da bar dođe na tu cijenu do kraja godine bilo bi dobro.nadam se da će nas povući i ostali brodari-))
Ja mislim da je to sve preoptimistično.
Lipo je imat nove brodove. Al ne u ovo vrime. Jer samo nose gubitke.
Tnpl je stvarno
dobro ulaganje al dugo-dugo dugoročno.
Nema šanse da se dođe do 2500 do kraja godine.
I ja bi to volio. Al mislim da neće ići.
Sreća što tnpl ima puno keša,bar se nadam da ima.
mislim da nije preoptimistično.evo piše da i potražnja za naftom raste u SAD-u, ato bi trebalo značiti da se gospodarstvo lagano budi.tankerska ima novca jer ne bi u ovo krizno vrijeme gradila toliko brodova već bi prodavala stare.
IEA ponovno povećala prognoze globalne potražnje za naftom
Međunarodna agencija za energiju (IEA) povisila je prognoze globalne potražnje za naftom za ovu i iduću godinu, navodeći kao razlog jačanje potražnje u SAD-i Aziji.
"Svjetska potrošnja nafte mogla bi u sljedećoj godini iznositi 86,05 milijuna barela dnevno, što je za 150.000 barela više od ranijih prognoza", navodi se u mjesečnom izvješću navedene agencije koja je i savjetnik 28 zemalja. "Sve je više pokazatelja da je globalno gospodarstvo napokon ušlo u fazu stabilizacije, na što su najveći utjecaj imali državni paketi poticaja", piše u izvješću IEA-e u kojem se dodaje da potražnja za naftom u SAD-u, Kini i drugim najvećim azijskim gospodarstvima nadmašuje ranija očekivanja. IEA je također naglasila da su članice OPEC-a u rujnu proizvodile više nafte nego u kolovozu pa su dodatno nadmašile dogovorene kvote
Na žalost nemam više strpljenja gledati sve kako raste a brodari stoje. Od sutra sam na prodaji.
Na žalost nemam više strpljenja gledati sve kako raste a brodari stoje. Od sutra sam na prodaji.
neee… zar i ti sine Brute… [angry]
strpljenja kolege, to je sve što nam treba jer znamo sve o tankerskoj tj njezinoj sadašnjosti i budućnosti.nafte ide i dalje gore a valjda će i potražnja.
strpljenja kolege, to je sve što nam treba jer znamo sve o tankerskoj tj njezinoj sadašnjosti i budućnosti.nafte ide i dalje gore a valjda će i potražnja.
Raste potražnja za naftom u 2010. se očekuje rast potražnje za 150.000 barela dnevno što znaći bit će posla za tankere, prema pisanju poslovnog potražnja za čelikom će manje pasti od očekivanja i bit će posla za bulkere, TNPL gradi nove brodove i sa još većom i modernijom flotom imat će bolje izglede na tržištu, TNPL je trenutno na negdeje oko 60% booka, zato vjerujem da cijena dionice može samo rasti.
DALMACIJA 80 000 23.10.2009 CEYHAN MED WS 90 ERG
SALI 80 000 23.10.2009 CEYHAN SICILY WS 90 ERG
OLIB 80 000 17.10.2009 CEYHAN MED WS 85 SOCAR
Konačno su se danas pojavile neke vozarine za TNPL – Sali i dalmacija su an spotu kolko znam
ws90 = 19000 USD/DAY – nije spektakl, ali je veliko povećanje.
ja mislim da su vozarine za navedene brodove od 19000 do 310000 USD/DAY jer imaju veću nosivost od onih navedenih u tablici.