TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TNPL (Tankerska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mene zapravo čudi da se Atpl trži skoro na booku a Tnpl je neusporedivo stabilnija tvrtka i osjetno profitabilnija a trži se na 0,65 knjig.vrijednosti.
I dok Atlantska radi sa gubitkom, Tankerska i dalje bilježi dobit.
To je anomalija na kojoj se da dobro zaraditi

O tome sam već par puta pisao na topicu usporedba brodara, TNPL; JDPL i ULPL su negdje na 60-70% bvs i sva tri spomenuta brodara imaju bolje rezultate ove godine od ATPL, također i sva tri spomenuta brodara grade nove brodove i ulažu u budućnost (što mi navodno kupujemo na burzi).

jeli netko uspio saznati zašto je sjeo (nekima) samo dio dividende … evo ja danas pogledao i vidio da nije sve došlo …

Neznam zašto je sjeo samo dio dividende. I kod mene je tako, sad jel kakva greška ili će lova već sjesti, neznam.
Ima li vas još s tim problemom?

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Mene zapravo čudi da se Atpl trži skoro na booku a Tnpl je neusporedivo stabilnija tvrtka i osjetno profitabilnija a trži se na 0,65 knjig.vrijednosti.
I dok Atlantska radi sa gubitkom, Tankerska i dalje bilježi dobit.
To je anomalija na kojoj se da dobro zaraditi

O tome sam već par puta pisao na topicu usporedba brodara, TNPL; JDPL i ULPL su negdje na 60-70% bvs i sva tri spomenuta brodara imaju bolje rezultate ove godine od ATPL, također i sva tri spomenuta brodara grade nove brodove i ulažu u budućnost (što mi navodno kupujemo na burzi).
[/quote]

Kolega, tžište je jedino pravo mjerilo (dionica vrijedi koliko je tržište spremno platiti za nju) i ne tražite greške i anomalije marketa, već eliminirajte vlastite zablude, brzo se to osjeti na novčaniku. Da se razumijemo i ja sam dugo pravio takve greške, no u međuvremnu sam štošta naučio, pa Vi primjerice uposređujete ATPL i JDPL, a prvi plaćaju moderne supramaxe u Vjetnamu cca. 30 miljuna dolara dok drugi brodove istog dwt u Splitskom škveru plaćaju 52 miljuna, eto pa malo razmislite o ulaganju.
Šo se poslovanja tiče davno su objavljeni FI za 1H, pričekajmo FI 3Q za ocjenu kako tko radi, i ne zaboravite kupuje se procjena budućnosti firme a ne gleda se previše u prošlost. Btw, držim da ATPL na računu ima gotovine za kupiti JDPL po sadašnjoj fer vrijednosti tog brodara, i baš radi gotovine na računu američki analitičari preporučuju kupnju DSX i NM, jer očekuju njihove akvizicije.
TNPL je savim druga priča, no nažalost ta firma ne interesira nikoga, osim uskog kruga vlasnika, a slično je i sa ULPL, za potvrdu pogledajte likvidnost na zse i usporedite promete sa ATPL, pametnom dovoljno.

Nisam shvatio………………zar Atpl planira neku akviziciju [rolleyes]

Governor, kaj se ljutiš….? 20 MILJA…. je , prošla kuma s kolačima….nekad bilo-sad se spominjalo…

Pa, smijem biti valjda razočarana u dionicu…. RAZOČARANA !!! Pogledaj ravnu crtu……. fuj!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Koliko je bila dividenda po dionici ? Dobila sam neku zaokruženu cifru….možda dio dividende?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Koliko je bila dividenda po dionici ? Dobila sam neku zaokruženu cifru….možda dio dividende?

25 kn

@ gardist- nemoj samom sebi skakati u usta – ako se gleda budućnost onda se gleda 4q i nadalje [proud]

Svi znamo da je treći kvartal bio loš, ali dionica je padala kad je bio fenomenalan.
Vani su jako tankeri otišli gore zadnjih dana, bieć da su se predikcije za budućnost popravile [cool]

Zmrklic
Jesi dobio kompletnu lovu od dividende?

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Governor, kaj se ljutiš….? 20 MILJA…. je , prošla kuma s kolačima….nekad bilo-sad se spominjalo…

Pa, smijem biti valjda razočarana u dionicu…. RAZOČARANA !!! Pogledaj ravnu crtu……. fuj!

pa ne ljutim se ja ništa, otkud ti da se ljutim? ti si razočarana u ravnu crtu i pćeš da ti netko popravi graf?, pa kaj ti ja tu mogu.ja sam ti samo dao prijedlog

I'LL BE BACK

Petar Zrinski opet u igri (završen remont) [thumbsup]

New Report

Close