Ja vidim tnpl ovim tempom na 1200kn do nove godine. Očito da dionica ne vrijedi.
Jer da imalo vrijedi netko bi uložio u nju. Pa pogledajte usporedbu koju je ivedome postao za stanje prije 6mj. I danas.
Imaoci tnpl su izgubili veliku lovu.
Toliko od mene o ovoj velikoj firmi-sramota!
-Nisi izgubio dok nisi prodao,za dugoročne igrače svakako prilika za dokup.
-Imaoci nisu izgubili lovu.
-Ja nisam ništa izgubio, a duboko sam uvjeren da ću kad budem prodao, biti na dobitku.
Ja vidim tnpl ovim tempom na 1200kn do nove godine. Očito da dionica ne vrijedi.
bome, skoro pa si i dobro reka. danas već na 1480. e moj pesimizme i močvaro od zse… 🙂
Možda bude i niže od 1000 , budemo vidjeli?
doć će to na 1800 pri 4Q izvještaju, siguran sam.
Možda bude i niže od 1000 , budemo vidjeli?
Jok nije ovo INGR, da ide u bankrot. No tebe sam vidio da drukas dolje čak i HT, stvarno imaš visoko mišljenje o sebi
[lol]
12/17/09
Baltic Dirty Tanker 798 (+2.05%)
A i dolar lijepo raste.
-Danas na virtualnoj 340.000 kn,prometa, a u stvarnoj 51.000.
-Znači, ima interesa, ali očito, fali "bojeve" municije.
Ne igram tu virtualnu igru, al ovdje možemo uočiti da su tnpl i ulpl totalno razočaranje na cjeloj našoj burzi. A zašto ja neznam!? Jer su najtežu recesijsku godinu prebrodili s minimalnim gubitcima ili čak malim plusom, vidjet cemo izvješće nakon 4q.
Jer tankerski index raste dok drugi padaju?
Il mozda jer je tnpl podebljala flotu i još očekuje nove brodove?
Pa i vozarine nisu tako loše,mornar ima koji novi info?
I baš zato me padnje ove dionice toliko iznervira.
I ako je vama večini drago što pada, mada ja mislim da stvari ne stoje tako,jer baš nema nekog interesa na kupnji. Bilo bi vam draže kao što bi i meni bilo gledati je iznad 2000kn. Jelda da bi? A barem je jedno sigurno,ovo nije hgspot a ni ingra kako kolega zmrklic kaže s tnpl se može mirno spavat.
Ja više ne kupujem. Ne smijem jer imam brodara 65% u portfelju,ne usudim se više bar ne za sada. Al ako ht bude drzao ovih 270kn a brodari jos potonu spreman sam se prebaciti 100% pa kud puklo.
Brodari već drže predugo negativan trend morat će i tome doći kraj.
Ne igram tu virtualnu igru, al ovdje možemo uočiti da su tnpl i ulpl najveće razočaranje na cjeloj našoj burzi. A zašto ja neznam!? Jer su najtežu recesijsku godinu prebrodili s minimalnim gubitcima ili čak malim plusom, vidjet cemo izvješće nakon 4q.
Jer tankerski index raste dok drugi padaju?
Il mozda jer je tnpl podebljala flotu i još očekuje nove brodove?
Pa i vozarine nisu tako loše,mornar ima koji novi info?
I baš zato me padnje ove dionice toliko iznervira.
I ako je vama večini drago što pada, mada ja mislim da stvari ne stoje tako,jer baš nema nekog interesa na kupnji. Bilo bi vam draže kao što bi i meni bilo gledati je iznad 2000kn. Jelda da bi? A barem je jedno sigurno,ovo nije hgspot a ni ingra kako kolega zmrklic kaže s tnpl se može mirno spavat.
Ja više ne kupujem. Ne smijem jer imam brodara 65% u portfelju,ne usudim se više bar ne za sada. Al ako ht bude drzao ovih 270kn a brodari jos potonu spreman sam se prebaciti 100% pa kud puklo.
Brodari već drže predugo negativan trend morat će i tome doći kraj.
kolega optimist,
fino ste to primjetili za tnpl i ulpl, međutim, ono što mene čudi (ili fascinira??) je to što se i jedna i druga dionica prodaju iz isti P/E (kad sam racuna prije kojih misec dana, prema trogodisnjem prosjeku zarada), i otprilike na istom omjeru P/B, mada tankerska daleko bolje stoji po fundamentima u odnosu na ULPL koja je primjerice zadužena 48% u odnosu na ukupnu aktivu.
jedini potencijal ulpl je flota koja je friška ispod čekića, tako da se nadam da će se izvuć i oni nekako.
-Al su nam pirati zarobili koji tanker, kad BDTI ide gore (najvisočiji u zadnjih 10 mjeseci) a cijena drastično pada.
-Da 5%, nemreš bilivit.
-Da mi je znat, ča je u glavi današnjeg prodavatelja, iman strašnu želju s njin popit kafu.
U glavi mu je da će drugi tjedan bit 1350kn.
Tanker index raste al već se dobro zna tnpl prati atpl kao i svi brodari u nas. Samo kad pada tnpl pada više. Sretna nova. Dosta mi je dionica za ovu godinu. Pozdrav