i ja mislio dok sam postao link. ostaje nada za boljim vremenima [smiley]
izgleda da izvjesce nece biti najlijepše čim se ruši na 0,55 P/S. baš bi bilo lijepo vidjeti ko prodaje ali evo ja sam se našao na kupnji. po mojoj statistici na ovoj dionici sam trejdao 5 puta i svih 5 puta zaradio pa se mogu i malo kockati na slijepo [thumbsup]
sad ozbiljno. tankeraši su vani u velikoj preprodaji. problemi su veliki za one koji su prezaduženi. mislim da tnpl to nije i da ne zaslužuje biti ovako nisko. još kad se prestane krasti biti će ovdje med i mlijeko. ipak se ovdje nekad dobijalo 7000 kn po papiriću a sad 760. onda je bilo preskupa a sad je prejeftino. jašimo valove!
Naravno,ovi specijalci još uvijek nisu predali izvješće,moraju biti zadnji i gotovo!
Vani i dalje padaju tankeraši,NAT objavio izvješće,gubitak iznad očekivanja 0.46 po dionici,nasuprot lanjskom od 0.21,unatoč tome je izglasana kvartalna dividenda.Svašta.
Glavno da su im da su im plaće ostale skoro iste u ovom tromesječju,koje su inače jedne od najvećih u Hrvatskoj.Sve dionice sam rasprodao prije par mjeseci sa gubitkom,i to najviše radi uprave koja je katastrofa.Sad vidim da je to bio odličan potez.Nikad više u dionicu gdje menadžment šteka.
po meni izvjesce bolje od ocekivanog
60Mkn amortizacije u zadnjem kvartalu i pozitovan poslovni novcani tijek [thumbsup]
inace uzeli su 540 MKn po libor+2,9 što je mislim malo skuplje nego prije ali još debelo bolje nego što može dobiti Republika Hrvatska!
inace što mislite koliki bi danas bio P/B od RH-R-A?